Skocz do zawartości

Novinet zmienia się w Novem Performance

kuba1110001

Rekomendowane odpowiedzi

Novinet zmienił się w Novem Performance czy to jakiś zabieg

"Informujemy, że z dniem 31 stycznia 2013 roku sieć Novinet zakończyła swoją działalność.

Dalsza współpraca będzie możliwa w ramach Novem Performance."

Pojawił się komunikat na stronie, czy ktoś korzysta lub korzystał?

Czy ktoś też korzystał z firmy Novem ?

w takim razie alternatywa to https://netsalescpm.pl <-- reklama rozliczana w modelu CPM (dynamiczna stawka CPM). Optymalizujemy wiele źródeł przychodu pod jak najwyższy eCPM.

Najlepsze efekty wysokiego eCPM są po około 2 tygodniach.

Ostatni rekordziści:

- serwis z transmisjami sportowymi - eCPM z ostatnich dni ~3zł

- serwis edukacyjny z zadaniami domowymi eCPM rzędu ~15-20zł z 2 dni.

Wszystkie formy reklamowe monetyzowane razem z layerami, scrollami, popunderami, linkami tekstowymi.

• 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...

A ja chciałbym wszystkich ostrzec przed złodziejską firmą NOVEM. Moja historia wyglądała tak:

Konto w sieci Novem posiadałem bodajże z 3 lata. Z racji stawek jakoś nie za często emitowałem ich reklamy. Zbierały sie grosze, później jakieś marne złotówki.

Postanowiłem spróbować wyświetlać u nich linki tekstowe Play. Zarobki były większe niż z emisji reklam graficznych. Wyświetlałem bodajże ok 3 miesięcy gdy... niespodziewanie otrzymałem wiadomość od nich, że łamię regulamin i moje konto... uwaga, zostanie zablokowane i SKASOWANE. Uwaga, podkreślam,że reklamy emitowałem w takiej formie jakieś 3 miesiące!

Napisałem mejla z prośbą o wyjaśnienie w którym miejscu rzekomo złamałem regulamin. Cisza. Napisałem raz jeszcze na ogólnego e-maila i otrzymałem skierowanie do Pana Michała Walentynowicza - kierownik Działu Obsługi Sieci.

Na moje pytanie:

Chciałbym dowiedzieć się dlaczego moje konto login XXXX zostało skasowane a wraz z nim także zablokowana możliwość wypłacenia dotąd zarobionych środków, również tych, zarobionych ponad rok temu. Proszę o wyjaśnienia.

otrzymałem jakże wyczerpującą wiadomość biggrin.gif

Ruch który Pan dostarczał w kampanii PLAY (e-shop) nie pochodził od osób naturalnie zainteresowanych ofertą PLAY, i został nam zakwestionowany przez Reklamodawcę. Kliknięcia w link tekstowy powstawały sztucznie i z tego powodu została podjęta decyzja o usunięciu Pana konta w sieci Novem. Decyzję tą podtrzymuję.

Na kolejną wiadomość i odniesienie się, że przedstawiciele firmy Novem chyba celowo nie potrafią czytać ze zrozumieniem i jak tylko mogą starają się unikać odpowiedzi na jasno sprecyzowane pytanie oczywiście odpowiedzi nie otrzymałem. Cóż, rzetelne podejście do klienta przez Pana Walentynowicza. Ciekawe, w jakich szkołach tego uczą msn-wink.gif Dla wyjaśnienia. Link tekstowy znajdował się w górnej częsci jednego z większych for. W miejscu, w którym na PiO emitowany jest baner. Nie nakłaniałem nikogo do klikania itd. Nie oszukujmy się, w czasach kiedy mogło mi przyjść do głowy sztuczne klikanie i nakłanianie innych do klikania dla 6gr za jedno wejście, to jeszcze sieci Novem na świecie nie było tak jak i internetu.

Dlatego ostrzegam wszystkim przed firmą Novem, gdyż:

- zablokowała mi możliwość wypłaty wcześniej zarobionych środków, zgodnie z ich regulaminem jak mniemam, gdyż miało to miejsce przez ostatnie 3 lata.

- nie raczyła wyjaśnić w jaki to sposób złamałem ich regulamin i co oznacza, że dostarczałem ruch od osób nie zainteresowanych ofertą PLAYA...

- pomijam już praktyki jakie mają miejsce w innych sieciach, również polskich, wcześniejszego ostrzegania czy zwracania uwagi na nieprawidłowości.

Nie piszę tego posta aby się wyżalić. Bardziej aby zwrócić uwagę na praktyki i podejście w/w "agencji" do swoich wydawców. Dzisiaj to byłem ja, jutro możesz być to Ty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności