Skocz do zawartości

Blog na stronie = lepsze pozycje?

kokimbo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Pozycjonuje swoją stronę, frazy łatwe. Mam do was bardzo ważne dla mnie pytanie. Otóż strona którą pozycjonuję - ma kilka podstron, jest na nich tekst jednak nie będzie nowych treści, tekst ten co jest będzie wisieć i wisieć. Tak sobie pomyślałem, czy jak zrobię na podstronie tak coś jakby bloga, może nie bloga tylko taki dział z newsami, do którego co tydzień dawałbym artykuł na np. 1000-1500 znaków, pomoże to w jakiś stronie utrzymać się na pozycjach?

Bo słyszałem że nawet jak stronie jest w TOP , dobrze ją linkujemy a nie dodajemy nowych treści to będzie prędzej czy później spadać.

Jaka jest wasza opinia?

Wikipedia to inna bajka.

Wątpię czy coś da taka podstrona, wolał bym zrobić coś na nowej domenie i liknować tą docelową. Jest masa stron które nie ruszane(stały tekst latami) siedzą w topach.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Ma pozytywny wpływ, tworzy długi ogon, jak również poprawia pozycje na pozycjonowane główne frazy - jak masz czas to pisz.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Wg mnie zyskasz bardzo dużo, jezeli teksty będą oryginalne, tematyczne. Łatwe frazy zrobisz linkowaniem wewnętrznym, większe site dobrze zoptymalizowane to spora siła.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Pisząc jakiekolwiek newsy tworzysz więcej fraz, które naturalnie będą się pojawiały w Google. Nie poprawi to notowania na frazy, nad którymi teraz działasz, ale daje szansę wbicia się w top na różne mniej oblegane.

Zresztą w ten sposób powstaje strona, którą być może ktoś naturalnie podlinkuje- oczywiście to będzie zależało od tego, co dokładnie opublikujesz.

Czy założyć bloga na subdomenie, wordpressa? Muszę jakieś wtyczki instalować oraz sitemap robić czy jest to zbędne?

W katalogu /blog lepiej to zrobić bo jak kto wspomniał wcześniej na subdomenie można postawić coś w stylu zaplecza, Ale pamiętaj żeby się dyscyplinowac co do tekstów najlepiej napisać/kupić kilkanaście i ustawić sobie publikacje na jakiś czas do przodu.

Jeżeli masz problem z wordpressem 2h pracy i konsultacji czekają na PW za free i bez zobowiązań :)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Osobiście dodawałem do starej strony, i teraz do nowej arty. Strona jest na WP. Dzięki wpisom i tekstom, często trafiają do mnie zapytania po innych wyszukiwanych frazach gdzie w ogóle nie pozycjonowałem się a jestem bardzo wysoko. Kwestie też tematyki bloga/strony. Według mnie jednak warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności