Skocz do zawartości

Pozycja zależy od cookiesów googla!

samotnik

Rekomendowane odpowiedzi

Uprzedzając uwagi: NIE JESTEM zalogowany do konta google.

Sprawdzam sobie frazę w Firefoxie i 'moja' strona wyskakuje na pierwszej pozycji, choć fraza jest bardzo trudna. Coś mnie tknęło i sprawdziłem w IE, którego w ogóle na codzień nie używam - i co? Na sześćdziesiątej którejś pozycji. Przełączam na Firefoxa, odświeżam... pierwsze miejsce.

Skasowałem wszystkie cookies googla z firefoxa. Odświeżam i co? Sześćdziesiąta któraś pozycja.

Jeśli to nie będzie koniec SEO jako takiego, to kiedy klienci się o tym dowiedzą - na pewno koniec rozliczania za wyniki.

Na biężąco (naprawdę) moderowany precel

Naszyjniki

Ameryki nie ma. Od dawna wiadomo, że Google śledzi działania userów i na podstawie danych o userze prezentuje mu spersonalizowane wyniki - nawet jak nie jest zalogowany do konta Google. Każda przeglądarka która akceptuje ciacha jest śledzona - fakt, że na efekt składają się osoby tej przeglądarki używające ale jednak.

@samotnik - a teraz zrób magię, wejdź w FF wciśnij ctr+shift+p, i sprawdź pozycję.

Edit: przeoczyłem dalszą treść Twojej wiadomości.. czyli wiesz jak sprawdzić pozycję ;-) choć łatwiej w trybie prywatnym niż zabawa w kasowanie cookies itd.

To dotyczy nie tylko FF

Skuteczne seo zaistniejw.net, długo, drogo, solidnie.

A to rozliczasz się za pozycje które widzi Klient na swoim osobistym komputerze?

Jak są na jego korzyść to czemu nie

Jak nie no to zawsze coś wkreci :P

Jestem ciekaw kiedy będzie wprowadzony model ryczałtu i stosowany powszechnie bo klienci wielu rzeczy nie rozumieją i się zamożni czasem upieraja przy swoich wynikach, które nijak maja się do rzeczywistch

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności