Skocz do zawartości

Moja strona szachowa

coldpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym poddać waszej ocenie moją stronę szachową. Ta strona to ChessCorner.pl. Rozwijam ją dopiero od kilku dni, ale staram się by cały czas pojawiały się nowe treści (zwłaszcza, że teraz sporo się szachach dzieje).

Link do strony: ChessCorner.pl

Zapraszam na mojego bloga finansowego. Znajdziesz na nim m.in kurs seo dla blogerów i dowiesz się co to jest faktoring?

Powiem tak - strona fajnie zrobiona, fajne treści... ale na razie dla bardzo początkujących. Dla mnie jako grającej kiedyś kiedyś dawno temu turniejowo brakuje tak: podziału na kategorie chociażby robisz otwarcia i wstawiasz: obrona sycylijska czy gambit królewski (mało kto to grał za moich czasów i niejedną partię tak wygrałam przez zaskoczenie :) Każdy trener szachowy opracowuje z zawodnikiem takie otwarcia i są one wyuczone więc to na takiej stronie powinno być, bo tego się uczy. Fajnie masz matowania zrobione (pewnie dołożysz dwoma gońcami czy dwoma skoczkami, bo to sporo ciekawsze ;) ale zobacz że jak nie porobisz kategorii to się pogubisz na 100%. Ogółem fajnie ładnie wykonane, brak podziału na kategorie i treści dla grających w klubach, bo to wszystko co masz obecnie to uczy się 6-letnie dzieci grające w klubach, w finałach mistrzostw Polski do lat 12 już dzieciaki grają normalnie partie i potrafią grać wszystkie otwarcia. Jeśli to ma być strona która nie będzie MFA to troszkę pracy Cię czeka... Jeśli grasz w szachy to może być to całkiem niezła strona, jeśli nie to pewnie będzie to kolejne MFA niestety (bo osobiście nie sądzę, żeby ktoś kto nie grał w szachy zrobił o tym dobrą stronę). Rzadko oceniam strony, ale ta tematyka jest mi po prostu bliska, dlatego pozwoliłam sobie napisać parę słów i na stronkę pewnie jeszcze też zajrzę. Pozdrowienia dla Ciebie

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Coldpl -> stronka naprawdę OK, kolorystyka niestandardowa i... dobrze :) Powiem szczerze, że jeszcze takiego typu templatki WP nie widziałem. Co do wartości merytorycznej, to pozwolę sobie zabrać głos jako były gracz (w tym roku namówiono mnie po 8 latach przerwy i gościnnie w III lidze grywam, w najbliższy weekend sesja ;)), że tak jak pisała Danae, fajnie byłoby zrobić jakąś kategoryzację otwarć - wiem, że masę roboty, ale ogólnie brakuje czegoś takiego w polskim necie (nie liczę w miarę dobrze prowadzonej sekcji w Wiki). Danae -> kobieta to rzadkość na PiO, ale do tego jeszcze szachistka, to już cud-zjawisko ;) Pozdrawiam!

Danae -> kobieta to rzadkość na PiO, ale do tego jeszcze szachistka, to już cud-zjawisko ;) Pozdrawiam!

Była szachistka - ja nie gram już niestety troszkę latek :) grałam od 6 do bodajże 15 roku życia, także czasem mi tego brakuje, a niestety grać nie mam z kim - rodzina nie ten poziom niestety i nie chcą :) U nas szachy były obowiązkowe w pierwszej klasie szkoły podstawowej co uważam za rewelacyjny pomysł, bo szachy bardzo rozwijają, zwłaszcza kiedy dzieciak trafi na dobrego trenera.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Cóż wielkie dzięki za komentarze. Podział na kategorie rzeczywiście jest dobrym pomysłem, bo faktycznie mieszanie matowania wieżami i niezliczonych wariantów obrony sycylijskiej może się mijać z celem.

W pierwszym etapie postram się jednak rozwinąć podstawowe zasady gry (bo do w przeciwieństwie do wielu stron szachowych chciałbym dotrzeć również do osób, które chcą się nauczyć grać w szachy od zera). Co do działu dla bardziej zaawansowanych to będę się starał na tyle, na ile potrafię. Sam mam II kategorię, a brat ma I (niedługo jedzie na finam MPJ do 16lat) więc wiadomo, że nie będzie analiz dla poziomu kandydata w górę.

Zapraszam na mojego bloga finansowego. Znajdziesz na nim m.in kurs seo dla blogerów i dowiesz się co to jest faktoring?

No to myślę, że będzie całkiem niezła strona. Ja skończyłam na I-ce (wtedy męska II, nie wiem jak teraz, ale dyskryminacja była za moich czasów ;) czyli kobiety o jedną kategorię w dół :) , w finałach MPJ byłam ale do lat 12-tu :) także dawno i nieprawda ;) Poziom kandydata i w górę myślę, że nie czyta stron szachowych tylko gra z kimś.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności