Skocz do zawartości

Microsite Manager generuje kiepskie zaplecze?

tokrz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@tokrz

Tez Panu napisalem ze funkconalnosc zostala dopisana do rzeczy do zrobienia, nikt wczesniej takich uwag nam nie wysylal, ale jest to chwila roboty.

Do poniedzialku jestem na urlopie, takze odpowiem dopiero po tym czasie.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

kazdym programem mozna sobie zrobic krzywde jak sie nie wie co sie robi ;)

Każdym narzędziem seo trzeba wiedzieć jak się posługiwać i mieć pojęcie o jego działaniu ponadto co pisze się w ofercie tego czy innego programu.

Dla mnie MM jak i inne tego typu Skrypty z pewnością nie nadają się na linkowanie domen klientów chyba, że faktycznie zrobi się z tego mocna doceniona przez Google stronka.

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

• 1 miesiąc temu...

MM to narzędzie jedno z wielu do tworzenia zaplecza. Idealne? Nie. Nie ma takiego i nigdy nie będzie bo standardy się zmieniają i to co dziś dobre za jakiś czas może być be. Proste.

Używam MM, specem w seo nie jestem, skrypt reklamuję na stronach swoich w ramach pp - może jakby co niektórzy ocenili bardziej uczciwie bo oschle (raczej możliwości wypisuję a nie obiecuję ;) marketingowo efekty) jeśli już piszę sam teksty, co p. Kielski robi to nie moja broszka - koca-kola, microshit, Srarlboro... też wiele opisują i wychwalają a więcej szkodzą niż dają i co z tego. Człowiek rozumny sam wybiera czy czegoś chce czy nie. Czy je, używa, pije, pali itd. Tak samo ze skryptami jest.

MM przyspiesza pracę i to się chwali. Tworzenie z jego twórczości mini stron jako bezpośrednie zaplecze... cóż no wg mnie choć specem nie jestem to trochę nie tędy droga. Wykorzystując wszystkie możliwości (mikser itd.) MM jesteśmy w stanie (mając jakieś teksty przygotowane itd.) w godzinę natrzepać setki stron, ale co z tego jak to zwykły chłam. Co się oszukiwać. Z tego można tworzyć zaplecze do jakiegoś solidniejszego zaplecza które linkuje do głównych stron. Ale...

No właśnie... jest też druga strona medalu bo jakby nie używać tych narzędzi które tworzą sieczkę brzęku a nie zaplecze to można by tego skryptu używać jako całkiem przyjemny panel centralny do naszego zaplecza. Ja stawiam na nim mniej stron, piszę i synonimizuję sam teksty, tworzę skórki itd. i nie powiem bo strony są prawie nie do odróżnienia do tych tworzonych na zwykłych layoutach i cms-ach których pełno w sieci.

Brałem udział przez chwilę w dyskusji na forum pomocy MM i powtórzę - od nas zależy do czego użyjemy narzędzia i czy zrobimy nim komuś/sobie dobrze czy źle ;) Nawet ołówkiem można narysować piękną babeczkę albo wybić komuś oko...

Narzędzie to narzędzie. MM jest rozwijany, uwagi użyszkodników brane pod uwagę zazwyczaj. Nie sądzę by linki z głównej aż tak były w stanie same z siebie namieszać. Kiedyś googiel na to nie patrzył, teraz niby zaczął i czyja wina... narzędzia??? eee głupkowate rozumowanie. To po prostu życie a życie jest brutalne. Algorytm szalał, sam tego doświadczyłem te spadki i wzrosty, niemniej się to wyrównało jakoś. Gdzie tu winni... Google że zmieniło algorytm? Autor MM że nie przewidział wszelkich możliwych zmian jakie wprowadzi wielki G? Do czego w ogóle takie rozmyślanie prowadzi? Do niczego. Algorytm i tak się zmieni i to wiele razy. MM i tak wiele razy będzie musiał coś w sobie zmienić by gonić zmieny G. Twórzmy w miarę dobre teksty to i wszelkie zawachania nam wiele nie zaszkodzą. Tak myślę.

Skrypt wypluwa tylko nasze wypociny, których tworzenie stara nam się przyspieszyć - a zasadę ilość nie zawsze znaczy jakość - zna chyba każdy. Lubię MM za to że ułatwia/przyspiesza mi robotę, że mam większość zaplecza w 1 miejscu. Do tej pory sam nie pomyślałem ani nie widziałem gdziekolwiek słowa czyjegoś by komuś przeszkadzało że na głównej jest kilka linków. Zostało to zmienione czy jak autor tematu woli naprawione. Ma rację oczywiście, że ta funkcja powinna być dostępna wcześniej... ale nie można zaplanować ideału na starcie. Gdyby tak było to nie powstawały by kolejne wersje Windowsa itd. MM będzie się rozwijał a jego rozwój nie będzie miał końca bo to znaczyło by że seo stanęło w miejscu :)

Co do cen, co do marketingu, to inna dyskusja... Konto za zero PKO też w chu... wali. Wiele reklam obiecuje mi piękne wrażenia, chwile, smaki, efekty których jakoś żadko tak naprawdę dzięki tym produktom można uraczyć...

Sam teks przytaczany przez MaxPan-a:

" Microsite Manager jest odpowiednim narzędziem dla drobnych przedsiębiorców chcących pozycjonować zgodnie z wytycznymi Google, a także dla agencji seo chcących szybko i tanio zbudować silne zaplecze."

to tak szczerze można dwojako rozumować. Bo dla mnie oznacza on że "chcących pozycjonować zgdonie z wytycznymi", chcących... no właśnie... naprawdę wg Was oznacza to że skrypt "pozycjonuje zgodnie z wytycznymi"??? Serio? Wg mnie to raczej człowiek chce a nie skrypt, człowiek robi black seo (które wg niektórych nie istnieje bo coś co jest white jutro może być black po zmianie algo...) albo stara się działać zgodnie z wytycznymi. Jeśli już zarzut p. Kielskiemu rzucić w twarz to raczej: czemu chopie nie siedzisz przed kompem, nie śledzisz każdej najmniejszej zmiany w algorytmach i nie wprowadzasz zmian w MM by był zawsze zgodny z wytycznymi ;)

Jako seo amator (no może nie do końca mimo wszystko) ale za to fizolof pełną gębą twierdzę że wszystkiego przewidzieć się nie da a "chcieć" nie oznacza "skrypt za Ciebie tego dopilnuje" :)

50% kod rabatowy na Hosting WWW, SSD, SEO lub serwer VPS - tylko do 28 listopada - info pw (seohost.pl)

jak już mnie zacytowałeś to się odzewie, :D

widzę w profilu swoim masz stronę partnerska skrypty.pro

https://skrypty.kaoso.pl/

bardzo wiarygodny post :D postarałeś się, gratulacje

więcej mnie nie cytuj, mecze mnie już dyskusja o softach skryty,pro, wiec nie będę się odzywać :D

Mam stronę partnerską, sam ją przerobiłem, nie ukrywam tego, nawet napisałem w poście że reklamuję ten skrypt - jakbyś nie zauważył. Czy to coś złego? Fajnie że z góry zakładasz stronniczość bo coś tam ktoś ma ochotę reklamować w ramach pp. Skryptu używam, nie powiem bym się za bardzo starał ale trochę też reklamuję stronkę swoją na której też jest o MM. Czy to wyklucza mnie z dyskusji?

Cytować Cię nie muszę, ok, nawet nie miałem zamiaru, chyba że coś by przyciągnęło mój wzrok jak to czerwone wytłuszczenie :) . Użyłem cytatu nie tyle odnośnie Twojej osoby co bardziej tego zdania. Jestem pewien po prostu, że nie każdy odbiera je dokładnie jak Ty, czy ja. Nawet nie chodziło mi w tym o MM ale o sens zdania bardziej. Każdy ma swój rozum który deczko inaczej działa, reaguje. A to zdanie jest nie jedno znaczne wg mnie.

Co do wiarygodności posta to sobie odpuść sarkazm bo wywaliłem swoje zdanie tylko i wyłącznie - od tego jest forum. Teorie spiskowe więc schowaj w kieszeń bo ja tu nie mam nic do ukrycia :) Szczerze nie obchodzi mnie czy Tobie się moja opinia podoba lub twórcy skryptu. Takie mam zdanie na jego temat i tyle. Sprzedaży tu nie prowadzę bym starał się bełkotać marketingowo i zachwalać. Wiem jaki tu mają stosunek do MM bo choć użytkownikiem jestem stosunkowo od nie dawna na PiO to śledzę forum od kilku lat z przerwami i czytałem o początkach MM nawet nie myśląc że kiedyś sam będę go używać.

Jeśli wg Ciebie to że używając MM dodatkowo mam w stopce/profilu (czego nie ukrywałem) reklamę między innymi tego narzędzia, nakłada zakaz wypowiadania się to wiesz... Skrypt uważam wyłącznie za narzędzie i głęboko mam czy robił je p. Kielski czy samo google. Ot narzędzie. Mi służy. Wykorzystuje je jak opisałem w trochę inny sposób niż autor tematu. Mi pasuje choć idealny nie jest. Dlatego skoro używam tego, strona autora posiada pp to sobie też na swoich stronach czy w stopkach for zareklamuję i tyle. Nie węsz tu więc kumoterstwa bo ani p. Kielskiego osobiście nie znam ani nie mam powodów w tej dyskusji zachwalać jego tworów, a wyrazić swoją opinię to mogę. Dyskutować nie musimy, masz rację. Nie ma o czym. Ty masz swoje a ja swoje zdanie.

Wg mnie cytowane zdanie jest dwu a nawet więcej znaczne, skrypt daje wyniki naszej pracy bo jest tylko narzędziem i daje albo siekę albo coś znośnego dla wyszukiwarek a kto to zrobił, jak reklamuje to chyba oboje mamy w poważaniu...

:)

50% kod rabatowy na Hosting WWW, SSD, SEO lub serwer VPS - tylko do 28 listopada - info pw (seohost.pl)

@kaoso zmień dilera bo ten obecny tobie szkodzi ;)

Co do MM jaki jest każdy widzi „najlepszy soft do robienia zaplecz”. Jest tak dobry, aż skrypty.pro nie mają odwagi pokazać na forum jednej stonki zrobionej w MM.

Posiadałem MM lecz zrezygnowałem na rzecz lepszych softów do robienia stron zapleczowych.

Ja jestem zdania żeby w tym temacie nie przerzucać się epitetami czy robić reklamę, tylko pisac konkrety o tym sofcie, mam nadzieję że autorom na tym właśnie zależy. Czyli czy jest już wprowadzone ustawianie domen z www i bez www? Na forum mm ludzie pisali o tym dość dawno, co ciekawe nie można do tej pory ustawić preferowanej domeny w żadem sposób - zawsze musiała być ona z www :/

Czy udało się wyznaczyć konkretniejszy horyzont czasowy wprowadzenia zapowiadanej funkcjonalności zaciągania tekstów przez rss z jego tłumaczeniem np? Jak wyniki sądy userów mm?

Co do MM jaki jest każdy widzi „najlepszy soft do robienia zaplecz”. Jest tak dobry, aż skrypty.pro nie mają odwagi pokazać na forum jednej stonki zrobionej w MM.

W temacie MM pisalem, ze kazdy kto sie zobaczyc 10 ministron i przetestowac panel admina wersji Standard proszony jest o PW do mnie i udostepnie dane. Jest postawione demo z 10 stronami, gdzie uzytkownik moze je dowolnie edytowac i sprawdzac dzialanie MM, a co 2h demo jest resetowane.

Czyli czy jest już wprowadzone ustawianie domen z www i bez www?

Nie ma, bedzie dopiero w kolejnej aktualizacji za jakies 2-3 miesiace. Nie nadalismy temu tak wysokiego priorytetu, poniewaz byly wedlug nas inne wazniejsze rzeczy do zrobienia.

Czy udało się wyznaczyć konkretniejszy horyzont czasowy wprowadzenia zapowiadanej funkcjonalności zaciągania tekstów przez rss z jego tłumaczeniem np? Jak wyniki sądy userów mm?

W mailu byla ankieta i link do jej wynikow. Wygrala funkcjonalnosc zwiazana z masowym dodawaniem i podpinaniem domen w Direct Adminie i to ona bedzie dostepna z 2-3 miesiace. Generowanie tekstow bylo z tego co pamietam drugie, takze mozna sie spodziewac tej funkcji za 4-6 miesiecy.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

@Azil - z chęcią poznam Twojego ;) co do stronek z MM to widziałem kiedyś bo były w opisie adresy, teraz już zmienione są opisy i nie ma linków. Autor tego tematu gdzieś dawał linki do swojego zaplecza. Zwykłe proste strony, chyba że się samemu pozmienia layouty itd. to nawet takie stronki wyglądają. No ale szablon to szablon a skrypt to skrypt :) Nigdy nie uważałem że MM jest najlepszy a że twórcy tak go chwalą... każda matka swoje dzieci chwali...

Nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem żadnego softu poi go nie poznam, każdy używa tego co mu pasuje - podkreślam że skrypt to narzędzie i w 90procentach od nas zależy jakie zaplecze nim stworzymy a nie od niego samego. W końcu skrypt wywala to co tworzymy w podany mu szablon strony. Nie mając MM takie stronki można nawet ręcznie tworzyć, tylko że w MM robi się to szybcie i łatwiej tym zarządzać później i dlatego go używam. Na moje potrzeby wystarcza, dobrze się sprawuje póki co (choć bez problemów się nie obywało) i tyle. To grzech czy co? hehe

Innych softów nie znam i nie oceniam. Czytałem różne recenzje ale nie używałem osobiście. Może i są lepsze. Nie kupuję bo mi nie potrzebne skoro mam prawie darmo coś co mi wystarcza. MM miałem w wersji Free, zaplecze mi nie padło raz, drugi, była okazja to kupiłem za parę złotych i tyle. Używam, jestem zadowolony. Jeden zadowolony jest z maluszka innemu ferrari nie wystarczy. Mam możliwość to reklamuję co znam. Tutaj tego nie robię bo po co? Każdy ma swoje zdanie zazwyczaj wyrobione bo każdy w jakiś sposób tu ogarnia temat więc nie ma co wybielać czy oczerniać. Mi ten skrypt pasuje i się przyzwyczaiłem. Jak znacie inne które mają wersję free do przetestowania to z chęcią spróbuję. Kupować raczej nie będę co droższych narzędzi bo mi aż tyle nie potrzeba. A jakbym miał reklamować MM to miałbym w stopce jakieś teksty baner albo ciskał jakie to dobre i w ogóle. Piszę co myślę - mi pasuje i wystarcza.

Z autorem tematu dyskutowałem naforum pomocy MM i w pewnych kwestiach się zgadzaliśmy a w innych nie. Dziwne że na forum PiO od razu każdy węszy marketing i się cieszy że niby kogoś zdemaskował... ale tu nikt się nie krył z niczym więc nie trzeba demaskować nic - na początku właśnie zaznaczyłem że też reklamuję skrypt, by właśnie takich pustych dyskusji uniknąć o stronniczość, więc szaba bo nie o tym temat ;)

Wg mnie autor tematu przesadził z rolą ilości linków na głównej stronie i tym że to było winą że padło mu zaplecze. Mogę się mylić bo specem nie jestem ale u mnie przecież też były linki a zaplecze jakoś mniej więcej zostało na pozycjach. Wachania były spore ale by wykosiło mi też zaplecze gdyby to było tak ważne. Zresztą myślę na te kilkaset licencji (wg autorów skryptu) na pewno więcej osób by wpadło opier.... p. Kielskiego i jego programistę za to że przez ich bumelkę padło im zaplecze. Tymczasem widziałem wypowiedzi tylko tego pana - autora tego tematu. Dlatego nie zwalał bym winy w tej kwestii raczej wyłącznie na skrypt. Po części były to zmiany w algorytmie a na pewno wiele innych czynników też wchodziło w grę.

@mindryl no właśnie tej opcji też się nie mogę doprosić póki co by strony mogły być bez www ale mają to w planach. Zresztą p. K. coś widzę pisał. Sam od dawna o to wołam i póki co ... Zobaczymy.

Ma ktoś jakieś informacje na ten temat ilości linków na stronie głównej i wadze tego? To co czytałem jakoś nie wskazuje jednoznacznie by było to aż tak krytycznie ważne by nagle zaplecze załapało bana.

Krytyka każdego tworu jest dobra bo przynosi często efekty w postaci poprawek, dadanych funkcjonalności itd. Krytyka krytyką ale dziwi mnie zwalanie całej winy na jakiekolwiek narzędzie... tym bardziej że nikt inny nie stracił zaplecza, a na tyle osób komuś też by się to przytrafiło z pewnością i nie zostało by to bez echa. To mnie zastanawia przede wszystkim.

Także sumując temat: "czy MM generuje kiepskie zaplecze?" - wg mnie zależy to raczej od nas i naszej pracy przy wykorzystaniu tego narzędzia, bo sam skrypt wywala tylko to co mu się da, a że jest w nim jeszcze do zrobienia sporo to oczywiste.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności