Skocz do zawartości

Pozycjonowanie fraz 18+

Shev

Rekomendowane odpowiedzi

kultura Shev naprawdę jest imponująca, nic dziwnego, że nie można znaleźć tu nikogo "normalnego" skoro trafiają się tacy idioci...

"

Shev odpisał na prywatną konwersację "Hej".

Shev napisał:

Ja już znalazłem.

Czekam na dokonane zmiany na mojej stronie i zaczynam start.

Prosiłem Cię o gg, olałaś mnie więc teraz się pi****l że tak powiem :)

Gratuluję osobie, która podejmuje współpracę z takim chamem i prostakiem!

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam wszsytkich ;) I ja dołączę się do tematu stron +18. Sama długo szukałam, znalazłam kogoś z tzw. polecenia. Wszsytko było ok przez kilka miesięcy niestety :( Wyniki na początku zadowalające, potem było jeszcze lepiej. Niczym się nie martwiłam bowiem w umowie zawartej z tą osobą miałam zagwarantowane tzw. bezpieczne pozycjonowanie bez swl itp. aż pewnego dnia jakież było moje zdziwienie jak strona wyleciała z google! Natychmiast email do pozycjonera a ten powołał się na update itp i kazał płacić dalej obiecując, że wkrótce wróci wszystko do normy. Niestety nie wróciło :( straciłam kilka tyś, dwie moje strony zostały uwalone, nałożona ręczne filtry. Długo szukałam wyjścia oczywisćie 301 itp nei wchodziło zupełnie w grę! Skorzystałam z funkcji zrzekania się linków, napisałam do google, zdjęto ręczne działania z moich domen. Oczywiśice natychmiast zerwałam umowę z pozycjonerem choć straszył sądem bo w zapisie był minimum 3 miesieczny termin wypowiedzenia. Podparłam się korespondencją z google itp więc odpuścił szybko temat i zerwał umowę za porozumieniem stron.

Dziś strony leżą praktycznie bez ruch pewnie nadal w filtrach algorytmicznych mimo, że ręczne usuneli. Szukałam kogoś kto by się tym zajął, jednak jak tu zaufać jeśli już raz ktoś mimo umowy na tak w ch***a zrobił ? No nic muszę zaryzykować tu bo na allegro to strata kasy i czasu, może znajdzie się ktoś uczciwy i pomoże za rozsądna gratyfikację pienieżną ?

Strona, która została uwalona to *****..pl - frazy itp jest w metatagach ale żadne działania nie dają efektów chyba nadal siedzi w filtrach algorytmicznych. Z tego wszsytkiego zaryzykowałam i znalazłam inną domenę *****.pl Postawiłam portal podobny do tego uwalonego przez google. Pozycje są w top 10-20 na frazy z description ale to na razie za mało. Potrzebuję top 1-3 ewentualnie 3-5. Czekam na propozyce i oferty. Po pierwsze dotyczące *****..pl i wyciągniecią tego na dawne pozycje a po drugie pozycjonowania ******.pl. Oczywisćie cena gra tu dużą rolę i nie stać mnie na klika tyś miesięcznie bo w tej chwili portale nie zarabiaja praktycznie nic i ledwo starcza na opłacenie serwera ale jeśli znajdzie się jakaś rozsądna propozycja to chętnie podejmę współpracę. Pozdrawiam

***** nazwa tej domeny tylko dla zainteresowanych na priv

> Postawiłam portal podobny do tego uwalonego przez google.

Napewno tylko jeden postawiłaś? :) Bo ja widze jeszcze przynajmniej 2 strony z identycznymi meta-tagami.

Hmm...ciekawe, dlaczego strona spadła w wynikach...

https://clip2net.com/s/2TOsc

https://clip2net.com/s/2TOuj

Podejrzewam że Twoj ex-pozycjoner miał wrażenie że pozycjonuje doorway a nie serwis randkowy.

Pozycjonowanie w Yandex - piszę o pozycjonowaniu w krajach wschodnich

Napewno tylko jeden postawiłaś? :) Bo ja widze jeszcze przynajmniej 2 strony z identycznymi meta-tagami.

Hmm...ciekawe, dlaczego strona spadła w wynikach...

https://clip2net.com/s/2TOsc

https://clip2net.com/s/2TOuj

Podejrzewam że Twoj ex-pozycjoner miał wrażenie że pozycjonuje doorway a nie serwis randkowy.

@kstk czyli dajesz do zrozumienia, że pozycjoner przegiął z treścią SEO dodając takie teksty do strony głównej ? Hmm rzeczywiście nasycenie niektórych słów przeraża, ale wiem, że używał swl i blastów do spamowania dlatego strona ręcznie została uwalona. Widzę, mało tu konkretnych osób a może źle powiedziane, lepiej napisać, że nie ma chętnych do pozycjonowania takich stron ? Napisałam, że 1k to nie problem na początek potem jak to zacznie zarabiać dzięki dobrym pozycjom na te najbardziej poszukiwane frazy to nie widzę problemu wyłożenia 2 czy 3 razy większej kwoty na pozycjonowanie. Najciężej jest zacząć i znaleźć kogoś komu zaufamy a jak na razie dostaję propozycje, krótko mówiąc "naciągaczy" gdzie wycena fraz mija się z ich rzeczywistym kosztem pozycjonowania. Skoro mam nawiązać stałą współpracę i zaufać drugiej stronie to oczekuję chociaż minimum uczciwości a na dzień dobry kilku już spaliło temat na wstępie. Dlaczego większość myśli, ze jestem "głupią blondynką" ??? Może znajdzie się w końcu ktoś uczciwy a ja na pewno to docenię. Jak na razie po tylu dniach żadnych konkretów za to na zagranicznych forach (na szczęście znam biegle ang) po 1 dniu zgłosiło się kilka osób z realnymi cenami i to osoby, które są chwalone za "robotę" na wielu forach. Czy naprawdę w Pl nie ma takich osób ? ... czas pokaże.

Jeśli konkurencja inwestuje w pozycjonowanie na bardzo trudne frazy co miesiąc 5000 pln to dlaczego ty masz ich wyprzedzić inwestując 500 pln miesięcznie ?

Płaciłam po 2k miesięcznie za pozycjonowanie miało być dobrze i z efektami... efekty były 2-3 miesiące potem ban i filtry i nie pisałam, że za 500 chcę pozycjonować a że z chęcią dam na początek 1k potem jak będą efekty mogę nawet 2 i 3k wyłożyć... tu jakoś chyba nikt się nie znajdzie więc zostaje mi zagraniczne forum... 5k na pozycjonowanie konkurencji to przesada siedzę w tym biznesie kilka dobrych lat wiem jak to teraz zarabia i znam konkurencję. Wolą wydać na reklamy i adwords niż komuś zapłacić za frazy. ODl...i ROK... mają duży ruch bo są darmowe jedynie płaci się za wyróżnienie profilu chętni są ale nie w takiej ilości żeby zarabiali na tym tysiące. Popatrz na szoł ten z kamerkami ich to stać ale się nie pozycjonują za to billboardy w wawie na taxi itp i reklama i nikt nie myśli o pozycjonowaniu i to by był chyba jedyny portal w pl, który było by stać na 5k/mies nawet najstarszy Ero.....pl jedzie już tylko na reklamie bo zarobki spadły do tego stopnia na 1 milionowym portalu, że nie stać ich na adwords. I mnie nie stać na taką kwotę dlatego zacząć mogę od 1k bo więcej z portalu w chwili obecnej nie wyciągnę ale małymi kroczkami można iść do przodu a kto wie może za jakiś czas zarobi na tyle dużo aby podwoić czy potroić tą kwotę na pozycjonowanie i oczywiście zarobi osoba pozycjonująca dużo więcej. Wiem każdy by chciał kilku klientów co po 5k miesięcznie mu zapłaci a on będzie robił ale w pl nie ma takich portali żeby było ich stać na taką kwotę na start. Przeglądałam oferty z usa i nasze i dam przykład piramidy linków naprawdę te największe i niby zachwalane, że ani panda ani pingwin im nie groźny u nas są minimum 3 razy droższe niż w usa. Więc zapytam dlaczego aż takie kolosalne różnice w cenie na tym samym produkcie ? Mimo, ze trzeba zapłacić w $ to jednak wychodzi i tak 3x taniej niż kupić u nas czy komuś zlecić. I nie ma co się dziwić, ze potem te ceny są tak kosmiczne w branży ero. Ja wiem że lepiej mieć 5 klientów płacących po 5k.mes niż 25 płacących po 1k bo na pewno mniej pracy i obowiązków a kasa taka sama, jednak nadal liczę, że w końcu ktoś się znajdzie i dla mnie :)

Sama widzisz - użytkownik Shev szuka jak najtańszej oferty - i niestety dużo jest osób które tak chcą a prawdziwi fachowcy unikają takich klientów jak ognia ;)

Bez urazy :)

ja nie jestem jak Shev ;) nie szukam kogoś za 500pln :D dużo wcześniej napisałam, że stać mnie na start na 1k mies. a jak będą efekty i gra warta przysłowiowej świeczki to nawet 2-3k mies nie będzie stanowiło problemu... ale problemem jest to, ze nie ma nikogo chętnego :-/ owszem kilka propozycji ale wybaczcie jak ktoś wycenia jedną frazę na 400-500pl i pisze, że za 1k może 2-3 pozycjonować to jest to po prostu naciąganie na maxa :(

hmm, też robiłem przez parę lat w adult i porównywanie tego co jest tutaj z zachodem nie ma sensu. Tam są inne zarobki, ale przede wszystkim inna mentalność ludzi.

masz rację na zachodzie za tą kasę robią 3x więcej, solidnie i uczciwie bo jak zauważyłeś mentalność ludzi jest tam zupełnie inna niż tu... Jednak wierzę, że w pl są jednak osoby na poziomie tych z zachodu ;)

Jestem ciekawa jak by wyceniono to u nas może ktoś podpowie?

Zamówiłam wczoraj 2500 linków pozyskiwanych w czasie 30-90 dni tylko ze stron tematyczny czyli tylko erotycznych, wszystkie linki pozyskane zostaną z katalogów z PR = lub > 3, i 50% linków pochodzić ma ze strono PR 4 do 7. Można naraz podać 4 url i 4 słowa kluczowe, 100% gwarancji, że wszystkie linki będą dofollow i widoczne dla wyszukiwarek, linki będą pochodzić z 500-1000 różnych domen postawionych na różnych IP.

Co sądzicie o takiej ofercie ? Ile by to kosztowało w pl ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności