Skocz do zawartości

Pytanie o widoczność reklam Google

deha21

Rekomendowane odpowiedzi

Będę przygotowywał stronę na której chciałbym aby znalazły się dwie reklamy Google w wymiarze 300x250. Problem jest taki, że nie wiem czy mój pomysł jest zgodny z regulaminem. Po prawej stronie w przesuwanej (position: fixed) ramce chce umieścić reklamę graficzną. Pod nią chcę umieścić kolejną reklamę graficzną ale tylko w przypadku gdy wysokość przeglądarki na to pozwala. Będzie to obsługiwane przez javascript. W kodzie mam umieszczony mam DIV z drugą reklamę ale jest on domyślnie schowany (display:none). Dopiero gdy wysokość okna przeglądarki jest powiedzmy większa niż 900 pikseli to ten DIV się pokazuje (display:block).

Wiem, że takie kombinowanie z ukrywaniem reklam i linków jest raczej nie wskazane. Co myślicie o moim przypadku? Spotkaliście się z czymś podobnym?

Zamiast robić display:none zrób tak, że jak jest odpowiednia wysokość to wtedy dopiero jest tworzona reklama i wstawiany tam jest kod reklamy. Będzie bezpieczniej.

Właśnie nie wiem czy to zadziała. Kiedyś chciałem zrobić coś podobnego - wczytać reklamę googla poprzez jquery load() i niestety reklamy w ogóle nie pokazywało. Skończę tylko przerwe śniadaniowo-obiadową i zobacze czy tak zadziała ;)

Póki co zrobiłem odczytanie wysokości okna przez javascript i wstawienie odpowiedniego kodu Google AdSense. Szkoda, bo chciałem móc wywołać funkcję php (rotator banerów) a tak jestem ograniczony do reklamy google.

Druga rzecz, znalazłem w regulaminie google taki punkt, że nie można "implementować kodu AdSense w kodzie pływającego okienka ani w inny sposób zasłaniać treści". Chodzi o rzeczy typu popup? Bo teoretycznie mam pływającą ramkę (diva), który przesuwa się razem z całą prawą stronę i tam jest m.in. baner Google. Oczywiście nic niczego nie zasłania po prostu się rusza zgodnie z tym jak użytkownik czyta stronę w dół. To chyba nie jest łamanie regulaminu?

ja bym na twoim miejscu nie używał pływających reklam dla Adsense, ponieważ w niektórych przypadkach mogą być nie zgodne z adsense moim zdaniem reklama tego typu tylko jest dozwolona wow-professions.com/wowguides/wow-mining-guide.html ponieważ strona już tak ma ponad rok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności