Skocz do zawartości

Linkolo czy Prolink

KoFler

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, który system jest lepszy, który oferuje lepsze stawki. Jak to się ma do terminowości wypłat?

Czy ich wycena na stronie jest realna? Np: wpisując moją domenę na Prolinku pokazuje zarobki miesięczne dla jednej strony 1300 zł a dla tej samej na linkolo 3500 zł.

Mam stronkę o tematyce sportowej.

56 tys BL 1000 reffering Domains

site: 321000 około

PR str głównej: 4

Zapraszam na serwis piłkarski - wyniki na żywo ze wszystkich lig polskich! Serdecznie zapraszam

Tak się domyślałem i chciałem tak napisać :P Tylko teraz pytanie w prolinku dzielę przez 10 wychodzi 130 msc a linkolo 350 msc, aż taka różnica jest możliwa? czy w linkolo dzielić przez 20? :)

A co do pozostałych pytań jeżeli chodzi o terminowość? No i te stawki, a dokładniej różnice?

Zapraszam na serwis piłkarski - wyniki na żywo ze wszystkich lig polskich! Serdecznie zapraszam

Posiadam w Prolinku od czerwca 2012 roku jedną, małą stronę i moje zarobki są o 50% wyższe od tego co pokazuje wyliczenie Prolink. Co prawda wypłaty nigdy nie dostaje w terminie, ale z powodu tylko tych kilku dni nie robie nigdy rabanu. Troche denerwuje mnie pobieranie vat'u od osób fizycznych, ale co moge zrobić? Strona na razie przynosi coraz większy zysk, więc nie narzekam i obserwuje spokojnie sytuacje. Na wszelki wypadek wypłacam tylko na bieżąco środki.

Jako mały wydawca u mnie taka sytuacja dla porównania: w PROLINK zgłoszona 1 strona "A", zarobki ok. 50 groszy dziennie; w LINKOLO zgłoszone 3 strony, strona "A" (ta sama co w Prolink), strona "B" i strona "C", zarobki... obecnie 1 link za 5 groszy dziennie i to ze strony "C". Tytułem analizy, Prolink nie zaakceptował strony "B", która jest w Linkolo, a strony "C" w ogólnie nie zgłaszałem do Prolinka. Podsumowując, jednak Prolink jest większym i bardziej znanym graczem.

Fakt Polink dzięki sporej promocji w początkach swej działalności zebrał większość ciekawych stronek. Linkolo w tym temacie jest nieco w tyle. Ale jak dla mnie to jeśli chodzi o dwa aspekty to Prolink nie dorasta Linkolo do pięt. Są to kontakt z klientem, na odpowiedź nie czekałem nigdy dłużej niż 2 dni i co jest rzeczą jak dla mnie najistotniejszą terminowe wypłaty max 2 dni a nie jak w Prolink 2 tygodnie z łaską.

Jako wydawca straciłem właśnie ostatni link z Linkolo (a jednocześnie mam dzisiaj rekordową ilość linków z Prolinka). Nie rozumiem tak do końca sytuacji. Wg mnie linki w treści z Linkolo "biją na głowę" to, co oferuje pozycjonerom Prolink, choć z drugiej strony wiadomo, że jeśli nie mamy strony typowo pod Linkolo to fraz w mianownikach jest w pisanym tekście mało. De facto plusy i minusy obu systemów powinny się sumować i życzyłbym sobie mieć porównywalne zarobki i tu i tu.

Panie Arturze, może więcej zainwestujcie w promocję Linkolo, zróbcie cokolwiek :)

Linkolo ostatnio trochę się rozpędza :) Ale moim zdaniem, trzeba po prostu potestować dodając stronę do jednego systemu przez kilka miesięcy, później do drugiego. Ważny jest staż, bo sporo lików raz wykupionych już pozostaje.

Dla mnie jedno jest pewne - na pewno nie seopilot :)

A, no i nie licz na kokosy niestety. Kokosy były na samym początku w Prolinku i Seopilocie, a teraz to już jest normalnie ;)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Linkolo:

3 domeny, PR 3,3,2 dodane w październiku 2012. Akceptacja do tygodnia, ceny ustawione około 2/3 tego co proponował system. Po ponad miesiącu podstrony dostały PR w systemie (oczywiście PR był na nich już dużo wcześniej tylko system nie widział). Były drobne usterki ale po zgłoszeniu support szybko odpowiadał (<2dni) i próbował reagować. Wynajęto u mnie 1 link na podstronie pod koniec stycznia.

Proli nk

3 domeny, PR 3,3,1 dodane w październiku 2012. Akceptacja jednej strony PR3 do 3 tygodni, pozostałe dopiero pod koniec stycznia. Ustawiłem cenę podstron = ceny sugerowane, strona główna więcej. PR podstron zaindeksowany poprawnie przed akceptacją. Wynajęto u mnie 16 linków (w tym 6 na podstronie o PR2).

No i tak jak koledzy mówią, Prolink ma problemy z informowaniem użytkowników o zmianach itp (profil na FB świeci pustkami) ale widać, że ruch jest dam dużo większy niż w Linkolo (pewnie są zajęci innymi projektami). Natomiast Linkolo cały czas próbuje czegoś nowego tylko chyba przeznaczono za mało środków na sprowadzenie wydawców (mogłoby być ich więcej).

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Z Prolinka jest realna i to spora kasa - choć bardzo irytujące jest to jak prolink wałkuje i kroi zarobki na wszelkie możliwe sposoby, ale nawet to co zostaje jest warte uwagi ( o mnie około 1,3 k/mies). Co do linkolo niestety nie ma tam sprzedaży takiej jak w prolink. Najlepiej zainstalować obydwa systemy na jednej stronie i obserwować efekty (i czerpać z obydwu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności