Skocz do zawartości

[Szkolenie] SEMspot: Panda i Pingwin - jak pozycjonować po zmianach

radek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Oto "na gorąco" nasze zmagania z Pandą i Pingwinem - na wykresach pięknie widać jak jedna z naszych witryn właśnie wraca, szczegóły na szkoleniach :

1.png

2.png

3.png

4.png

P.S nie piszcie tylko, że profesjonalizm screenshotów dyskwalifikuje wiedzę jaką chcemy dać na szkoleniach;)

pozdrawiam wszystkich,

Radek.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Radek możesz mi odpowiedzieć na proste pytanie jak "najlepszy polski blackhatowiec" nie mógł nie wiedzieć że OmniADD już dawno nie jest sprzedawane, co więcej jego następca OmniSpeed również. I po co ludzi uczyć obsługi Publikera kiedy ten soft delikatnie mówiąc już swoje lata swietne ma za sobą?

Tak jest @Zgred, czekałem na taki post :D dziękuję :D

W przypadku tej witryny podjęliśmy konkretne działania które dały taki efekt. Panda i Pingwin (jak dobrze wiesz, a wiem, że wiesz jak to działa ;)) to algorytmy które negatywnie rankują witryny o złych parametrach optymalizacji i linkowania. W tym przypadku właśnie poprawiliśmy te parametry - ta witryna, to jedna z kilku witryn co do której zastosowaliśmy podobne zmiany i przyniosło to oczekiwany efekt. Specjalnie nie podejmowaliśmy wobec niej innych, dodatkowych działań aby mieć czysty obraz sytuacji. To jest następna z witryn, która potwierdza nasze spostrzeżenia.

@MaxPan - zwyczajnie - nie używam tych softów. Większość softów do SEO piszę sobie sam (jestem programistą). BlackSEO, GreySEO i WhiteSEO to jest to, co masz w głowie (i tam to się odbywa) a nie narzędzia, którymi operujesz :D

Przy okazji nie uważam się za najlepszego (lub jednego z najlepszych) blackseowca, dzięki Ci Artur za taką opinię, jest mi bardzo miło. Stosuję różnego rodzaju SEO i mam efekty, bez szczególnego dzielenia swoich technik na black/grey/white. Dobry seowiec powinien znać każdą z tych technik.

Pozdrawiam.

DODANE: nie używam OmiAdd i OmiSpeed natomiast publikera i owszem. Uważam, że jest tak samo "wiekowy" jak xRummer, omniAdd omniSpeed, scrapeBox i kilka innych narzędzi - to są TYLKO narzędzia.

logosc.png

• 3 tygodnie później...

Dziękujemy wszystkim za udział w szkoleniu, było bardzo sympatycznie spotkać Was w realu.

Mam nadzieję, że znów spotkamy się niebawem na naszych, lub też innych szkoleniach.

Za jakiś czas powiesimy zdjęcia.

Pozdrawiam,

Radek.

logosc.png

Strach cokolwiek złego napisać bo zaraz wytną :-P

A tak na poważnie było spoko, niestety drugiego dnia musiałem lecieć do roboty z ekipą i nie dotrwałem do bloku o SB/Publikera wiec żadnych skrinów z "ustawień" niestety nie mam ( tak jak by ktoś pytał :-) ). Miejsce gdzie był "after" mega klimatyczne na Woli i czarodziejskie z dość ładna dziewczyną za barem w czarnych oprawkach.

Jeżeli chodzi o cenę i jakość to tez bardzo ładnie się to prezentowało.

Generalnie jestem na TAK :-)

Reasumując takie spotkania bardziej budują relacje miedzy osobami niż uczą "mega tajemne techniki", bo jak wiadomo "co kraj to obyczaj" i każdy i tak ma swoje zdanie poparte jakimiś tam przykładami i doświadczeniami z życia.

Już po, myślę że inni podzielą również i moją opinię, dotyczącą szkolenia bo meritum sprawy było przedstawione wg mnie w odpowiedni sposób, i dosyć rzeczowo.

Tak jak pisze @djurek, również jestem na TAK, bardzo się ciesze że miałem okazję poznać Radka osobiście, oraz kilka innych ciekawych osób z branży.

Z pewnością wprowadzę kilka zmian o których mówił @Radek na szkoleniu i u siebie.

Dzięki i pozdrawiam

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Ja również miałem przyjemność być na szkoleniu i podpisuje się pod wypowiedziami powyżej.

Radek podał kilka konkretnych pomysłów które można wykorzystać. Może nie było wiedzy super-tajemnej (ale czy taka w ogóle istnieje? ;)), ale było rzeczowo i na temat. Duża wartość dla mnie, to wymiana doświadczeń i możliwość omówienia konkretnych kejsów, nie tylko podczas samego szkolenia, ale też w kuluarach. Z tego powodu właśnie polecam szczerze na przyszłość zarówno osobom mniej doświadczonym w SEO jak i starym wyjadaczom.

After w fajnym miejscu, fajna była ekipa. Powiem tylko, że rano miałem problem ze wstaniem. I przepraszam Radka za przysypianie podczas prezentacji Link Systemu - to na prawdę nie dla tego, że prezentacja była nudna;)

Zdecydowanie to były dobre dwa dni.

Dziękujemy wszystkim za udział w szkoleniu, było bardzo sympatycznie spotkać Was w realu.

Mam nadzieję, że znów spotkamy się niebawem na naszych, lub też innych szkoleniach.

Za jakiś czas powiesimy zdjęcia.

Pozdrawiam,

Radek.

Hej, dzięki za szkolenie było dobrze :)

Mam jeszcze prośbę odnośnie linksystem.org. Nie możemy się coś mailowo zgadać, kiedy wydacie licencje ? Pisze już 3 raz i ciągle dostaję jakieś zdawkowe odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Rootowanie telefonów, zmiana systemów operacyjnych (Cyanogenmod, LineageOS), wymiana dotyku, naprawa tabletów, laptopów: https://LepszySerwis.pl Poznań

Witajcie dziękuję za recenzję i ankiety wypełniane podczas szkoleń, są dla nas bardzo ważne.

@othbaal właśnie wygenerowałem pakiet licencji i je rozesłałem. Gdybyś jeszcze nie dostał daj znać na PW a szybko Ci dogeneruję.

Pozdrawiam,

Radek.

logosc.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności