Skocz do zawartości

Czy stosowanie SWL-i przynosi efekty ?

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

wiesz Lily niektórzy z NAS i tych co daja takie ogłoszenia wiedzą jakie firmy i osoby kupują punkty w SWL i to nie są desperaci jak sądzisz

tak długo jak jednym z wyznaczników pozycji beda LINKI tak długo SWL beda się miały dobrze, warunek należy z nich korzystać z głową, co testy które niektórzy robia to potwierdzają

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

te porównania mają jedna wspólną cechę:

Wszystko zależy od tego kto używa danego narzędzia, jak nie będzie umiał to i tak zrobi sobie albo czemuś krzywdę (oczywiście będzie miał pretensje do narzędzia, a nie do siebie i uważał iż ono nie działa, a ci co twierdza inaczej to ....), a jak wie jak czegoś użyć, będzie z tego korzystał dla swoich najlepszych korzyści.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

te porównania mają jedna wspólną cechę:

moim skromnym zdaniem najpierw trzeba się zastanowic czy warto ryzykować użycia SWLa dla prostych fraz , czy nie wystarczy odpowiednia optymalizacja i kilka/kilkanaście wartosciowych linków :)

w nieodpowiednich rękach nawet jabłko może być przyczyną śmierci co nie znaczy że trzeba się jabłek bać :)

@Xann - zdaję sobie z tego sprawę , ale zdaję sobie też sprawę z tego że na niektóre frazy wystarczyło mi kilka ( dosłownie ) linków żeby być w Top 1 a chyba przyznasz sam że używanie SWLa na frazy które można wypozycjonować kilkoma linkami , to jak strzelanie z armaty do szpaka. Mozna to zrobić z procy i efekt będzie taki sam ale będzie dużo łatwiej i ciszej :). Gdzieś na forum widziałem że udostępniasz konta testowe ... przygotowuję już domenę jak to aktualne - a jak nie to dalej będę się bawił w ręczne linkowanie .

lekko Off ale ... rezygnujesz ze wskaźnika PR w swoch swlach ? Ostatni updejt obdarzył mnie kilkoma podstronami z PR3 i kilkudziesięcioma podstronami z PR 2 i 1 i tak się zastanawiam ......... :)

@Xann - zdaję sobie z tego sprawę , ale zdaję sobie też sprawę z tego że na niektóre frazy wystarczyło mi kilka ( dosłownie ) linków żeby być w Top 1 a chyba przyznasz sam że używanie SWLa na frazy które można wypozycjonować kilkoma linkami ,

prawda

....Gdzieś na forum widziałem że udostępniasz konta testowe ...

tak po zarejstowaniu w systemie wystarczy na PW podać login odpamal wówczas konto testowe PRO plus PKT na testy

... rezygnujesz ze wskaźnika PR w swoch swlach ?

Tak od 1 stycznia pozbywam się PR

Marketing internetowy dla firm

wówczas konto testowe PRO plus PKT na testy

Ja potrzebuję 8M pkt na testy, na jaki okres odpalasz takie konto? :D

PS. Nie są to żarty, bo 3M to mam i już testowałem, ale chciałbym potestować "bardzo grube" frazy samym ewebem. Konta PRO to mam 2 więc wystarczy na nie przelać ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tak w temacie czy SWL przynosi dalej jakieś efekty, podrzucam szybki test z użyciem Seomatika.

Garść pierdół:

- domena co prawda ma koło roku czasu, lecz ostatnie trzy miesiące serwis był wyłączony i wskazywała na 404

- strona jest serwisem typu kwejk - także contentu pisanego to tam nie ma, raczej obrazki i filmiki

- w związku też z powyższym, optymalizacja raczej od czapy co by nie mówić, że prawie nie istnieje

- domena nie ma żadnych innych linków poza seomatikiem

- żeby było ciekawiej, linkowana jest z totalnie niepasującej kategorii tematycznej

- 20 fraz, trudność bardzo zróżnicowana od banalnych po frazy średnio trudne, nawet jednowyrazowe

- przed rozpoczęciem linkowania żadnej frazy nie było nawet w top100

- linkowanie tylko na exact match, żadnych tam anchorów typu "kliknij" ani nawet z urlem jako anchorem

Poszły konie po betonie 1. grudnia, linkowanie co widać po screenie raczej bez cackania się z przyrostami:

seomatik.jpg

Jak widać w ciągu równo 7 dni wypłynęły całkiem fajne pozycje. Fakt szału nie ma, ale to dopiero tydzień. Linków dokładane nie będzie ani obecne nie będą zdejmowane więc jeśli prawdziwe są teorie o tym, że link stały im starszy tym lepszy oraz że google nie wszystkie linki jeszcze połknęło - to pozycje maja szanse wzrosnąć fajnie. Wnioski niech każdy sobie wyciągnie sam.

Także SWL, tu na konkretnym przykładzie Seomatik pięknie daje radę i to w parę dni serpy reagują. A przy najbliższej fali filtrów pewnie strona poleci - no ale nie o tym jest temat ;)

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

ciekawe ile to się utrzyma, bo to jest chyba najważniejszy aspekt

i dlatego właśnie Xann daje darmowe konta - jak je wykorzystasz zależy od Ciebie, Możliwość sprawdzenia na własnej skórze jest chyba najlepszą szkołą i doświadczeniem. Czytałem o topach utrzymywany tylko swlem przez 2 lata i czytałem o topach spadających w kilka dni lub przy updejcie algo ale to tylko słowa pisane przez kogoś - może reklama , może konkurencja....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności