Skocz do zawartości

Co zrobić z nową domeną pod sklep?

KrisuRz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nabyłem już domenę pod przyszły sklep internetowy.

Z różnych powodów stawianiem sklepu zajmie się jakaś firma dopiero za 1,5 miesiąca.

Pytanko teraz takie: czy na tą chwilę mogę jakoś ułatwić przyszłe pozycjonowanie tego sklepu na tej domenie?

Myślę tu o zrobieniu własnymi siłami jakiejś stronki w tematyce przyszłego sklepu na tej domenie.

Tylko czy to coś da? Czy jest sens? Czy strona zostanie zaindeksowana i później będzie z tego korzyść?

Dzięki za info dla laika

Pamiętaj, że jak będziesz linkował podstrony, to później warto dać przekierowanie 301 (jak już sklep wystartuje) ze stron, które znikają na nowe.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

To chyba będzie dosyć trudne biorąc pod uwagę fakt, że sklep ma być tworzony przez zewnętrzną firmę dopiero za 1,5 miesiąca.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

Polecam Ci e-medyczny, jeśli twoimi klientami będą tylko Polacy, ponieważ tylko po spojrzeniu na domenę, będą mogli się domyślić jaka jest tematyka twojego serwisu. Ale to oczywiście tylko moja opinia.

Jeśli chodzi o twoje drugie pytanie, to nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Jedni twierdzą, że słowa kluczowe w nazwie domeny coś dają, ale domenę bez słowa kluczowego także można dobrze wypozycjonować. Inni zaś są zdania, że po ostatnich aktualizacjach Google w ogóle nie zwraca uwagi na słowa kluczowe w domenie.

Myślę, że najlepszym wyborem będzie e-medyczny.pl, ponieważ brzmi jaśniej od pierwszej propozycji i ma słowo kluczowe w nazwie domeny, co może wpłynąć na pozycjonowanie - a nawet jak nie wpłynie to też się chyba nic nie stanie ;)

Kocham Polskę

Jak dla mnie e-medyczny.pl jest lepsza.

Czy keywordy w domenie wpływają na pozycjonowanie, to jeśli w ogóle, to bardzo słabo.

• 2 tygodnie później...

A którą domenę uważacie za lepszą pod medyczny sklep internetowy bo mam dwie.

medical24.pl czy e-medyczny.pl

Zwróć uwagę, że pod domeną bez myślnika czyli emedyczny.pl działa już inny sklep z artykułami medycznymi. To oznacza, że część ruchu będzie trafiać do nich przez podobieństwo domeny.

Aktualne promocje na domeny i hosting. | Blog o domenach, który da się czytać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności