Skocz do zawartości

Co zrobić z nową domeną pod sklep?

KrisuRz

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wiem, że już jest taki sklep. Można to rozpatrywać też w drugą stronę, część ruchu od nich będzie trafiać do mnie :)

Oczywiście nie chciałbym, żeby moje nakłady na pozycjonowanie szły na ich ruch ale czy podobieństwo się aż tak liczy? Wydaje mi się że konflikt może następować tylko przy wyszukiwaniu po nazwie sklepu a w pozostałych przypadkach klient wejdzie i tak na ten "e medyczny" który będzie wyżej w wynikach. Myślę też, że ze względu na specyfikę branży większość moich przyszłych klientów to będą klienci jednorazowi bo w końcu nikt się nie łamie co tydzień :) dlatego budowanie marki-nazwy nie jest najważniejsze ale mogę się mylić. Dlatego teraz faktycznie zastanawiam się czy zlecać stawianie sklepu na tej domenie czy innej.

• 4 tygodnie później...

Nie ma sensu. Do tego "emedyczny<kropka>pl" łatwiej przekazać "głosowo" niż e< myślnik>medyczny<kropka>pl

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

bardzo trudno o jakąś oryginalną domenę w tej branży, tak się zastanawiam od dwóch miesięcy i mam coraz więcej wątpliwości. Ok to jak oceniacie? Która domena będzie najlepsza dla sklepu medycznego: medical24.pl, e-medyczny.pl (duży konkurent emedyczny.pl) a może temblak.pl bo też mam taką domenę.

A może zorganizuje konkurs na nową, niezajętą domenę:)

Według mnie ta ostatnia "temblak.pl" jest najlepsza. Jest to konkret -"Gdzie to kupiłeś? - Na temblak.pl!" Mnie osobiście irytują domeny z tymi wszystkimi przedrostkami e-, 24-, i- i.t.p. Można sobie wyrobić jakąś markę, z innymi nazwami będzie to po prostu kolejny sklep internetowy.

To fakt, temblak.pl jest prosty, krótki, wpadający w ucho ale za to nie brzmi tak profesjonalnie i poważnie jak medical24.pl Jednak nazwę też trzeba dostosować do grupy odbiorczej i asortymentu w sklepie. Szkoda gdyby klient miał zrezygnować z zakupów przez nazwę która nie wzbudza zaufania.

Na domenie zrób coś związanego z tematyką sklepu i powolutku linkuj serwis..

Pozdrawiam

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności