Skocz do zawartości

Webmaster Tools-pytanie

Lars

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@ MaxPan

Dowiesz sie oficjalnie że już nie ma co więcej linkować w celu polepszenia pozycji, tylko trzeba krecić plik disallov i treść zgłoszenia :-P

A tak poważnie to mam domeny co już 3-4 miesiące po ostrzeżeniu wiszą jak wisiały więc powiem to co zawsze "loteria" z doliny krzemowej

ap ropo waszych doświadczeń czy jak domena nie miała web mastrer tools i nagle jak by dostała filtra ew spadła w otchłań na 2 miesiące i nie zanosi się na powrót, to po jego założeniu ( web master toolsa ) dostanie nagle maila że linki są coś nie ten teges ew nie coś ze stroną?

djurek jest jak piszesz - komunikaty "czekają" na witrynę.

@MaxPan - zrób sobie prosty test - weź kartkę i długopis. Napisz sobie na początku na kartce napis: "Normalne witryny" i obok wartość procentową, ile wg Ciebie normalnych witryn jest dodanych do GWT.

Pod tą linijką napisz sobie "spam" i obok napisz sobie wartość procentową ile tego typu stron gw Ciebie jest dodanych do GWT.

Potem popatrz na te liczby i wyciągnij sobie wnioski odnośnie tego tematu.

A jak już je wyciągniesz, to zastanów się, czy jesteś pierwszą osobą na świecie, która takie pytanie sobie zadała i wyciągnęła takie wnioski :D

Pozdrawiam.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

oki, zobaczymy w takim razie bo 2 dni temu 3 podejrzane domeny podłączyłem pod "narzędzia", ile trzeba czekać w/g Ciebie?

Jak na razie zero danych co do linków itp mam.

Radek uważam cala twoje teorie za chybiona i wcale nie tzreba do zrozumienia tego długopisu i karteczki wystarczę logiczne myślenie i odrobinę doświadczania w obserwowaniu testowych domen, a nie tylko w składaniu pokłonów do narzędzia wielkiego brata, a namawiać do dodawania stron do GWT przez "najlepszego polskiego blackhatowca" jest co najmniej nie na miejscu. Merytorycznie twoje dowody poparcia swojej teorii są cienkie jak zrywka z supermarketu ( jak już używasz argumentów typu długopis i karteczka), podaj jakieś konkrety a nie "wszyscy dodają to i ty dodaj", teorie uwiarygodniania zostaw jak już kolega wyżej mówił.

Od trenera co oferuje płatne szkolenia SEO oczekuje się bardziej merytorycznych dowodów nawet tak pokręconej tezy jaką jest "Dodając stronę do GWT tylko poprawiasz swoją sytuację"

p.s oczekuje merytorycznych argumentów, a nie prośby usunięcia moich postów jak już się przydarzyło w temacie twojego szkolenia. ( pozdrawiam Wedro :D)

Kwestia jak to i co pozycjonuje. Ja uważam ze jak się robi jakiś duży brand, który w razie wtop nie zmieni domeny warto być w "narzędziach" no bo niby jak potem wyjść z pewno go rodzaju filtrów jak nie przez kontakt z googlami.

A jak sie robi np dla banku jakiegoś domenę " pozyczki-marka-konrada.pl" dla znanego banku to jak się coś pierdzelnie to nie ma co sie martwić, tylko trzeba kupić nową domenę i jazda :-)

@MaxPan jakoś się na mnie uparłeś ale niech Ci będzie :D

Nie mam powodu aby Ci cokolwiek udowadniać bo i z jakiej racji? Poprosiłeś mnie o napisanie jak to widzę i to napisałem. Nie musisz - więcej - NIE MOŻESZ się z tym zgodzić bo byłoby nie po linii :D

Przy okazji odbiję piłeczkę - udowodnij mi że linki podnoszą pozycję. Ja Ci udowodnię, że potrafią ją obniżyć :D

DODANE:

AHA

zapomniałem dodać:

p.s oczekuje merytorycznych argumentów, a nie prośby usunięcia moich postów jak już się przydarzyło w temacie twojego szkolenia. ( pozdrawiam Wedro :D)

UDOWODNIJ MI próbę usunięcia Twoich postów z mojego wątku o szkoleniu, jak już rzucasz takie oskarżenia.

logosc.png

OK Radek widzę muszę wykupić u ciebie szkolenie zęby dostać odpowiedzi na tak prosto postawione pytania czemu Dodając stronę do GWT tylko poprawiasz swoją sytuację.

Dalsza dyskusja niema żadnego sensu niestety

EOT

Proszę abyś udowodnił mi:

lub wyedytował tego posta i to usunął. W przeciwnym wypadku zgłoszę to do moderacji.

logosc.png

Dobra Panowie spokojnie, moje posty były "zedytowane" prze Wędrowca nie wiem na czyja prośbę i nie wnikam. ( widocznie Wędrowiec ocenił ze było nieodpowiednie ).

Spokojnie jak na wojnie :-) każdy ma swoje zdanie i tyle, a że się nie zgadzamy to norma, po to te forum powstało przecież :-)

przepraszam za OF/T ale w tym temacie o którym gadamy zniknęło chyba 3 moje posty. Jak Wędrowiec uznał że są nie na miejscu, to tak jest bo lubię jego ogólnie :D

ale uwieź mi mody teraz maja tyle na głowie ze bez zgłoszenia nie zaglądają po takich tematach, bo maja po uszy pracy na przykład w temacie ogłoszeń :D Co nie zmienia faktu że sam korzystam dość często z przycisku zgłoszeń ale nie w tym celu :D

Skończmy ten of/top bo ja wszytko chciałem jeszcze się dowiedzieć już wiem :D

P.s SzlafRock bardzo dobrze ujął moje spostrzeżenia i przekonania na ten temat

Narzędzia GWT nic nie dają właścicielowi witryny. Są jednak składową WIELKIEJ polityki Google wprowadzania chaosu.

Jeśli pozycjonujesz stronę to wiesz (przynajmniej powinieneś wiedzieć) co robisz. Jeśli dostajesz filtr lub bana to wiesz za co.

Dlatego wyjście z kary jest proste, ponieważ znasz swoje działania przy witrynie/domenie.

Dlatego zadaję pytanie, w jakim celu podłączać witrynę do GWT?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności