Skocz do zawartości

Webmaster Tools-pytanie

Lars

Rekomendowane odpowiedzi

...twoje dowody poparcia swojej teorii są cienkie jak zrywka z supermarketu...

Przepraszam ale musiałem to zacytować :rotfl:

e:

Trudno @MaxPan - pierwszy raz w życiu na tym forum zgłaszam posty do moderacji.

Jak się nie da kogoś przekonać to trzeba pod...jebać.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oczywiście każdy ma swoje sposoby ale nauczony już pewnymi doświadczeniami nie korzystam z niczego z logiem Google z czego nie muszę. Nie korzystam z Adsense ( znam lepsze sposoby na spieniężenie ruchu), wole statystyki z Yandexa ( są obiektywnie lepsze) i tak z reszta produktów z ich stajni, za wyjątkiem Androida w telefonie. Jeśli chodzi konkretnie o GTW to czemu nie korzystam z tych narzędzi dobrze opisał kolega parę postów wyżej. Jestem przekonany że wyłożenie na talerzu strony do GWT nie zaszkodzi tylko w jednym przypadku, kiedy masz zamiar siedzieć i czekać na naturalne linki (ale i to jest dyskusyjne bo niema gwarancji że komuś tak się nie spodoba twoja strona że puści błasta z tej radości)

2 argumenty za dodaniem strony do GWT

1. Możliwość odkrycia potencjalnie fajnych słów kluczowych na które 'nie wpadlismy' do tej pory- Chodzi o to, że po pewnym czasie strony w GWT, gdy zbiorą się dane dotyczące liczby wyswitleń i średnich pozycji dla fraz, można wrzucić je wszystkie do arkusza kalkulacyjnego wybrać te słowa kluczowe ze żrednimi pozycjami powiedzmy pomiędzy 5-20, dodatkowo z fajną liczbą wyświetleń i popracować nad nimi tak żeby w przyszłości były pmiędzy 1-5...

2. Dla darmowego monitoringu dostępności serwisu- dla serwisów odwiedzanych przez bota google często dodanie do GWT ma taką zaletę, że pokazuje alerty o nieprawidłowościach w dostępie do serwisu + dochodzą do tego informacje o konkretnych URLach/stronach, które z jakiegoś powodu zwracały 404, dzięki czemu można sobie te nieprawidłowości posprawdzać i wyprostować.

• 3 miesiące temu...

2 argumenty za dodaniem strony do GWT

1. Możliwość odkrycia potencjalnie fajnych słów kluczowych na które 'nie wpadlismy' do tej pory- Chodzi o to, że po pewnym czasie strony w GWT, gdy zbiorą się dane dotyczące liczby wyswitleń i średnich pozycji dla fraz, można wrzucić je wszystkie do arkusza kalkulacyjnego wybrać te słowa kluczowe ze żrednimi pozycjami powiedzmy pomiędzy 5-20, dodatkowo z fajną liczbą wyświetleń i popracować nad nimi tak żeby w przyszłości były pmiędzy 1-5...

2. Dla darmowego monitoringu dostępności serwisu- dla serwisów odwiedzanych przez bota google często dodanie do GWT ma taką zaletę, że pokazuje alerty o nieprawidłowościach w dostępie do serwisu + dochodzą do tego informacje o konkretnych URLach/stronach, które z jakiegoś powodu zwracały 404, dzięki czemu można sobie te nieprawidłowości posprawdzać i wyprostować.

Ebinx, wyjąłeś mi to z ust. Zgadzam się z Twoimi argumentami i dodam więcej: GWT pozwala dodatkowo na kontrolowanie statusu indexowania a dzieki temu możemy się dowiedzieć ile podstron naszego serwisu zostało zaindeksowanych i czy np. robots.txt na swerwerze przypadkiem nam nie bruździ.

Pozdrawiam

Ja mam stronkę w GWT i na przykłąd dostałem dzisiaj info że snipety mi się wysypały... gdyby nie info od G to pewnie po miesiącu bym rozkminił dlaczego.... a tak proszę... mam jak na tacy...

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Dodając stronę do GWT tylko pogarszasz swoją sytuację. Wystawiasz się pod ostrzał. Dodanie do GWT to najgorsze co można zrobić.

Mozesz konkretniej? Jaki odstrzal? Co GWT moze zrobic?

Dodając stronę do GWT tylko poprawiasz swoją sytuację.

Opisz Mistrzu jak można poprawić swoja sytuacje?

Podpisuje sie pod tym pytaniem. Konkretnie, co GWT poprawia?

djurek jest jak piszesz - komunikaty "czekają" na witrynę.

@MaxPan - zrób sobie prosty test - weź kartkę i długopis. Napisz sobie na początku na kartce napis: "Normalne witryny" i obok wartość procentową, ile wg Ciebie normalnych witryn jest dodanych do GWT.

Pod tą linijką napisz sobie "spam" i obok napisz sobie wartość procentową ile tego typu stron gw Ciebie jest dodanych do GWT.

Potem popatrz na te liczby i wyciągnij sobie wnioski odnośnie tego tematu.

A jak już je wyciągniesz, to zastanów się, czy jesteś pierwszą osobą na świecie, która takie pytanie sobie zadała i wyciągnęła takie wnioski :D

Pozdrawiam.

Prosil bym o nie uzywanie domyslow jako argumentow poniewaz zwyczajnie nimi nie sa. So do wartosci dodanej do witryny dzieki dodaniu do GWT... Podobno jestes programista to prosze powiedz mi jak ciezko napisac automacik ktory zalozy konto GWT, wyciagnie pliczek do potwierdzenia wlasnosci domeny (czy chocby zrobi A rekordy na domenie) ? Ja programista nie jestem ale smiem twierdzic, ze raczej prosto. Uderzam w to, ze domysl jakoby Google dodawalo wartosci do strony wychodzac z zalozenia, ze spam nie jest dodawany do GWT... A powiesz mi jak dla przykladu spamowac australie? Bo ja Ci wyjasnie - zdobycie domen .com.au jest dosyc problematyczne i bardzo drogie dlatego do tego celu bierze sie zwykla .com i w GWT ustawia geolokalizacje na Australie. Tak samo robi sie z kazdym durnym krajem ktorego lokalne domeny sa drogie lub trudne do zdobycia. Tak wiec Twoje zalozenie o ilosci spamu w GWT jest conajmniej chwiejne.

Poza geo lokalizacja domen widze jeszcze pre innych przydatnych rzeczy, jak np. wglad w wszelkiego rodzaju bledy. Zdarzalo mi sie wylowic cos czego nie bylo widac z poziomu serwera (np. bot zaliczal error 500 na niektorych podstronach, chociaz niby dzialaly bez problemu). Czasem mozna tez wylapac jakies linki prowadzace do naszego serwisu (chociaz tutaj nadal lepiej sprawuja sie serwisy typu ahrefs), powalczyc ze snipetami itd.

Zgodze sie z tym, ze trzeba miec osobne GWT pod kazda domene. Ale dziala to w kazda strone. Jesli cos jest powiazane z jakimkolwiek produktem Google to jest powiazane z caloscia Pamietacie zmiane polityki prywatnosci? po to zostala wprowadzona - aby mozna bylo wymieniac sie informacjami pomiedzy poszczegolnymi uslugami. To pozwala na powiazanie URLa wyslanego przez google talk z innym urlem dodanym do GWT i jeszcze innym podpietym pod analyticsa a kolejnym w adsense. Wszystko laduje w jednym worku. Tak samo nie wystarczy przelogowac sie na inne konto bo IP, cookies i flash cookies tez sa sledzone. Jest jeszcze pare innych rzeczy ktore przemilcze dla dobra mniejszosci :)

Jest jeszcze pare innych rzeczy ktore przemilcze dla dobra mniejszosci

Mam wrażenie, że popadacie w paranoje.

Mnie cieszy, że Google oddał w ręce webmasterów narzędzia, mogące pomóc w ich pracy - gdyż kiedy ich nie było, wiele rzeczy robiło się na czuja lub zajmowały o wiele więcej czasu.

Interesujesz się turystyką? Jestem pasjonatem regionalnych wypraw rowerowych, pieszych i wodnych - głównie z zachodniej Polski. Opisuję szlaki turystyczne - oficjalne i nieoficjalne - zapraszam :) : https://turystyka.e-mucha.info/szlaki-turystyczne/

Dodając stronę do GWT to my otrzymujemy informacje od Google o naszej stronie, które już posiada, a nie "wystawiamy na odstrzał".

Oczywiście co innego jest dodać stronę "wartościową", a co innego ładować całe własne zaplecze na jedno konto GWT :-)

Czasem mi się wydaje, że niektórzy stosują tutaj retorykę prosto spod blokowiska, tylko że zamiast HWDP jest HWDG :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności