Skocz do zawartości

jaka kwota za pozycjonowanie w miare prostych fraz ?

zxczxczxc

Rekomendowane odpowiedzi

Początkujący pozycjoner nie powinien się brać za pozycjonowanie sklepu internetowego.

M

Ps. Jest jeden wyjątek.

Sklep należy do początkującego pozycjonera.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Początkujący pozycjoner powinien uczyć się na swoich stronach.. Ja już zleciłem jednemu pozycjonowanie domeny firmowej i się przejechałem.

Gość dodał jednego dnia świeżą domenę do 300 platnych katalogów, odpuścił, po 2 tygodniach dodał znowu do 200 katalogów, znowu odpuścił... Jak go zapytałem czy to bezpieczne to odpowiedział:

"wiem co robię"

Na pewno był dumny z siebie bo strona po 3 tygodniach wskoczyła do top 10, na pewno się nazwał pozycjonerem i chciał już pewnie napisać na PiO kolejne ogłoszenie dotyczące pozycjonowania ale...

Ale strona spadła teraz do top50 i wiedzę że żądnym sposobem nie może jej wyciągnąć...

@zxczxczxc dlatego twierdzę że aby wziąć się za strony Klientów przynajmniej ze dwa lata po pozycjonuj własne strony, przy okazji może wynajdziesz jakąś zarobkową frazę i nie będzie Ci się opłacać pozycjonować stron Klientów z zewnątrz tylko swoje strony.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

A mnie zastanawia kto zleca początkującemu pozycjonowanie sklepu. Jak zwykle chodzi pewnie o kasę bo jest to ułamek tego co weźmie za pozycjonowanie ktoś z doświadczeniem, a potem jest płacz bo frazy poleciały i nie chcą wrócić. Klientom ciężko zrozumieć że pozycjonowanie nie polega na włączeniu dodawarki, że sam poświęca dużo czasu, wydatki też ma.

Za soba mam kilka stron w top 3 + sklep ktory przonosi nie male zyski. Osoba powierzyla mi to ze wzgledu na wykonanie, zrobienie tych stron. Postanowila nie najmowac osobe dodatkowa do tego. Dlatego po tych malych sukcesach doszedlem do porozumienia ze moge miec z tego jakis zarobek. Nie mowie tutaj o wysokich kwotach. moje techniki nie opieraja sie tylko na samych katalogach...

Wy za pewne tez w ktoryms momencie zaczeliscie z tego miec zarobki ?

...Na pewno był dumny z siebie bo strona po 3 tygodniach wskoczyła do top 10, na pewno się nazwał pozycjonerem i chciał już pewnie napisać na PiO kolejne ogłoszenie dotyczące pozycjonowania ale...

Ale strona spadła teraz do top50 i wiedzę że żądnym sposobem nie może jej wyciągnąć...

Że tak zapytam odnośnie pozycjonowania, jaka wg Ciebie była przyczyna tego, że strona spadła w wynikach? Brak dalszego pozycjonowania, bany czy jakieś inne wady takiego sposobu pozycjonowania?

Reklama multimedialna w Olsztynie - Telebim Olsztyn - pokaż się klientom z najlepszej strony!

zxczxczxc -

jako pozycjoner (skoro ktoś Ci to zleca) to powinieneś umieć wycenić frazy. Zobacz jaka panuje konkurencja, pomyśl ile wydasz, żeby ich przeskoczyć, dodaj zysk i już masz odpowiedź ile wziąć.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Że tak zapytam odnośnie pozycjonowania, jaka wg Ciebie była przyczyna tego, że strona spadła w wynikach? Brak dalszego pozycjonowania, bany czy jakieś inne wady takiego sposobu pozycjonowania?

Nienaturalny harmonogram przypływu linków z wąskiego źródła bo tylko seokatalogi.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

A mnie zastanawia kto zleca początkującemu pozycjonowanie sklepu. Jak zwykle chodzi pewnie o kasę bo jest to ułamek tego co weźmie za pozycjonowanie ktoś z doświadczeniem, a potem jest płacz bo frazy poleciały i nie chcą wrócić. Klientom ciężko zrozumieć że pozycjonowanie nie polega na włączeniu dodawarki, że sam poświęca dużo czasu, wydatki też ma.

Każdy . .. Wystarczy zrobić dobrą strone główną .

To zależy jaką kto ma na początku wiedzę z SEO i czy jest na bieżąco, ja pamiętam zaczynałem pierwsze zlecenie parę lat temu od pozycjonowania właśnie sklepu internetowego i wbiłem się do TOP5 z trudną frazą :D

Łatwe frazy od 30 do 50zł za utrzymanie miesięczne w TOP10 w zależności od konkurencji :)

Katalog stron www - mocny katalog iDir

Zobacz jaka panuje konkurencja, pomyśl ile wydasz, żeby ich przeskoczyć
To nie działa na zasadzie "konkurencja ma koparę z łopatą o objętości 1 m/3 to ja użyję o objętości 1,5 m/3 i tym sposobem przeskoczę konkurencję. To nie takie proste jak się wydaje :faja:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ile moze brac poczatkujacy pozycjoner za pocjonowanie w miare prostych fraz (miesiecznie) w przypadku sklepow internetowych ? Zdarzaja sie tez trudniejsze frazy + wykonanie malego zaplecza?

Czy to tez zalezy od obrotow sklepu?

Przelicz sobie ile pracy będziesz musiał włożyć w każdą frazę, czy będzie to robota co miesiąc, czy w pewnym momencie prostsze frazy "siądą" tam gdzie trzeba i będziesz mógł się skupić na innych. Zastanów się ile kosztuje Twoja godzina pracy i pomnóż sobie odpowiednio. Do tego dorzuć koszty które poniesiesz (hostingi, domeny, multikody, platne grupy, soft itp). I masz odpowiedź. :-)

Oczywiście trzeba jeszcze spojrzeć z drugiej strony, ile klient jest w stanie Ci zapłacić... Jak jesteś początkujący to nie ma co wybrzydzać i trzeba być elastycznym.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności