Skocz do zawartości

Co sądzicie o tej aukcji allegro?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

natknąłem się na następującą aukcje:

https://allegro.pl/promocja-pozycjonowanie-10-fraz-rok-gwarancja-i3045200535.html

10 fraz - gwarancja TOP 10 na 12 miesięcy - to wszystko niby za 160 zeta. Co prawda frazy te mają wytyczne co do ilości wyników do 2 mln, ale mimo wszystko.

Akurat wszystkie interesujące mnie frazy, na które chciałbym promować moją stronę mieszczą się w 2 mln, większość mieści się nawet w 1 mln.

Z jednej strony mam firmy, które proponują mi pozycjonowanie - 1 fraza za miesiąc za ok. 100 zł, z drugiej strony w/w aukcja allegro. Szukam złotego środka.

Co myślicie?

pozdrawiam

Rozumiem, że umowa przewiduje zapłatę po 12 miesiącach gdy spełnione będą wszystkie warunki przez cały rok. To nawet niezły pomysł aby podlinkować swoje zaplecze.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Wg opisu aukcji zapłata jest od razu po kup teraz.

Możecie napisać o co chodzi z tym mykiem? Nikomu nie będę udostępniał kodu źródłowego swojej strony, bo strona sama w sobie jest poprawnie wykonana i zoptymalizowana pod seo, a nie mam czasu na zdobywanie linków i też nie jestem ekspertem więc szukam jakiegoś rozwiązania.

Pozwolę sobie zamieścić tutaj fragment rozmowy:

Witam,

w jaki sposób pan pozycjonuje stronę, że jest pan w stanie tak bardzo zbić koszty? Nie ukrywajmy, ale inne firmy proponują stawki rzędu 100 zł za jedno słowo za miesiąc. Obawiam się sytuacji, że takie pozycjonowanie przyniesie więcej strat niż korzyści.

pozdrawiam

Witam,

Witam, pracuję w dużej agencji reklamowej posiadam w niej 30% udziałów. Te kilka stron co się sprzeda za pośrednictwem allegro to jest kropla w morzu tego co robimy. Koszty pozycjonowania da się zbić.

Według Pana strona 3 frazy. Ile finansów trzeba wydać by wypozycjonować stronę na frazę np. strony internetowe wrocław i pokrewne?

Nie pozycjonuję automatami. Posiadam pięcio poziomowe zaplecze, w które władowaliśmy ogrom pracy i pieniędzy - budowane i powiększane jest sukcesywnie od 2008 roku. Zarabiamy na całkowicie czymś innym. Posiadamy swoich 50 serwisów internetowych różnego typu, drukujemy różne fajne i ciekawe rzeczy dla dużych firm plus ponad 150 klientów z działalnościami gospodarczymi.

Naprawdę nie chcę naciągać ludzi na pozycjonowanie bo to bez sensu. Da się to zrobić za takie pieniadze z taką konkurencyjnością.

Wolę mieć 10 nowych klientów, nowe doświadczenie niż jednego klienta z firmy budowlanej z wrocławia, gdzie takich obslugujemy 5.

Nie rozumiem tego wyłuszczonego zdania. Wchodzić w to czy nie ? :)

Jak pięcio poziomowe zaplecze to Ja bym wchodził w to :)

A tak na poważnie ktoś kto ma setki klientów nawet by sobie ( )( ) nie zawracał aby się na allegro za 160 zł wystawiać.

No ale jeleni na allegro nie brakuje.

PS. I jeszcze za darmowy wysyła fakturę. To już na pewno trzeba brać.

PS2. I po co chcesz przepłacać skoro gość na to samo daje jeszcze lepsza cenę TUTAJ KLIKAJ.

Żeby sprzedać pozycjnowanie komuś, kto nie ma o nim pojęcia po pierwsze trzeba posiadać dobrą stronę firmową oraz trzeba potrafić wciskać kity :) Jak widać on potrafi to robić .

Jeżeli ten człowiek twierdzi,ze jest w stanie za takie pieniądze pozycjonować to zapytaj o techniki :)

Za takie pieniądze, to będziesz miał liki z automatów, a więć będą to linki zdobyte XR,SB, może jakieś publiczne katalogi i precle oraz oczywiście SWL-e - żadnych linków na bazie, których buduje się dobry profil linków .. Po jakimś czasie Google wywali twoją stronę z indeksu,a ten gość napisze tobie,że to nie jego wina, a wina algorytmu :)

Wyobraź sobie, że wypadła Ci plomba. Nie chcesz wydać zbyt wiele kasy, więc chodzisz po dentystach żeby wybrać najtańszego i wydać jak najmniej. Wszyscy zgodnie proponują kanałowe i życzą sobie 300-500zł. Nie chcesz tyle wydać, więc szukasz dalej. Trafiasz nagle na allegro na gościa, który deklaruje, że weźmie za leczenie 100zł bo ma wielu pacjentów i lubi pomagać ludziom, więc nie zdziera. Cena atrakcyjna, może warto, ale jest ryzyko, że to np. szewc albo kowal dorabiający jako dentysta.

Do czego zmierzam. Ja osobiście wierzę w ludzi i, być może, to SEO z allegro da jakiś skutek. Jak kupisz to się przekonasz. Nikt na tym forum nie powie na 100% że warto, albo że nie warto. Poza tym cena nie jest wyznacznikiem jakości. Wszystko zależy od tego co jest w tych pieniądzach, bo np. za 100 zł można samodzielnie dorzucić wpisy do kilku mocnych katalogów. Tak więc nie ma dobrej odpowiedzi na to pytanie

To nigdy nie będzie SPAM stopka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności