Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o ceny, to nasz algorytm do wyceniania bierze pod uwagę nie tylko frazę, ale i domenę, dla której tej frazy szuka. Poza tym ceny są nieco zaniżone ponieważ, jak słusznie zauważył qazy kilka postów wyżej, Zmień Pozycję oferuje system mieszany, czyli poza płatnością za efekt od pierwszego dnia pobierany jest abonament za usługę pozycjonowania. Jak zbierzecie obie te kwoty do kupy, to stawka za pozycjonowanie nie jest już tak mocno "z czapy".

@RafalafaR: Punkt 20 jest tylko na ekstremalne frazy, mamy nadzieję, że nie będzie potrzeba z niego korzystać.

@Lars: Preferujemy jednak zmianę do góry ;)

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli chodzi o ceny, to nasz algorytm do wyceniania bierze pod uwagę nie tylko frazę, ale i domenę, dla której tej frazy szuka. Poza tym ceny są nieco zaniżone ponieważ, jak słusznie zauważył qazy kilka postów wyżej, Zmień Pozycję oferuje system mieszany, czyli poza płatnością za efekt od pierwszego dnia pobierany jest abonament za usługę pozycjonowania. Jak zbierzecie obie te kwoty do kupy, to stawka za pozycjonowanie nie jest już tak mocno "z czapy".

@RafalafaR: Punkt 20 jest tylko na ekstremalne frazy, mamy nadzieję, że nie będzie potrzeba z niego korzystać.

@Lars: Preferujemy jednak zmianę do góry ;)

zaniżone ? jak patrze po przykładzie który podałem, to chyba w drugą stronę...

Fantastycznie, że Wasz regulamin jest tak skonstruowany, iż to Wy decydujecie kiedy macie ochotę podnieść cenę bo jednak uznacie, że "jest taka potrzeba".

Czytam i nie wierzę co wypisujecie.

zaniżone ? jak patrze po przykładzie który podałem, to chyba w drugą stronę...

Fantastycznie, że Wasz regulamin jest tak skonstruowany, iż to Wy decydujecie kiedy macie ochotę podnieść cenę bo jednak uznacie, że "jest taka potrzeba".

Czytam i nie wierzę co wypisujecie.

Algorytm do wyliczania cen długo testowaliśmy, ale jeszcze może czasem fixować, stąd wpis w regulaminie o tym, że możemy zaproponować ręczną wycenę pozycjonowania. Mamy jednak nadzieję, że nie będzie to konieczne.

EDIT

Wookie85, podaj nam na priv jaką domenę chciałeś sprawdzić wpisujac fotografia wnętrz Łódź, sprawdzimy, jak bardzo rozjechaliśmy się z Twoimi oczekiwaniami ;)

Co do cen to ja już pisałem że kilka sobie sprawdziłem i zawsze w okolicach 200 zł. Dodatkowo przy tak skonstruowanym regulaminie nie powierzyłbym żadnej strony Wam. Nie oszukujmy się, regulamin jest tak stworzony że Wam wszystko wolno, natomiast klientowi nic.

Na przykład:

W przypadku spadku pozycji strony lub wyrzucenia jej z wyników wyszukiwania wyszukiwarek na skutek działań osób trzecich wydawca serwisu Zmienpozycje.pl nie ponosi odpowiedzialności.

Jak udowodnicie że to działania osób trzecich, a nie Wasze?

Właściciel Zmienpozycje.pl zastrzega sobie prawo do ręcznej zmiany ceny za usługę pozycjonowania i przedstawienia nowych warunków użytkownikowi do akceptacji.

Daję do wyceny domenę klienta, ręcznie podajecie cenę z kosmosu, ja rezygnuję, a Wy zgłaszacie się bezpośrednio do klienta (nie twierdzę że tak jest, ale .......)

No i przydałby się dostęp do monitoringu dla klientów.

A Ty jak udowadniasz swoim klientom, że jak ich strona spada, to jest wina np. zmian, jakie dokonali na stronie lub zmiany algorytmu Google, a nie Twoich działań? Takie ryzyko jest wpisane pozycjonowanie i Ty pewnie też uświadamiasz swoich klientów, że mimo tego, że będziesz robił wszystko co w Twojej mocy, mogą polecieć, bo coś, co do tej pory działało się nagle zmieni... Polecą oczywiście na chwilę, bo od razu podejmuje się nowe działania, żeby przywrócić stan sprzed zmian i dalej go poprawiać, ale tego chyba nie trzeba tłumaczyć :)

Jeśli chodzi o ręczną zmianę cen, to wyjaśniliśmy to już 2 posty wyżej, nie będziemy się powtarzać.

Na liście fraz masz dostęp do statystyk, które codziennie pokazują Ci miejsce, na którym aktualnie znajduje się Twoja domena na pozycjonowaną frazę.

Temat powinien trafić do Dowcipów.

Dobrze że zaznaczacie że "system" jest dla ludzi nie znających się na SEO - krótko mówiąc nabijacie ich w butelkę.

Już samo wycenianie fraz "algorytmem" nie jest ok (jeśli zajmujecie się SEO to o tym dobrze wiecie), ale to Wasza sprawa.

Chcecie kasować 200 zł za frazy które wpisze sobie osoba nie mająca pojęcia o seo - często są to frazy z ZEROWĄ konwersją (ale o to Wam chodzi).

A te trudniejsze odrzucacie bez przyczyny, heh :)

Cwaniactwo.

to tylko Twoja opinia, wycenianie fraz i usuwanie ich z Zmień Pozycję już wyjaśnialismy, nie będziemy się powtarzać. Dodamy tylko, że najtańsze i najprostsze frazy można pozycjonować już od kilkudziesięciu złotych brutto miesięcznie. Przeczytaj proszę jeszcze raz dokładnie wszystko, co zostało tu napisane.

Dodamy tylko, że najtańsze i najprostsze frazy można pozycjonować już od kilkudziesięciu złotych brutto miesięcznie.

nie żebym się czepiał, ale takie frazy nierzadko wymagają (a automat do wyceny raczej tego nie odsieje) jednorazowej optymalizacji. Jakie jest więc uzasadnienie dla płacenia co miesiąc? Tzn. my tu wszyscy wiemy o co w tym wszystkim chodzi i nie udawajmy przed sobą, że tak nie jest, ale Wasz odbiorca (jak sami podkreślacie - nie znający się zupełnie) się na to wszystko "złapie". W sumie pomysł stary i od dawna znany, tylko wykonanie nowe i trzeba przyznać, że faktycznie klienci szukający ofert "allegro-podobnych" będą niestety w to wpadać...

Polecą oczywiście na chwilę, bo od razu podejmuje się nowe działania, żeby przywrócić stan sprzed zmian i dalej go poprawiać, ale tego chyba nie trzeba tłumaczyć :)

ta "chwila" to raczej pojęcie względne i ja słowa "oczywiście" tutaj nie odważyłbym się użyć :)

To formularz zgłoszeniowy który nazwaliście narzędziem. Cała reszta to normalna usługa pozycjonowania (oby). Po prostu chwyt marketingowy do którego każdy ma prawo, o ile stoi za tym uczciwa propozycja. Odpuście sobie ten skrypt do wyceny, moim zdaniem to jest bez sensu. Czy wycena fraz to tyle roboty? Zreszta i tak to robicie. I te wysokie ceny. Teraz to wygląda tak jakbyście polowali na łatwe frazy w cenach z kosmosu a w przypadku trudnej albo korygujecie ręcznie cenę albo odmawiacie pozycjonowania.

Odbierzcie to jako życzliwą krytykę, myślę ze niejeden z forumowiczów szukał lub szuka swoich sposobów na zdobycie klienta.

Hehehe, co to za nazwa "narzędzie" ;P. Chyba takie, że płacisz, a potem (cytując nagłówek): "pozycjonuj się sam" :D

I jeszcze spamujecie na forum się reklamując, bo raz to nie narzędzie tylko zwykła usługa pozycjonowania, a dwa - jakby to było narzędzie to nie ten temat.

Po trzecie:

Dla fachowców zaś możemy być narzędziem, które będzie wspierać Was w pozycjonowaniu stron Waszych klientów.

Jeśli ktoś ma takie podejście do pozycjonowania, że na trudne frazy kupię usługę pozycjonowania u jednej firmy jako wsparcie dla moich działań to wg. mnie nie ma pojęcia o seo - bo te działania trzeba monitorować, korygować i dopasowywać, a nie - trudna fraza to zlecę kilku firmom;p

Generalnie jak dla mnie to jedno z najgorszych podejść i ewidentnie tylko do naciągnięcia klientów na proste frazy. Ale trochę się pośmiałem przynajmniej;p A użytkownik jak dla mnie powinien dostać ostrzeżenie za spamowanie na forum - wszak wysłał wszystkim informację handlową, a to nie miejsce na takowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności