Skocz do zawartości

podwójne taki tytułowe

stefan143

Rekomendowane odpowiedzi

sprawdzając strone w webmaster tools natknąłem sie na to że google alertuje mnie o podwójnych tagach tytułowych, wyglądają one tak:

en/landingpage

pl/landingpage

czy jeśli w 2 wersjach językowych (wersje językowe jako subdomeny) jest ten sam tytuł to czy to jest błąd?. Czy musze przerabiać nazwę ladningpage na landingpage-pl ?

chodzi o tytuł, nie nazwę pliku/url

natomiast google chcę - czasami jest to bardzo zasadne - aby każdy dokument w obrębie danego serwisu/domeny miał unikalny tytuł. Oczywiście ważne z punktu widzenia google jest również to, aby tytuł odzwierciedlał treść danej podstrony. Stąd tytuł powinien być kombinacją tych dwóch zaleceń - wtedy nie powinno być błędów w WMT

• 2 tygodnie później...

Czy wpływa czy nie, ciężko jednoznacznie stwierdzić. Natomiast warto jest przynajmniej używać synonimów dla poszczególnych podstron, jest to w zasadzie praca na kilka minut (chyba, że ktoś ma site powyżej np 50, wówczas czas modyfikacji jest dłuższy, używając jakiegoś cmsa trwa to kilkanaście sekund na podstronę). Generalnie wydaje mi się, nawet nie przeprowadzając żadnych testów, że lepiej nie mieć duplicate content nawet w meta tagach.

Polecam firmę odAdoZ Przeprowadzki Gdańsk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności