Skocz do zawartości

Wstep do pozycjonowania stron

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

literówkę można poprawić : ) ale już wysłałem to w komentarzu we wpisie : ) początek myślę, że jest ok, ale zasady pozycjonowania, da się troszku zmienić : - )

Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe

sklep-nurkowy.png

"Dodajemy stronę do katalogów w kolejności od najstarszych do najmłodszych - a wpisy linkujemy z SWL np e-weblink.com"

ten punkt uważam powinien być zmodyfikowany. Wiele starych katalogów jest bezwartościowych. Warto sprawdzić Alexarank oraz wiek domeny, ilość BL oraz PR katalogu przy dodawaniu : )

"Zdobywamy artykuły sponsorowane gdzie się da poczynając od for na preclach kończąc - a wpisy linkujemy z SWL np e-weblink.com"

"gdzie się da" troszku wyklucza się z ideologią punktu wcześniejszego. Skoro zaleca się dodawanie "od najstarszych" to domyślam się, że chodzi tutaj o pewność, że link nie zniknie za 2-3 miesiące : ) Sugerowałbym skupić się na tych "pewniejszych" źródłach - podobnie jak z katalogami a dopiero później zastanowić się nad resztą.

"NIE wymieniamy się linkami pod żadnym pozorem obniża to PR strony"

raczej wymiana linkami typu site-wide. Linki w zakładce typu "partnerzy" to nic groźnego : )

"Przez cały okres pozycjonowania chodzimy do kościoła i dajemy na tace zeby nie otrzymać filtra"

Myślę, że po wielu Googlowkich zmianach, które miały miejsce od tamtego czasu powinno się zwiększyć częstotliwość chodzenia do kościoła i podwoić stawkę "na tacę" :)

sklep-nurkowy.png

....

Wiele starych katalogów jest bezwartościowych. Warto sprawdzić Alexarank oraz wiek domeny, ilość BL oraz PR katalogu przy dodawaniu : )

....

Być moze jest tak jak mówisz że są stare bezwartościowe katalogi ale ja uważam że jeżeli dodamy wpis do takiego katalogu to my sami polinkowując ten wpis możemy uczynić tą podstronę dla google już wartościową

Marketing internetowy dla firm

Masz racje, jeśli zadba się o wpis to nic nie stoi na przeszkodzie. Wtedy nawet słabszy katalog z długą historią będzie odpowiedni, pozostaje tylko przefiltrować jakieś pobanowane "chwasty" : -).

od siebie polecam sprawdzić ilość BL katalogu oraz uczulić się na wyrwane przez Google domeny.

sklep-nurkowy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności