Skocz do zawartości

Poprawa reklamy

Zapleczak

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zakładałem stronę związaną z bankami, myślałem że osiągnę jakieś 200 odsłon dziennie i że stówka miesięcznie wpadnie.

Jestem na tym poziomie, że mam 150 odsłon strony dziennie i zero stówek.

Próbowałem się zapisać do adsense, bezskutecznie.

Więc spróbowałem w adkontekst, umieściłem jedną reklamę na środku strony, statystyki to 284 wyświetleń w 2 dni, 1 klik, zarobek 14 groszy (ha ha)

W adkontekst wybrałem najbardziej zbliżoną kategorię z moją stroną, a mimo to są przeważnie wyświetlane reklamy związane z kupnem mieszkania, reklama sklepu.

Czy możecie mi poradzić jaki byłby najlepszy Program do reklam, oczywiście nie wchodzi w grę adsense?

I czy moje początkowe przewidywania, co do stówki miesięcznie były dużo zawyżone?

Co do Adsense - nie ma się co dziwić - ta strona w zasadzie powiela te same informacje co są na głównej - https://sesjebankowe.pl/pekaosa.html

Co do stówki miesięcznie - kwestia jaki masz ruch - skąd, jaki target, zamiast reklamy proponował bym pomyśleć o jakiejś afiliacji - ale tylko pod warunkiem, że ruch jaki idzie na stronę może być zainteresowany programem afiliacyjnym. Innymi słowy jak masz ruch np. dzieci 12-15 lat to im raczej kredytu czy konta w banku nie "sprzedasz".

Cały ruch idzie z wyszukiwarki, 90% z frazy Sesje bankowe.

Dzieci nie robią przeważnie przelewów bankowych, więc raczej na moją stronę nie wchodzą.

Co do podstron to albo dodam opis o banku lub zrobię przekierowanie na główną stronę.

Od adsense dostałem e-mail że moja strona jest malutka i na temat tych podstron też było coś napisane.

Na prawdę więcej da się wyciągnąć z programów afiliacyjnych, tam osoba musi zrobić kredyt albo założyć konto, a w tych reklamowych tylko wejść na stronę z reklamy

Sprawdź, czy któryś system płatności online ma "bramkę płatności", którą umieścisz na swojej stronie i w zamian za wejście od ciebie dostaniesz prowizję.

Coś próbowałem na ten temat szukać, ale bez powodzenia.

Zastanawiam się, czy reklama jakiegoś internetowego sklepu pasowałaby do strony.

Znalazłem stronę Toys4Boys która płaci 15% od zakupionego towaru, ale śmieszne gadżety to raczej nie najlepszy pomysł. Czy są jakieś inne sklepy które płacą nie za klik, a prowizję za kupione produkty?

• 2 tygodnie później...

Ja bym spróbował z przelewami natychmiastowymi np. bluecash ma chyba program partnerski.

Bardziej tematycznej reklamy chyba nie znajdziesz :)

Jakieś 3 dni temu właśnie na to wpadłem, ale po sprawdzeniu stawek entuzjazm znikł.

Płacą 20 punktów za wykonany przelew od 0 do 5000 zł. a 1 punkt to 0,01 PLN

Przy takich stawkach nie sądzę żebym miesięcznie 10 zł. wyciągną, ale może gdzieś na stronie umieszczę ich reklamę.

Przez jakiś tydzień miałem reklamę afiliacyjną z kredytami, kliknięć było z 20 ale nikt kredytu nie wziął.

Zarejestrowałem się w systempartnerski.pl i jakiś efektywny program z ich strony spróbuję wprowadzić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności