Skocz do zawartości

Dwa pytania odnosnie Google

AbuDabi

Rekomendowane odpowiedzi

Nie pamiętam dokładnie jak się nazywa (nie chce mi się prosić wujka google, bo on nie myśli, aby mi powiedział), więc pytam Was jak się nazywa taki serwis Google, który pozwala stworzyć adserwer reklam. Tzn. można tam wrzucić np. 3 reklamy i ten serwer będzie nam wyświetlał na naszej stronie np. dla użytkownika, który 5 razy przeładuję stronę:

1 raz reklamę C-program partnerski

2- 2 razy reklama B-moja reklama

3- resztę razy reklama A- AdSense

Wrzuca się kod z takiego serwisu na stronę, a w tym serwisie tylko już dodaje reklamy, które potem się wyświetlają na stronie w rotacyjny sposób. Zależy jak sobie poustawiamy. Ewentualnie jaki najlepszy polecacie?

Inne pytanie czy fora, na których ludzie umieszczają linki np. skąd można pobrać jakiś programik rozwiązujący jakiś problem, link do materiału rozwiązującego inny problem itd. mogą zostać uznane za farmę linków kiedyś, kiedy tych linków będzie sporo? W ogóle spora ilość linków źle będzie wpływała na stronę?

Zastosowanie nofollow byłoby trochę dziwnym rozwiązaniem skoro zależy nam, aby każdy materiał był czytany przez Google, więc zastanawiam się jak to jest z tymi linkami na forach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności