Skocz do zawartości

Linux ?

Buncol

Rekomendowane odpowiedzi

Moim skromnym to przesiadka z windy na linuxa po to żeby pracować na PS to totalne nieporozumienie. Szczególnie że jeśli faktycznie w PS to główne narzędzie pracy, i nie będzie poinstalowanych ton jakiegoś dziwnego softu, to raczej nie należy obawiać się niestabilności XP.

Za to się oszczędzi mnóstwa problemów.

Żadną chyba że masz ochotę konfigurować kilka godzin aby jakoś działał.
Gdyby nawet tak miało być, to zrobisz to raz i masz spokój :)

Ja mam katalog home na osobnym dysku i nawet jak się czasami zdarzy że sobie rozwalę system lub padnie mi dysk, to go instaluję od nowa i mam wszystkie ustawienia zachowane ;)

Z linuxem to jest tak że np. potrzebujesz podjechać na miasto załatwić sprawy ale zamiast wsiąść do samochodu to najpierw musisz iść do garażu i ten samochód poskładać.

No niestety tak jest w większości darmowego softy że to zwykły badziew ;)

Z uruchomieniem neostrady pod Mandriva 2006 Free jest sporo problemów... Co nie znaczy oczywiście, że się nie da ;).

Ubuntu zdecydowanie lepsze.

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

Z linuxem to jest tak że np. potrzebujesz podjechać na miasto załatwić sprawy ale zamiast wsiąść do samochodu to najpierw musisz iść do garażu i ten samochód poskładać.
Z windowsem to jest tak że np. potrzebujesz podjechać na miasto załatwić sprawy, to mamy do tego nowy drogi samochód w garażu, ale po wyjechaniu na ulicę wypada mu silnik i trzeba go od nowa zamontować ;)
Z uruchomieniem neostrady pod Mandriva 2006 Free jest sporo problemów
Słyszałem i dlatego nadal siedzę na Mandrake 10.1.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

do Neo mam modem Sagem'a
To tak jak ja i problemów nie mam.

Za to w Ubuntu jest błąd w konfiguracji Sagem`a który trzeba poprawić ręcznie żeby połączenie startowało razem z systemem. Polega to tylko na wklejeniu jednej linijki kodu w odpowiedni plik.

Więc gdybyś zdecydował się na Ubuntu to poszukaj sobie wcześniej instrukcję jak to zrobić. Po tym zabiegu też wszystko śmiga :D

Gdyby ktoś był zainteresowany linuxem Xgl to można sobie zobaczyć demo w postaci filmu link niestety 58M :gafa:

Przepraszam za podbijanie tematu, ale właśnie dziś na to trafiłem.

Z uruchomieniem neostrady pod Mandriva 2006 Free jest sporo problemów...

Używam i nie zauważyłem żadnych problemów. Wszystko idzie automatem.

Za to znajomy miał z tym problemy - całość sprawdzała się do nie wpisania tepsowych DNS'ow przy INSTALACJI systemu i modemu. Wtedy łączył się on co prawda z netem, ale system tego nie widział. Ciężko było to ruszyć bez reinstalacji systemu...

Drugi problem - jeśli podczas instalacji systemu nie skonfigurujesz na gotowo pozostałych interface'ów sieciowych, to neostrada też nie wstaje...

Czyli coby NEO ruszyło pod Mandriva 2006 trzeba wpisać przy instalacji DNS'y oraz skonfigurować WSZYSTKIE urządzenia sieciowe (nieużywane typu lan na płycie najlepiej wyłączyć) :pisze:

Pozdrawaim,

Z

wywalcie Sagema USB na zbity py.. kupcie sobie zewnetrzny switch modem router.. teraz to juz grosze kosztuje

a problemow z neostrada i kazdy system to obsluzy bo to sprowadza sie juz do obslugi /dev/eth a nie usb.. i tak nie zdarzycie sie skapnac kiedy syn czy corka a nawet zona bedzie wolala o swoj komputer a wtedy wylozona kasa sie zwroci z nawiazka... idealnie zeby rozdzielic sygnal na dwa komputerki i zrobic mala siec lokalna w domu..

poza tym troszeczke komputerek odsapnie.. zwlasza przy stosunkowo slabym sprzecie jest to zauwazalne...

a na poczatek polecam Fedore teraz juz Core 5.. ladne szybkie bezpieczne i zjadliwe dla poczatkujacego...

Jednak pare aplikacji opensource musi jeszcze troche nadgonic zeby sprostac tym komercyjnym...

dlatego proponuje winde rowniez zostawic jakby nagle cos bylo potrzebne...

--------------------------------------------------------------------

Noclegi Polska - Baza noclegowa > 17000 obiektów noclegowych

Sklep komputerowy online komputery, laptopy, pda, monitory, aparaty cyfrowe

Kampanie reklamowe w internecie oraz w radiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności