Skocz do zawartości

Dziwne powiadomnienie w webmastersach

Onekick

Rekomendowane odpowiedzi

hejka,

otrzymałem dziwne powiadomienie na maila od google:

www.domena.pl/adrespodstrony.html is no longer appearing in Google search results.

The URL www.domena.pl/adrespodstrony.html is no longer appearing in Google search results because our algorithms have selected www.domena2.pl/adrespodstrony.html instead. Please see this Help Center article for more information about this message.

Message ID: XXXX Please include this ID in any messages you post in our Help forum.

dotyczy to jednej z podstron, która jest nadal w Google (nie zniknęła jak google napisało) a domena2 (podstrona wygląda jak moja, jednak nie da się jej utworzyć w przeglądarce tylko pobrać na dysk i po pobraniu przedstawia mój adres)

otrzymał ktoś coś podobnego?

pozdrawiam

Nie piszą że zniknęła tylko, że nie wyświetlają jej w wynikach.

Czy nie jest to czasem duplicate content? Bo wybrali www.domena2.pl/adrespodstrony.html zamiast www.domena.pl/adrespodstrony.html

właśnie się zastanawiałem czy w webmaster tools można dostać informacje o duplicate conent

--

SEO Edinburgh - search engine marketing services in capital of Scotland.

Wydaje mi się że możesz się skontaktować z google - że ukradli ci treść.. ogólnie to ja bym napisał do właścicieli tamtej storny o kradzieży treści jeśli to warte zachodu..

a najprościej? przepisz tekst innymi słowami, pozmieniaj metatagi i url i zgłoś stronę ponownie..

--

SEO Edinburgh - search engine marketing services in capital of Scotland.

O to ciekawe, że teraz wiadomość przysyłają, ale twój pryzpadek to też jest dowód na to jak rzekomo doskonale Google radzi sobie z rozpoznawaniem, co jest kopią, a co oryginałem.

Wydaje mi się że możesz się skontaktować z google - że ukradli ci treść.. ogólnie to ja bym napisał do właścicieli tamtej storny o kradzieży treści jeśli to warte zachodu..

80% kradziejów treśći, wręcz bezczelnie zignoruje Twoje prentensje niestety, no ale spróbować warto. Jak to warte zachodu to można za pośrednictwem kancelarii, ale to też koszty już są.

Ciekawa sprawa.

Please see this Help Center article for more information about this message.

Mógłbyś napisać, dokąd linkuje ten artykuł? Zobaczymy, o czym w nim w ogóle piszą.

Moim zdaniem to temat odpowiedni na forum Google dla webmasterów albo na hangouta, tylko wtedy musiałbyś podać dokładne adresy tych stron. Jeśli okaże się, że to ich błąd, powinni to szybko naprawić. 11 marca jest najbliższe spotkanie, więc jak się zdecydujesz to opis ten problem tutaj https://www.google.com/moderator/?#15/e=203709&t=203709.55&f=203709.69ab53 - to są pytania zgłoszone do omówienia podczas hangouta.

Jeśli okaże się, że to ich błąd, powinni to szybko naprawić.

o ile im się zechce ;) oni nic nie "powinni", tak samo "szybko" naprawiają problem z nie aktywującymi się wpisami w "Miejscach". Od bodajże czerwca 2012 twierdzą, że "wiedzą o problemie i cały czas nad nim pracują" :D

• 1 miesiąc temu...

Ciekawa sprawa.

Please see this Help Center article for more information about this message.

Mógłbyś napisać, dokąd linkuje ten artykuł? Zobaczymy, o czym w nim w ogóle piszą.

link prowadzi do strony: https://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=pl&topic=20985&answer=1716747

z tego co widzę sytuacja jest ciągle ta sama, jak wtedy, jak myślicie trzeba to zgłaszać?

@qazy problem z aktywacją google Places sam wczoraj tego doświadczyłem, więc pozostaje mi piać w tym temacie bezpośrednio do google do aktywacji ręcznej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności