Skocz do zawartości

Nagły brak postępów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytkich!

Od maja zeszłego 2012 staram się samodzielnie wypozycjonować swoją stronę:

https://www.patent-mazury.pl/

hasła jakie atakuję to:

półkolonie olsztyn

półkolonie żeglarskie olsztyn

obozy żeglarskie

obozy żeglarskie mazury

kursy motorowodne

kursy motorowodne olsztyn

kursy motorowodne mazury

i kilka hasełek pobocznych.

Powoli zdobywam wiedzę i w tej chwili głównymi metodami jest:

prowadzenie bloga na stronie

rozwijanie tekstów na stronie

prowadzenie bloga zewnętrzengo

https://dreamswind.blogspot.com/

oraz korzystanie z wtyczki Yoast WordPress SEO

ahhh i oczywiście w stopkach na forach mam link do strony

Od maja do stycznia strona wspinała się powoli w górę, ale w tej chwili natrafiłem na jakąś ścianę.

Co bym nie robił to hasła związane z frazą obozy żeglarskie nawet nie drgną.

Nie wiem czy robie coś nie tak, czy może wymionione wyżej metody są mało efektywne, ale z racji tego, że jesteśmy małą firmą przed sezonem muszę sam sobie poradzić z tym problemem.

Powoli dochodzę już do takiego załamania, że do głowy przychodzą mi tak szpecące stronę rozwiązania jak dopacz seo czy inne tego typu systemy, ale to ostateczność.

Co możecie mi poradzić?

To jeszcze jedno pytanie. Jak to jest z treściami które dodajemy do katalogów?

Czy te treści mogą być takie same jak na stronie? Czy mogą byc takie same w każdym katalogu? Czy jednak trzeba sklecić coś specjalnego dla każdego?

Potrafisz żeglować?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

samodzielnie wypozycjonować swoją stronę

obozy żeglarskie

No to coś wiesz czy wiesz? Bo jeżeli tylko coś to może lepiej, że nie ma Cię wyżej.

A aluzji chyba nie zrozumiałeś.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Od maja zeszłego 2012 staram się samodzielnie wypozycjonować swoją stronę:

Ja nigdy nie starałem się naprawić swojego auta lub upiec chleb. Poprostu nie mam w tym predyspozycji i zamiłowania.

Zazwyczaj ludzie robią coś z pasji, wówczas są ufekty gdyz pomimo przeszkód sami pogłębiają swoją wiedzę.

Jeśli chcesz pozycjonować z obowiazku lub z przymusu to jesteś skazany na niepowodzenie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie lepiej samemu naprawić i mieć więcej kasy w kieszeni?

Nie ryzykowałbym, jakbym miał się rozwalić na pierwszym zakręcie. I tutaj jest dokładnie tak samo.

Nie lepiej samemu naprawić i mieć więcej kasy w kieszeni?^^ a po co Ci w ogóle prawo jazdy skoro są taksówki i inne środki transportu??;]

Rozumiem, że to do mnie przytyk. :)

Ja specjalizuję się wąskiej specjlności, dlatego jestem jeden z najlepszych w kraju (nie chwaląc się). Jeśli bym naprawiał zegarki i auta przy okazjii, wówczas by mi uciekło cos z mojej dyscypliny, w której specjalizuje się. Rozumiesz? :)

Edit.

Aby nie było to wyjasnię czym się zajmuję. Jestem specjalistą od zarządzania krysysowego. :)

90% ludzi nie wie co to oznacza ale 10% ma tą świadomość.

Dlatego nie mozna być dobrym w kilku dziedzinach, trzeba specjaliozować się aby być najlepszym. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

samodzielnie wypozycjonować swoją stronę

obozy żeglarskie

No to coś wiesz czy wiesz? Bo jeżeli tylko coś to może lepiej, że nie ma Cię wyżej.

A aluzji chyba nie zrozumiałeś.

Blake i kto tu aluzji nie zrozumiał? Skoro prowadzę własną firmę żeglarską to chyba się na tym znam, ale to nie jest przedmiotem tego tematu.

Mam wrażenie, że na tę chwilę mam nie złe wyniki patrząc po tym jak co niektórych krew zalewa.

To, że nie robię czegoś z pasją (czytaj nie pozycjonuje z zamiłowania) nie znaczy, że nie staram się powiększać swojej wiedzy.

A jako, że nie jest łatwo to czasem proszę bardziej zaawansowanych Userów o POMOC, a nie o bezsensowne bicie piany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności