Skocz do zawartości

Poszukuję korków odnośnie pozycjonowania.

Mikołaj8601

Rekomendowane odpowiedzi

Po raz kolejny wklejam poniższy fragment :) - bardzo fajne dla początkujących:

Beginners Guide To Seo stworzony przez SEOMOZ.ORG poradnik dla początkujących pozycjonerów (DARMOWY). Dostępny online i do pobrania w pdf. W oryginalne doczekał się aktualizacji.

https://www.seomoz.or...rs-guide-to-seo

Jeżeli nie znasz angielskiego. To ekipa ze sprawnymarketing.pl zorganizowała tłumaczenie na polski (PDF)

https://sprawnymarket...ujacych-seomoz/

Pozdrawiam

M.

ale jak już pisaliśmy algorytmy zmieniają się każdego dnia, a w tym kontekście książka niestety "świeża" już nie jest.

jeśli myślisz że czołowe polskie i zagraniczne blogi nadążają za każdą pierdółką w algorytmie i o tym piszą to tutaj rozczaruję cie niestety- jesteś naiwny w takim razie.

kup sobie danowskiego i makaruka (polecany) dodaj sobie planetę seo na rss (ew na kanał fb)-przeczytaj wpisy z ostatniego roku ze wszystkich blogów -i będziesz w miare na bieżąco z tym co się ostatnio dzieje

a potem to już tylko praktyka i praktyka i regularne uzupełnianie informacji

T.

@tomek_25 książka jest z 2011r. materiały zbierane do niej niewiadomo jak długo - myślisz, że polecona książka jest nadal w 100% aktualna?

O ile się nie mylę to w 2012r. dopadło nas małe ZOO - panda, pingwin, itp. stwory - dodam tylko, iż nie znam książki, ale wydaje mi sie, że nie będzie w niej nic na temat zmian z 2012r - czy się mylę?

Co do nadążania za zmianami w algorytmach przez środowisko SEO - niemożliwym jest bycie na czasie w sytuacji, kiedy to wielkie G samo się gubi w swoich poczynaniach ;) (chociażby ostatni bug w GWT).

Co do własnej praktyki to się zgadzam - trening czyni mistrza.

Co do regularnego uzupełniania informacji - jest problem, bo jak sam piszesz - nie do końca jesteśmy na bieżąco ;( ale kto szuka...

@tomek_25 książka jest z 2011r. materiały zbierane do niej niewiadomo jak długo - myślisz, że polecona książka jest nadal w 100% aktualna?

skąd informacja ze wydanie 3 cie z końca 2011 roku nieaktualne sam sobie wymyśliłeś? Podstawy nie mogą być przedawnione to jest oczywiste.

Będzie lepiej jak ty będziesz sobie tańczyć w slipkach a rady na temat pozycjonowanie zostawisz ludziom które na tym się znają :D.

Książka Michała jest jak najbardziej OK dla początkujących, i zawiera podstawowe pojęcia z dziedziny pozycjonowania i optymalizacji ( wiem bo kupiłem i czytałem może nie dowidialem sie rzeczy których obecnie nie znam, ale nie uważam siebie za początkującego, ale mam ją na biurku bo zawsze mogę znaleźć jakiś :"operator", komendę nie szukając w wyszukiwarce i td, nie można wszystkiego trzymać w głowie).

p.s nienawidzę jak ktoś pisze opinie o książce która nawet nie trzymał w rekach.

@Max

Helion podaje: Data wydania książki drukowanej: 2011-09-12

Data wydania ebooka: 2012-01-10

Pisałem, iż tej książki nie czytałem, nie pisze o niej opinii, tylko stwierdzam, że od jej wydania do dziś nastąpiło wiele zmian, o których nie będzie nic napisane - te informacje należy lokalizować w innych źródłach.

Podstawy jak w większości dziedzin są niezmienne i zapewne we wzmiankowanej pozycji się znajdują i na pewno przydadzą.

Co do mnie i SEO - po tylu latach jestem już chyba SEO expertem, bo czytam SE O pozycjonowaniu na PiO od dawna ;)

Jak dla mnie to sie mały OT robi, a nie o to autorowi chodziło.

Drodzy znawcy branży pomóżcie i dajcie koledze korki, trampki czy co tam chce i pomóżcie w wychowaniu kolejnego specjalisty.

bo zawsze mogę znaleźć jakiś :"operator", komendę nie szukając w wyszukiwarce i td, nie można wszystkiego trzymać w głowie).

Dokładnie tak @Max-ja sobie muszę kupić ją i postawić na półeczce -sporo miłych wspomnień mam związanych z nią (można bardzo dobrze uporządkować wiedzę na początkowym etapie nauki)

@Romanticus- w żadnej nawet zagranicznej książce nikt nie będzię się rozwodził na temat filtrów nawet tych dużych bo szczerze mowiąc nie wiadomo co autor takiej książki powinien by napisać- poza tym byłoby to jego subiektywne a nie obiektywne spojrzenie na sprawę

powtórzę jeszcze raz co ma autor tematu zrobić:

1)podstawy teoria -Danowski Makaruk

2)zaawansowana teoria- cofka do tyłu np rok -planeta-seo.pl i czytać blogi zgreda,shpyo, nawet Pana Miśniakiewicza (seo profi tak?)-ogarnąć rózne spojrzenie na sprawe i wyciągnąc własne wnioski- można tez sobie notować ,dokonywać przemyśleń łączyć fakty

a potem to już tylko ćwiczenia ćwiczenia ćwiczenia

dobranoc T.

Zgadzam się z przedmówcą.

Podstawy - potrzebne zawsze

Cała reszta - raczej subiektywne opinie każdego, kto spróbował swych sił w pozycjonowaniu. Różnice zdań będą występować w zależności od indywidualnych doświadczeń, przemyśleń i czasu ich zaistnienia.

@Mikołaj8601 Powodzenia w poszukiwaniu wiedzy, szlifowaniu warsztatu i udanej wspinaczki na topy ;)

• 4 tygodnie później...

Witam.

Jestem początkujący w dziedzinie pozycjonowania tz. dużo czytałem równych kursów dostępnych w sieci. Chciałbym pozycjonować tylko swoją stronę jako reklamę. Poszukuję osoby kompetentnej i chętne do współpracy ze mną czyli do udzielanie korków przy skype lub GG odnośnie pozycjonowania. Proszę o poważne oferty na PW. Terminy spotkań sobota lub niedziela.

Jeśli umieściłem temat w złym dziale proszę o przeniesienie.

zobacz sobie ten kurs, jest za darmo a możesz się z niego dużo dowiedzieć https://interbiznesy.pl/bezplatny-kurs-pozycjonowania/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności