Skocz do zawartości

Popularność słów kluczowych

luxorna

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z obietnica daną na powitanie szanuje czas innych. Nie zajmuje się zawodowo optymalizacją a wiedze, jaka zdobywam czytając Was chce wykorzystać do poprawienia mojej strony, która już po wstępnym zagłębieniu się w wiedze zawarta tutaj okazała się oczywiście fatalna. Jestem producentem ozdób choinkowych link , internet to właściwie jedyne medium jakiego używam by znaleźć klientów. Ze względu na niszowość rynku znalezienie się w czołówce google.pl czy innych krajowych wyszukiwarkach na związane z tematem frazy nie jest bardzo trudnym zadaniem i myślę ze korzystając z kopalni wiedzy, jaka jest forum poradzę sobie z tym tematem. Problemem jest to ze klientem docelowym moich wyrobów są Stany i Europa zachodnia, czyli w grę wchodzi google.com. Kluczowy jest dobór odpowiednich fraz do wypozycjonowania. Sporo dyskutujecie tutaj na ten temat, zapoznałem się także z bardzo ciekawym toturialem ze strony seochat link (wiele pada pytań na temat słów kluczowych, może warto wkleić gdzieś na forum ten tekst bo sporo wyjaśnia). Oczywiście wykorzystałem dostępne narzędzia jak: link , link , link czy link oraz wiele innych. Praktycznie większość fraz pojawiających się w wynikach mógłbym użyć by oddawały zawartość mojej strony. Nie mam jednak praktyki i nie chce się rzucać z motyka na słońce stąd prośba o rade. Biorąc pod uwagę, że strona zostanie naprawdę rozsądnie zoptymalizowana pod załóżmy 3 frazy i zastosuje się do rad tu zawartych to realnie, na jaki poziom popularności fraz postawić? Zakładam, że efekt (czyli pierwsza strona google.com) miałby się pojawić po pół roku systematycznej pracy. Oczywiście to tylko czysto teoretyczne pytanie, ale nie mam doświadczenia i nie chce by praca poszła na marne. Dodatkowe pytanie, czy realnie jest możliwe znalezienie się na pierwszej stronie googla przy frazie „christmas ornaments” zakładając oczywiście zlecenie to profesjonalnej polskiej firmie? Jeśli tak to czysto teoretycznie, jakiego rzędu nakłady finansowe (chodzi o ilość zer) byłyby do tego potrzebne?

Mam nadzieje, że ktoś mnie naprowadzi na odpowiednia drogę, mógłbym oczywiście się nie przejmować i zlecić to firmie, ale temat pozycjonowania i optymalizacji tak mnie zainteresował, że chciałbym spróbować zrobić to samemu.

Pozdrawiam serdecznie

Tomasz

1, optymalizacja strony

2, cierpliwośc 6 miesięcy może nie starczyć na top 10

3. suma raczej 4cyfrowa wchodzi w gre miesięcznie

5. top 5 mozesz mieć po roku na 2 - 3 frazy

P.S.

zrób sobie druga wersje strony w innej domenie na wypadek filtrów/bananów i tak na wszelki wypadek.

No i nie zapominaj dodawać swojej oferty gdzie się da w portalach B2B

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Widocznie źle przedstawiłem swój problem. Mam świadomość jakości mojej strony. Właśnie dlatego chcę to zmienić. Proszę jedynie o wędkę w celu złapania ryby a nie o rybę. Przed optymalizacją chciałbym wybrać frazy kluczowe z zakresu takich, jakie dają mi szanse na dobrą pozycję pod warunkiem dobrej pracy. Nie wiem jak lepiej to ująć. Może się mylę, ale zakładam, że nawet posiadając doskonałą wiedzę, ciężko byłoby umieścić nową stroną w czołówce wyników pozycjonując frazę „microsoft”, ale mało skomplikowane jest, gdy pozycjonuje się frazę „microsoft to niekoniecznie optymalne rozwiązanie”.

1. christmas decorations

2. christmas ornaments

postaw na te

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jesli bedziesz zmienial strona to zadbaj o to aby treść meta tagow byla w jezyku w jakim jest strona. Obecnie meta masz polskie a tresc strony angielska.

Nie analizowalem dokladnie ale... ne pierwsze zerkniecie w wyniki takze stawiam na usługę czterocyfrową/miesąc.

Możesz sie bawić w pozycjonowanie. Zwróć tylko uwage na 2 sprawy.

1. Mozesz zepsuc domene firmową... zastanow sie czy aby nie kupic innej na ktorej bedziesz sie bawil (lub .com zostaw dla fachowca).

2. Bez zaplecza utkniesz gdzies po drodze i dalej niewiele zdziałasz.

Powodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności