Skocz do zawartości

Adseans w pływającym div-ie

Crenos

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, nie jest to dozwolone. Jezeli masz dobrą strone i zarabiasz z 20 000 - 30 000 miesięcznie wtedy możesz robić co się tobie podoba, i ewentualnie dostaniesz jakieś ostrzezenie utrzymane w miłym tonie. Jezeli natomiast masz mała strone, i zarabiasz na niej raptem kilka tysięcy zł, to zablokują tobie konto :)

Z moich obserwacji wynika, że W Google adsense panuje swobodna interpretacja zasad, a więc np.:

1. Osoba X pisze na forum google, że zablokowali jej konto za niewłaściwe etykiety np: Reklama nie zając, nie ucieka" itp., a jako przykład pokazała jedno bardzo znane forum . Mało tego, ta osoba stwierdziła,ze na nim się wzorowała, a sprawa zakończyła się tak, że konto osoby X nie zostało odblokowane, a etykiety na tym forum w opisanej formie były jeszcze bardzo długo. Jak sprawdzałem po 5 miesiącach, to nadal były w niedozwolonej formie.

2. Linkowanie do stron erotycznych lub łamiących ogólne zasady Adsense . Teoretycznie jezeli zrobisz podkategorie np. z filmikami erotycznymi, i nie będziesz w tej podkategorii umieszczał reklam , to bana nie dostaniesz, ale to jest tylko teoria. Jeżeli posiadasz dużą stronę z konkretnym ruchem, to wszystko będzie w porządku, ale jeżeli będziesz posiadał małą stronę, to istnieje prawdopodobieństwo blokady konta właśnie za linkowanie do stron łamiących zasady.

Zasady mówią jasno, my jako wydawca nie możemy linkować do żadnych stron łamiących zasady Adsense, a tak jak pisałem rzeczywistość wygląda inaczej. Jednemu zablokują, a drugiemu nie .

Dlatego na miejscu małych wydawców, nie ryzykowałbym umieszczenia pływającej reklamy z boku .

moim zdaniem nie dozwolone możesz próbować i zobaczysz na własnej skórze, oni sobie z Adsense interpretują regulamin inaczej a użytkownik inaczej.Na dużych portalach jednostki Adsense są tak umieszczane ponieważ G adsense może się bać iż być może taki portal odda ich do sądu, ten temat jest poruszany wszędzie. I powiem co lepiej takie pływające reklamy nie poprawiają zarobków, co lepsze a nie których przypadkach mogą pogorszyć, dozwolone mogą być reklamy tego typu https://www.wow-professions.com/ jak na tej stronie ponieważ ta strona już istnieje dobry rok. Wiesz niedozwolone są reklamy które wychodzą poza zarys strony przy niższych rozdzielczościach mogą nakładać się na stronę i szablon, również są źle spostrzeżone reklamy typu popup czy jakoś tak, ponieważ zakrywają reklamy Adsense, i może wygenerować przypadkowe klikniecie w jednostkę, jeśli masz wątpliwości jest forum google tam ci eksperci odpowiedzą, na przyklad na o2 czy pudelku takie reklamy popup są na porządku dziennym a pod spodem reklamy adsense, myślę ze google przymyka na nich oko, ponieważ to są portale które mają większe dochody z reklam sponsorowanych a adsense to taki dodatek, dla tych dużych portali.

Myślę jeśli byś zarobił dla G Adsense te 15 tys euro / miesiąc to myślę że byś mógł negocjować warunki co i jak. Ja do takich zarobków nie dochodzę to Ci nie powiem :)

Mailowałem z jednym z "ewangelistów" i dostałem odpowiedź, że można ale nie można. Link do artykułu gdzie jest napisane (pewnie wszyscy to znacie).

• umieszczanie reklam Google w „pływającym okienku”, w którym reklamy przesuwają się, rozciągają lub zawisają nad stroną internetową;

Więc...

Jeżeli div ze stylem position:fixed znajduje się w jednym kontenerze z kontenerem z treścią i jeździ wzdłuż treści i po skalowaniu strony nie nachodzi na treść jest dozwolone. No chyba że ja tutaj jest źle przetłumaczone z angielskiego.

Edit:

Nie no wersja angielska brzmi tak samo:

Placing Google ads in a "floating box" in which ads scroll, hover, or expand over the webpage.

moim zdaniem nie dozwolone możesz próbować i zobaczysz na własnej skórze, oni sobie z Adsense interpretują regulamin inaczej a użytkownik inaczej.Na dużych portalach jednostki Adsense są tak umieszczane ponieważ G adsense może się bać iż być może taki portal odda ich do sądu,

Duzy może węcej nie dlatego, że Google się ich boi (ich regulamin jest napisany przez profesjonalistów, ciężko byłoby przegrać w sądzie gdy się ma dobrze przygotowany regulamin i dobrych prawników). Duży może więcej gdyż bardziej opłaca im się współpracowac z jedną stroną, która generuje 50 000 zarobku miesięcznie niż z 1000 gimbusów (z czego 90% kombinuje jak osuzkać google), gdzie kazdy ma po 50 zł mieisęcznie. Koszty obsługi obu przypadków jest zupelnie rózny. Podobnie jest gdy kupujesz od producenta na potrzeby sieci 5 sklepów, a inaczej gdy kupujesz dla sieci 2000 sklepów (np Bieronka). Ten drugi będzie miał dużo lepsze warunki, moga nawet specjalnie dla niego wyprodukowac jakąś zmodyfikowaną na ich potzreby partie produktów.

ten temat jest poruszany wszędzie. I powiem co lepiej takie pływające reklamy nie poprawiają zarobków, co lepsze a nie których przypadkach mogą pogorszyć, dozwolone mogą być reklamy tego typu https://www.wow-professions.com/ jak na tej stronie ponieważ ta strona już istnieje dobry rok. Wiesz niedozwolone są reklamy które wychodzą poza zarys strony przy niższych rozdzielczościach mogą nakładać się na stronę i szablon, również są źle spostrzeżone reklamy typu popup czy jakoś tak, ponieważ zakrywają reklamy Adsense, i może wygenerować przypadkowe klikniecie w jednostkę, jeśli masz wątpliwości jest forum google tam ci eksperci odpowiedzą, na przyklad na o2 czy pudelku takie reklamy popup są na porządku dziennym a pod spodem reklamy adsense, myślę ze google przymyka na nich oko, ponieważ to są portale które mają większe dochody z reklam sponsorowanych a adsense to taki dodatek, dla tych dużych portali.

Ja nie mam dużego portalu, a mam reklamy, które przy niskich rozdzielczosciach wychodza poza przeglądarkę. Mimo tego żadnego bana ani nawet uwagi nie dostałem,a wyświetlają się tak już 3 rok. Pewnie dlatego, że prowadze wartościową stronkę, która nie jest milionową kopia demotywatorów. Ogólnie jak podchodzisz fair do Google i nie robisz bezczelnych MFA to możesz nieco "nagiąć" regulamin, nawet gdy nie jest wielkim portalem z milionami odsłon dziennie.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Jeśli czujesz się na siłach (nie masz stron MFA, nie łamią regulaminu w inny sposób ), spróbuj umieścić reklamy w ten sposób. Co najwyżej dostaniesz maila z prośbą o usunięcie tego mechanizmu w ciągu kilku dni.

Jeżeli nie czujesz się na siłach lub masz jakiekolwiek wątpliwości, nie kombinuj. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności