Skocz do zawartości

Różne dns`y.

kaceha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

O różnorodności IP na zapleczu sporo się tu pisze, a chyba jeszcze więcej jest zapytań, a czy zróżnicowanie samych adresów dns jest równie ważne ? Jeśli tak to ktoś może powedzieć coś o proporcjach IP do DNS ?

Pozdrawiam.

Wg mnie to głupota i DNSy nie mają żadnego znaczenia, ale posłuchaj rad innych, pewnie maja inne zdanie.

Reasumując - niczego się nie dowiesz dopóki sam nie przetestujesz.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Też jestem tego zdania. Sporo tematów przeczesywałem na forum pio i mimo poruszania tematu IP, nie natknąłem się nigdzie na DNS`y, ale..

Ostatnio trafiłem na pewne ofery dodawania do precli i czasami jest wyszczególniana informacja nie tylko o różnych IP, ale i o DNS`ach.

Jak ktoś nie ma pojęcia na SEO to każda bajka dla niego jest dobra, chociaż jak pisałem wcześniej - jak dla mnie nie ma to znaczenia, może dla innych ma i też mogą mieć rację :D Bo ani ja ani oni nie wiedzą czy ma czy nie ma ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie pisze się o różnicowaniu DNS, bo to o wiele kosztowniejsza zabawa niż różnicowanie IP i zapewnie wiele osób tego nie stosuje (przynajmniej w takim stopniu jak IP na swoim zapleczu). Wszystko musisz sobie jakoś wyważyć mając na uwadze swoje możliwości. Na pewno zróżnicowane ma to jakiś sens, ale czy jest to opłacalne? Musisz sam potestować i wyciągnąć wnioski.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności