Skocz do zawartości

domena po dogłębnej zmianie zawartości i treści

tonyg

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Mam taki mały problem: mam domenę która kiedyś działa jako serwisik rekreacyjno - informacyjny, PR=3, przestosowałem ją na katalog stron https://centrumerozrywki.boo.pl - gdyż takowy jest mi potrzebny ;) I tutaj moje pytanie: robot google znajduje w sieci linki do podstron nie istniejących już - czy waszym zdaniem ma sens stworzenie podstron - widm, to znaczy takich stronek o adresie na jaki jest kierowany robot google, zamieścić na takiej stronce wypracowanie z odpowiednio dobranymi słowami kluczowymi + link do serwisu który chciałbym sobie trochę podciągnąć w rankingu? Takowych stron jest 11, czy jeżeli ich treść będzie identyczna to czy grozi mi duplicate content, czy dotyczy on tylko podobizny stron różnych serwisów. Aha i rzecz najważniejsza - czy jeżeli nawet da radę budowa takowych widm dla google i jeżeli to pomoże, to czy to w pozycjonerskim środowisku uważane jest za postępowanie moralne? Dziękuję i pozdrawiam

Firany

Spis Firm

Polskie forum Brighton

To co dla Ciebie jes problemem tak naprawdę.... niewielkie ma znaczenie w dłuższej perspektywie czasu.

Na Twoim miejscu nie robiłbym nic - lub ewentualnie przekierował poprzez 301 ruch z tych 11 stron na jakieś 11 branż katalogu.

Aż tyle i tylko tyle.

myślałem że 11 linków z PR2 troszkę może podciągnąć inny serwis na innym IP?
Może, a na pewno nie zaszkodzi. Jeżeli linki do tych stron pozostaną na dłużej to moim zdaniem warto je wykorzystać.
czy jeżeli ich treść będzie identyczna
Po co robić identyczne ?

Możesz je wykorzystać na strony do wymiany linków ;)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Możesz je wykorzystać na strony do wymiany linków ;)

Zapominacie chyba o tym, ze te strony (podstrony) na 99% były linkowane tylko z głównej. Jeśli linkowanie zostało usunięte to i PR podstron spadnie... wieć tak jak pisałem -> w dłuższej perspektywie czasu nie ma to znaczenia co z tym zrobisz...

w takim razie na 5 powstawiam bezpośrednie linki do innych stron, a na 6 przekierowanie 301 na najaktywwniejsze kategorie katalogu

https://www.panoramica.pl https://centrumerozrywki.boo.pl

Firany

Spis Firm

Polskie forum Brighton

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności