Skocz do zawartości

Zmiana tytułu strony i drastyczny spadek

daniek

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem jedną frazę w tytule 3 członową, dodałem jeszcze 2 po przecinkach żeby główną móc pozycjonować na więcej fraz. Z 35 pozycji strona tego samego dnia spadła na 140 którąś później tego samego dnia podskoczyła, spadła, następnego dnia znowu podskoczyła i teraz tak spadła że w Free Monitor for Google w wyszukiwaniu na 200 pozycji nie znajduje strony, czyli kaplica. Nie wiem czy to ma bezspośredni związek ze zmianą tytułu (a raczej dodaniu jeszcze dwóch fraz) bo do spadku doszło jeszcze tego samego dnia, ale czy to normalne? Czy coś nie gra?

Zraziłem się nieźle bo bez pozycjonowania strona była wysoko, tak jak napisałem 30 któraś pozycja (być może dlatego ze świeża), ale żeby później zanotować taki drastyczny spadek? Po wpisaniu adresu w googlach wyskakuje, strona i podstrony są zaindeksowane.

Może dodam jeszcze informacje że wpisy nie są stricte powiązane tematycznie z tematem strony, może przewijają się gdzieś frazy, ale zazwyczaj słownictwo używane jest nieco odmienne, tak więc możliwe że google raczej słabo może rozpoznać jakikolwiek związek z tematem przewodnim bloga i wpisami.

Może powinienem popisać coś na temat głównej tematyki bloga i poczekać?

Takie oscylowanie na dołach trwa już 3 lub 4 dni.

Jakieś rady? Opinie?

Pozdrawiam.

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

Próbowałem zmieniać na stary ale to nic nie dało. Zostawiałem tak jak jest i dalej linkowałem.

Może też skoro zmieniałeś title dodaj więcej nowej treści do strony z tymi dwoma frazami.

A może na tą fraze byłeś wysoko w serpach i dodałeś dwie które już tak wysoko nie były i nie mają takiego pokrycia w tekscie na stronie, chociaż z drugiej strony teraz można być w top1 na daną frazę i nawet jej nie mieć ani razu na stronie.

Poszukaj jeszcze innych przyczyn sprawdź czy nie miałeś może jakiegoś gwałtownego przyrostu linków, może katalogowałeś ostatnio, preclowałeś.

Niezbadany jest algorytm google :)

Katalogowanie możesz odrzucić z przyczyn, zainteresuj się social media oraz forami powiązanymi tematycznie.

Jak wyszukać takie ? zainteresuj się footprintami i linkuj linkuj i linkuj a jak ci się spodoba to do zakupu USM, ułtwia życie .

Przyszło mi jeszcze do głowy filtr na frazę, jeśli uparcie linkowałeś tylko jedną lub dwie .

Słuchaj, a porównaj jeszcze innymi programami, bo czasem ten Monitor for Google wariuje i np. Google może przyblokować Ci IP, dlatego nie pokazuje wyników.

Druga sprawa to pozycjonowanie - możesz pozycjonować stronę główną na 20 fraz i nie musi ich być w title ani nawet w opisie, ani nawet w keywordsach. "Podobno" to pomaga, ale to nie jest podstawa.

Jak się uczysz angielskiego, ale się nauczyć nie możesz, to może mogę Ci jakoś pomóc? Taki oto angielski projekt.

Jestem całkowicie początkuący, ale też doświadczyłem taki spadek. Wyczytałem gdzieś, że ważna jest kolejność w title wiec ją zmieniłem nieco dodając jedno słowo( nazwa miasta) .

Był duży spadek, po dwóch tygodniach strona wróciła na swoje miejsce. Nawet ciut podskoczyła na fraze, które zawiera dodane do title słowo.

Dobrze, witam ponownie.

Na wstępie napiszę że jestem leniem śmierdzącym i dopiero teraz zabieram się do pisania postów tematycznych. Jednak strona znajduje się obecnie na 26 pozycji czyli po tych zawirowaniach skoczyła o 10 pozycji w górę względem starej pozycji przed spadkami, historia na tyle ciekawa że wczoraj w FM for Google była ta sama pozycja aczkolwiek po wpisaniu frazy w wyszukiwarkę wypluło wynik na 50 którejś pozycji, tochę bezsensu, ale jestem początkujący więc nie wiem.

Nie wiem jak ruchy miały się względem innych stron pod tę frazę jednak zapamiętałem jedna konkurencyjną która jest stroną typowo "landing page" i ona z 13 pozycji spadła ostatecznie na 27.

Co do innych fraz w tytule które dodałem to one są gdzieś hen, nawet nie chce mi się sprawdzać ale napewno nie wyżej niż 200 pozycja.

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

Nie warto moim zdaniem się tym aż tak przejmować, zbieg okoliczności i tyle, zmieniłeś title, akurat wystąpiło zawirowanie, rób wszystko z głową i czekaj :) Ja już się przekonałem, że z wielkim bratem nigdy nic nie wiadomo, ale czas wszystko wyjaśnia :) Dodaj kilka precelków, pare profili i kilka linków z for i obserwuj co będzie się działo. Mówie kilka bo nie radzę większych ilości linków póki sytuacja się nie uspokoji

Może potrzebujesz wypożyczyć auto? Zapraszam https://www.roszak-rent.pl Natomiast wyroby granitowe oferuje ta firma https://madonski.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności