Skocz do zawartości

Google wprowadziło potężne zmiany!

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Według informacji opublikowanych przez angielskie źródła stwierdzam, że Google wprowadziło potężne zmiany w obliczaniu PR i miejsc w Googlach.

Od 15 kwietnia PageRank ma być liczony na odwrót. Tzn. Największą wartość będą miały strony z PR = 0, potem PR= 1 itd.

Zmiany nie dotyczą stron z PR = 5.

Google swoją decyzje argumentuje tym, że porobiło się ostatnio dużo stron z ujemnym PR. Takie strony były wykorzystywane do nieczystego likwidowania konkurencji. Przez te zmiany będzie to niemożliwe.

Nowy sposób liczenia PR oficjalnie nastąpi 15 kwietnia i wtedy też będzie nowy update!

PR dalej będzie liczony na podstawie linków, jednak G. zapowiedziało, że strony z lepszym PR będą o wiele lepiej traktowane przez GoogleBoty niż jak to było do tej pory.

Sam myślałem, że to są żarty do czasu kiedy nie ujrzałem artykułu w Gazecie Wyborczej i oficjalnej wiadomości na portalu Yahoo.

Case study jak pozyskać więcej leadów

Jak wiadomo, każdy link wychodzący osłabia moc strony. Więc przy przewadze linków wychodzących i bardzo słabych linkach przychodzących dochodzi do wartości ujemnych.

To jest matematyka: 10-12=-2

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Irek ma racje...

Właśnie dlatego Ci lepsi pozycjonerzy nie wymieniają się linkami tylko ew. linkują sami strony swoich klientów nie chcąc tracić PR na innych.

Popatrz, np. na Erbita widziałeś, żeby wymieniał się linkami?

Albo widziałeś na stronach stojących wysoko w G. na średnie i trudne frazy, aby mieli systemy typu linkor czy linkujpro?

Na samej górze bedą spisy katalogów, później katalogi, a dalej cała reszta jak popadnie. Po prostu google nie nadąża ze wszystkim i część pracy przerzuca na szukającego. No i wreszcie Rage Pank doczekał się oficjalnego uznania.

Eksperyment Discover.pl

No tak... zapomniałem.

Jak każdy wie- GOOGLE NIE LUBI POZYCJONOWANIA.

Dlatego postanowili odwrócić wyniki. No i zależy mi też na rozpromowaniu mało znanych stronek.

Ale ja i tak wiem ze to nie prawda. Dostali poprostu kupe kasy od stron z ujemnym PR, które chcą być wysoko w rankingu i dlatego się zgodzili.

Ciekawe jak to będzie wyglądało. Ci co nie będą wiedziec o tym będoą mieli np. PR=9 i zaczną sprzedawać na alegro linki jak teraz by sprzedawali na pr=1 i to za niezłem sumki.

Pomysł świetny tylko chcę to zobaczyć na własne oczy bo jakoś czytałem to z niedowierzaniem.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Ale jak właśnie podano na www.google.pl?action=all_for_poland wyszukiwanie w google biedzie odbywać sie dwustopniowo, czyli

1. Wyszukiwanie właściwe takie jak mamy to teraz i

2. Wyszukiwanie dodatkowe będzie to wyszukiwanie w wynikach wyszukiwania

Prawdopodobnie powstanie tez dodatkowy poziom, 3 czyli wyszukiwanie w wynikach wyszukiwania w wynikach wyszukiwania.

Ten 1 kwietnia dla niektorych bedzie trwal przez cały rok. Zapyta sie o cos taki jeden z drugim swiezo zalogowany i oczywiscie dostanie odpowiedz: najpierw czytaj forum potem zadawaj pytania! A wiec pojdzie taki jeden z drugim czytac i naczyta sie tych popierdulek i wtedy dopiero beda jaja :D

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności