Skocz do zawartości

Katalogowanie a zaplecze.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry!

Mam pytanie, ponieważ jestem zielony w pozycjonowaniu i nadal się uczę, mam pytanie, mam swoją stronę i chciałbym ją pozycjonować na 20 różnych fraz, do katalogowania będę używał SeoBohatera i teraz najważniejsze pytania:

1. Czy jak dodaję wpis do katalogu, to do tego jednego katalogu powinienem dodać 20 wpisów, każdy wpis na jedną frazę? Dziennie chciałbym dodawać stronę do ok. 20 katalogów.

2. Czy lepiej jest zbudować zaplecze, np. z 20 blogów, dziennie dla każdego bloga robić 2-3 wpisy i katalogować tylko zaplecze, a z zaplecza kierować linki do strony docelowej/głównej?

Wiem, że znacie się na rzeczy dlatego, proszę o wyrozumiałość i pomoc.

Pozdrawiam!

1. Nie, chyba że jakiś katalog akceptuje podstrony, ale jednym wpisem możesz dodać np. link tytuł i 2 linki w opisie na różne frazy.

2. Co kto woli, wzmacniasz zaplecze.

Czyli, żebym dobrze zrozumiał, robię tak:

1. Dodaje wpis do katalogu.

2. Biorę 3 frazy, jedna fraza na link, 2 frazy w opisie jako anchor z tytułem.

3. Dodaje wpis.

4. Powtarzam wszystko od nowa, z tym, że biorę kolejny katalog, biorę kolejne 3 frazy i dodaje w taki sam sposób jak wcześniej.

5. Jak skończą mi się frazy z tych 20, to jadę od początku, biorąc znowu 3 pierwsze frazy i dodając standardowo do katalogu.

Dobrze myślę?

Pozdrawiam.

Tak dobrze myślisz np. katalogujesz strone www.strona.pl na anchor Jabłka warszawa

potem w treści dajesz 2 anchory: Gruszki warszawa (anchor na www.strona.pl/gruszki), śliwki warszawa (anchor na www.strona.pl/sliwki)

SEO in Bielsko-Biała 

Tak dobrze myślisz np. katalogujesz strone www.strona.pl na anchor Jabłka warszawa

potem w treści dajesz 2 anchory: Gruszki warszawa (anchor na www.strona.pl/gruszki), śliwki warszawa (anchor na www.strona.pl/sliwki)

A czy można linkować różnymi anchorami stronę główną, czy lepiej stworzyć podstrony, ze słowami kluczowymi w treści i tak jak napisałeś, linkować podstronę anchorem ze słowem kluczowym?

Poczytaj o first link count. Jeśli będziesz miał 3 linki do jednego adresu na jednej podstronie, to google zlicza tylko pierwszy.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Ja robię tak, że na stronie głównej mam opisane przysłowiowe jabłka Warszawa i gruszki Warszawa i mam stworzone podstrony gruszki Warszawa oraz jabłka Warszawa gdzie opisane są bardziej. I linkuje w jednym katalogu stronę główną : jabłka Warszawa i daje w opisie link do gruszki Warszawa. A w innym katalogu dokładnie odwrotnie. Nie wiem, czy to prawidłowa strategia, ale u mnie działa i dzięki temu na frazę jabłka Warszawa mam stronę główną i podstronę na pierwszej i drugiej pozycji:) Oczywiście pamiętam o unikalności opisów (mieszarki, ale nie tylko)

Najlepiej jest połączyć te dwie metody, ponieważ zanim zaplecze zacznie przynosić jakiekolwiek efekty minie trochę. Zaplecze buduje się skrupulatnie i w długim okresie. Katalogi przynoszą w miarę szybko efekt. Oczywiście pod warunkiem, że są dobre.

baner.gif

Dzięki za wszystkie pomoce. Mam jeszcze pytanie, sprawdzam backlinki prowadzące do naszej strony firmowej i jest ich ponad 500. Strona była wcześniej pozycjonowana na kilka fraz, 5 lub 6. Teraz natomiast doszło jakichś 15 fraz więcej, jak to zorganizować aktualnie, czy nowe frazy dodawać do tych samych katalogów itp? Kasować linki i wpisy z katalogów i dodawać nowe z nowymi frazami itp?

Poczytaj o first link count. Jeśli będziesz miał 3 linki do jednego adresu na jednej podstronie, to google zlicza tylko pierwszy.

Black - zrób nowe testy ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności