Skocz do zawartości

Linkowanie pomiędzy własnymi stronami

moreno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie dotyczące linkowania pomiędzy własnymi projektami.

Posiadam 4 strony, każda działa jako osobny projekt i ma swoich klientów, w miarę dobra pozycje w google itd.(nie są to strony zaplecze), łączy je jedno wszystkie są z szeroko pojętej branży motoryzacyjnej.

Chciałbym je podlinkować miedzy sobą i skusić klientów na skorzystanie z innej ze swoich usług.

Moja wątpliwość dotyczy serwera i własności. Mianowicie wyczytałem na forum, ze nie powinno się linkować miedzy sobą stron postawionych na tym samym serwerze z tym samym właścicielem itd.

Jak mogę rozwiązać ten problem nie narażając dotychczasowej pozycji w google?

Wszystkie strony stoją na tym samym hostingu, którego jestem właścicielem(najemca) i domeny tez są na mnie.

Jakie mogą być skutki użycia parametru dofallow i nofallow?

Dzieki za wszystkie rady

Gorzej, jakby stron było dużo, różna tematyka, subdomeny, śmieciowy kontent i zamknięte w linkowaniu w koło, czyli każda powiązana ze sobą. Kiedyś na Allegro ludzie sprzedawali właśnie tego typu zaplecza, link wheel z domkniętym kołem na końcu. Masowe bany stron i bardzo duże konsekwencje dla strony docelowej. Jak masz dobry kontent i są to realne strony, a nie jakieś pseudo fejki to nie widzę problemu.

baner.gif

Sa to 4 strony, każda funkcjonuje osobno i jest osobnym rentownym projektem.

dwa sklepy motoryzacyjne, skup samochodów i strona firmowa (zamierzam zrobić jeszcze bloga o tematyce naszej działalności)

Kontent jest na dobrym poziomie.

Co do tego linkowania w kolko mógłbyś powiedzieć coś więcej? Taki był plan, powiązać te 4 serwisy ze sobą.

Linki z grafiki? Rozumie, ze chodzi Ci o baner?

Z tym linkowaniem w kolo nie mam jeszcze jasności.

Tak jak pisał @sklepseo.com.pl chciałem zrobić zakładkę partnerzy i tam dodać linki do pozostałych serwisów.

Jeśli na każdej stronie będą linki do każdego z pozostałych serwisów to wychodzi na to,ze będzie to linkowanie w kolo i może być szkodliwe?

B A A A

/ / / /

/ / / /

A----C B----C C-----B D---B

\ \ \ \

\ \ \ \

D D D C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności