Skocz do zawartości

Solidny hosting wirtualny

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

szukam hostingu wirtualnego Łącznie mam 2000uu.

Dziennie/miesięcznie/rocznie?

Jeżeli masz tyle na dobę to uderzaj po VPS, a nie wirtualny. Będzie szybciej i perspektywicznie. Pamiętaj tylko, że taki serwer trzeba skonfigurować lub zatrudnic admina.

Myślałem nad Home.pl pakiet starter na początku.

Są tańsze oferty np. hekko.pl, .mzone-net.eu.

Ode mnie dla ciebie: śmieszne zdjęcia oraz uploader zdjęć. Za darmo na zawsze.

Ta, VPS z DA za 280-500zł rocznie... czyli wychodzi jakieś 30zł miesięcznie, gdzie licencja DA sama w sobie kosztuje ok. 20zł w kanale. Jak można takie rzeczy polecać? Gdzie zarobek, gdzie podatki, gdzie administrator, gdzie kasa na utrzymanie maszyny-matki? Naprawdę chcesz wykupić usługę, która wzbudza podejrzenia aż tak bardzo niską ceną? Jeszcze dodatkowe kupony, zniżki, to zaraz się okaże, że rozdają VPSy z DA po 10zł miesięcznie... to ma być dobra usługa? Phh...

Strzelam - wszystko na to wskazuje - że masz kasę na porządny hosting dzielony i sugeruję trzymać się takiego kursu, bo to dobry kurs. Dobry VPS z DA to jest stówa z hakiem netto miesięcznie, minimum. Nikt nie będzie dopłacał do interesu, a chyba nie chcesz korzystać z takiej właśnie oferty?

Nie chodzi o to, że są tańsze oferty niż home.pl. Po prostu home.pl to nie jest dobry hosting. Dla laika, na jakąś wizytówkę, to może i przejdzie - i firmy biorą, bo home.pl wydaje dużo na marketing.

Jeśli szukasz mocnego hostingu, ze sporymi zasobami, zainteresuj się linią profesjonalną w IQ PL (https://www.iq.pl). Co prawda nie mają panelu DA, ale mają dobry, funkcjonalny, autorski panel. Support bardzo pomocny, własne centrum danych i markowy sprzęt. Zresztą nie będę słodził - sprawdź ich stronę. Korzystam z ich usług od paru lat i jako, że polecam tylko to, co sam sprawdziłem i wiem, że dobre - gdy ktoś pyta o coś pomiędzy hostingiem dzielonym, a VPS-em, rzucam linkiem do linii Pro. Co więcej, możesz wykupić hosting na krótszy okres rozliczeniowy niż rok.

Jak można takie rzeczy polecać?

można, polecam bo mam już prawie 1,5 roku w Bizneshost ( 2 szt) i rok w Vmine (cena ok 800zl rocznie (bez rabatu i nie najtańszy) z DA z administracja Vmine, i ok 400 zl Bizneshost) wiec nie wprowadzaj ludzi w błąd ze ktoś do czegoś dopłaca i ze to nie realnie. jest to realnie i sprawdzone. A wykorzystywać zasoby maszyny ja potrafię wiec serwery nie chodzą na wolnych obrotach. Uważam że w rok można przetestować i serwer i suport i administracje. Wiec zamiast pisać "Phh.." zaczerpnij trocha informacji o cenach i ofertach dostępnych VPSow z DA, bo czas nie stoję na miejscu. Oferta tanich VPS z DA w PL jest dość duża Vmine, Bizneshost, MintHost i tak dalej, nie wspominam o ofertach z poza polski.

MaxPan jakie ty masz pojęcie co się komu opłaca, jak znajomość branży i technologii mówi jasno: opłaca się tak, że zysk jest rzędu kilku złotych miesięcznie (jeśli w ogóle jest tam jakiś zysk). Używaj sobie czego chcesz, ale jeśli ktoś pyta o zdanie, to ja z mojego punktu widzenia nie polecę takich budżetówek. Oszczędzanie ma swoje granice. Jeśli nie masz pojęcia na ten temat, to się nie udzielaj. Tym bardziej w Polsce, gdzie ceny są wyższe niż na Zachodzie - prąd, łącza, miejsce, itd.. Rok to nie jest dużo. Nie będę jechał na konkretną firmę, ale ja wyrażam swoje zdanie i opinię, mam taką możliwość i według mojego, kilkunastoletniego doświadczenia w internecie mogę powiedzieć jedno: nie powierzyłbym swoich danych firmie, która ma tak tanie usługi, że aż człowiek się dziwi z czego oni żyją. Spójrz sobie jak wygląda np. SLA Biznes hostu: https://biznes-host.p...a/gwarancja_sla - trzy punkty... co to jest za SLA? Tylko trzeba mieć wiedzę o tym, co to wszystko oznacza, włącznie z ceną. A nie, pisać kacapoły, że za 5 stów rocznie możesz mieć dobrej jakości VPS-a z DA i terabajtem transferu miesięcznie. To, że nie potrafisz ocenić jakości oferty, to twój problem, nie mój. Mnie się nie czepiaj. Wolałbym kupić hosting dzielony, nie za tani, ale bardzo dobrej jakości, niż żyć w przeświadczeniu, że mam VPS-a w cenie niższej niż ów hosting wysokiej jakości.

To, że nie potrafisz ocenić jakości oferty, to twój problem, nie mój.

DA sama w sobie kosztuje ok. 20zł w kanale

według mojego, kilkunastoletniego doświadczenia

To chyba przez te kilkanaście lat komputera nie włączałeś.

Licencje DA internal lifetime widziałem po 30-50$ za sztukę. Także spokojnie w pierwsze pół roki się zwróci.

Dobrze skonfigurowany VPS będzie działał długo bez awarii, także jako tako koszty supportu odpadają.

Przelicz sobie jeszcze raz ile co kosztuje bo masz jakieś przeterminowane cenniki.

Spokojnie za 250-500zł/rok można mieć VPSa z DA PL i podstawową administracją (pre instalacja usług i pomoc w przypadku awarii tak jak to jest w biznes host).

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

Jeśli ekspert z kilkonastoletnim doświadczenie mówi że 1,5 roku testowania usługi hostingowej nic nie znaczę to jest co najmniej dziwnie.

, że zysk jest rzędu kilku złotych miesięcznie
Zyski firm hostingowych mnie nie interesują mogą działać ciągle na stratach, nic mi do tego, nie zaglądam nikomu do kieszeni i "ekspertom" tez tak radze.

Typowy przykład jak czyjaś polityka tworzenia cen na usługi staje się kością w gardle, tylko argumentów jak widać nie ma.

Zasada jest prosta - jeśli wszytko działa to nie interesuje mnie ile hostingodawca zarabia i w jaki sposób. Ale jak pokazuje dyskusja są użytkownicy co wiedza co dla kogo jest lepiej, co się opłaca i kto ile na czym zarabia.

Mogę ich polecić, korzystam właśnie z tego VPSa co podałeś.

Jedyny minus to support - do biznes-host nawet nie ma porównania, ale jak potrafisz sam sobie ogarnąć VPSa to taka maszynka w połączeniu z panelem ISP (trzeba dopłacić za niego 6 zł miesięcznie, a 9 zł jeśli chcesz sobie resellera zrobić) jest całkiem w porządku.

Jeśli niezbyt pewnie czujesz się w administrowaniu serwerem i chcesz VPSa to bierz tego z DA i administracją, którego wyżej Ci poleciłem (z kodem który także jest wyżej masz 25% taniej).

125x125_2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności