Skocz do zawartości

Narzędzia SEO do 3000 brutto

nowicjusz480

Rekomendowane odpowiedzi

A ja bym podszedł do tematu od innej strony.

Do tej pory głównie zlecałem linkowanie bezpośrednio do stron

Skoro pytasz jakie narzędzie to nie wiesz jak podwykonawca wykonał to linkowanie (domyślam się że linkowanie jest skuteczne i chcesz sam wykonać coś podobnego). Zleć komuś mądremu ekspertyze backlinków dla danych domen z wytłumaczeniem jakie narzędzia należy użyć żeby wykonać takie samo linkowanie. Dużo nie stracisz a uzyskasz zdecydowanie bardziej trafne odpowiedzi.

to jedyna sensowna odpowiedź z 14, po Was specach od SEO spodziewałem się czegoś więcej...

Czy ktoś mądry może wykonać dla mnie taką ekspertyzę ?

faktycznie linkowanie zlecałem i byłem z tego zadowolony ale w związku z sporymi potrzebami myślę, że mógłbym robić to sam i zaoszczędzić na tym trochę.

W dodatku mam wrażenie, że moc tego bezpośredniego linkowania znacznie się pogorszyła do tej pory zazwyczaj pozycjonowałem bardzo prostą stronę na 3-4 frazy związane zazwyczaj z miastem czyli bardzo lokalne co nie jest trudne. I było to trochę przy okazji wykonania strony www. Nim się obejrzałem ta gałąź mojego biznesu przynosi mi dość fajny dochód.

Natomiast teraz chciałbym się bardziej rozwinąć i móc pozycjonować większe serwisy www na frazy bardziej ogólne, mniej lokalne. Zauważyłem, że metoda, która była dobra do tej pory dla "małych" stron zupełnie nie zdaje egzaminu więc postanowiłem zapytać Was.

Nim się obejrzałem ta gałąź mojego biznesu przynosi mi dość fajny dochód.

No to daj komuś też zarobić, a nie oczekujesz że Tobie dochód coś przynosi i jest fajnie, ale od kogoś najlepiej wszystko byłoby gratis dostać.

Inni też pracują na to aby mieć dochód.

Zauważyłem, że metoda, która była dobra do tej pory dla "małych" stron zupełnie nie zdaje egzaminu więc postanowiłem zapytać Was.

Proste frazy można zrobić na bardzo wiele sposobów, jednk żeby zabrać się za trudniejsze trzeba solidnych linków. Z narzędziami dobrze kombinujesz obecnie ręcznie raczej ciężko ci będzie walczyć o ciężkie frazy.

Musisz szukać-testować inne sposoby, i na podstawie testów wybrać odpowiedni soft dla siebie, niestety aby dobrze go przetestować będziesz musiał go raczej kupić. Druga sprawa - lista miejsc do których będziesz dodawał, musisz nauczyć się harvestowania, kupić do tego soft.

Podpowiem Ci że katalogi i precle działają, trzeba do nich dobrych list, dodawarek, harvestera.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Nim się obejrzałem ta gałąź mojego biznesu przynosi mi dość fajny dochód.

No to daj komuś też zarobić, a nie oczekujesz że Tobie dochód coś przynosi i jest fajnie, ale od kogoś najlepiej wszystko byłoby gratis dostać.

Inni też pracują na to aby mieć dochód.

nawet przez chwilę nie myślałem, że jest coś za darmo - chcę płacić! :)

Zauważyłem, że metoda, która była dobra do tej pory dla "małych" stron zupełnie nie zdaje egzaminu więc postanowiłem zapytać Was.

Proste frazy można zrobić na bardzo wiele sposobów, jednk żeby zabrać się za trudniejsze trzeba solidnych linków. Z narzędziami dobrze kombinujesz obecnie ręcznie raczej ciężko ci będzie walczyć o ciężkie frazy.

Musisz szukać-testować inne sposoby, i na podstawie testów wybrać odpowiedni soft dla siebie, niestety aby dobrze go przetestować będziesz musiał go raczej kupić. Druga sprawa - lista miejsc do których będziesz dodawał, musisz nauczyć się harvestowania, kupić do tego soft.

Podpowiem Ci że katalogi i precle działają, trzeba do nich dobrych list, dodawarek, harvestera.

właśnie dlatego pytam jaki soft będzie najlepszy, przynajmniej jakieś ukierunkowanie?

harvestowanie - jaki soft polecacie ?

może jakiś soft do budowania zapleczy ?

i jaki model linkowania ?

zaplecze + linkowanie zaplecza + podlinkowanie linków prowadzących do zaplecza

a z zaplecza linki do docelowej strony ?

czy linkować jeszcze stronę docelową ? w jakich proporcjach ?

Pytasz o całą strategię linkowania, nikt Ci tego nie poda na tacy, zanim zabieżesz się za zarabianie na pozycjonowaniu najpierw naucz się fachu, a dopiero później oferuj usługi - nie odwrotnie.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Was specach od SEO spodziewałem się czegoś więcej...

większość userów na pio to tacy spece co nie zasną z zazdrości o 16 klientów ;) a oczywiście wszystko to tajemnica. Na pytania sam po części sobie odpowiadasz: narzędzia ? Kup wszystkie i się ich naucz. Z każdego weź co najlepsze. Zaplecza polecam kupić gotowe na allegro, sprawdź dokładnie BL, linkuj link wheel. Jak ostro linkujesz xrumerem dodawaj też no follow ;)

Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś kto o tym nie wie ... Przyjdzie i to zrobi

Jak chcesz narzędzi to poczytaj sobie dział narzędzia na tym forum. Poczytaj opinie, co ludzie piszą, popatrz jakie mają zastosowanie i wybierz najlepsze do swoich potrzeb, Kupno takich narzędzi nie różni się niczym od kupna samochodu:

Mam prawo jazdy, i szukam samochodu do pracy. Jaki polecisz?

Rozumiesz?

Mam prawo jazdy, i szukam samochodu do pracy. Jaki polecisz?

zależy jakie są Twoje preferencje, jak daleko masz do pracy, jakie są Twoje zarobki i zwyczaje na każde pytanie można odpowiedzieć.

większość userów na pio to tacy spece co nie zasną z zazdrości o 16 klientów

trochę bawię się w WWW, przez trzy lata mam już pewnie więcej niż 100 projektów ( głównie wizytówki, strony firmowe do 10 podstron ) oddanych, to że mam 16 klientów to i tak mało, w dodatku czuje, że rynek się bardzo zmienia i teraz klienci przychodzą po to aby promować ich w internecie a stronę robią jakby przy okazji.

mniej więcej czuje, co powinienem teraz zrobić

a co myślicie o stworzeniu własnej bazy precli ? będzie mi potrzebny jakiś SEO hosting z wieloma IP ?

Nie ma co drążyć tego tematu bo wszystko jest tutaj.

Od siebie polecę USM i BS (Harveściara i Dodawara)

Ale tam masz kilku stronicowe tematy na temat danych softów.

Może zamiast inwestować od razu 3k w softy poczytaj najpierw recenzje, masz wiele tych blogów o SEO wystarczy poszukać.

właśnie dlatego pytam jaki soft będzie najlepszy, przynajmniej jakieś ukierunkowanie?

harvestowanie - jaki soft polecacie ?

może jakiś soft do budowania zapleczy ?

i jaki model linkowania ?

zaplecze + linkowanie zaplecza + podlinkowanie linków prowadzących do zaplecza

a z zaplecza linki do docelowej strony ?

czy linkować jeszcze stronę docelową ? w jakich proporcjach ?

A wziąłeś pod uwagę w ogóle takie softy jak Seo Spy Glass? albo Market Samurai

Poza harvestowaniem i spamowaniem jest jeszcze coś takiego jak analiza konkurencji i optymalizacja witryny, jak już oferować pozycjonowanie to wraz z optymalizacją.:)

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Od siebie polecę USM i BS (Harveściara i Dodawara)
Na które aktualnie trwa promocja - dodam od siebie, więc zostanie ci jeszcze masa $$$ w budżecie ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności