Skocz do zawartości

miniSWL – system wymiany linków stałych i rotacyjnych

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

Krótka lista życzeń co do przyszłych wersji:

- czasowe wyświetlanie linków stałych i rotacyjnych (przy dodawaniu linka można okreslić ile czasu ma trwać publikacja)

- dodawanie linków masowo do całej grupy stron (załózmy że mam strony w kategorii "budowlanka" i dodaje tam link bez względu na to jakie strony się znajdują w grupie i zostaje on przypisany do wszystkich stron -podobne rozwiązanie jest w darmowym linkex)

search_auditor_500x80_bf.png

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Krótka lista życzeń co do przyszłych wersji:

- czasowe wyświetlanie linków stałych i rotacyjnych (przy dodawaniu linka można okreslić ile czasu ma trwać publikacja)

- dodawanie linków masowo do całej grupy stron (załózmy że mam strony w kategorii "budowlanka" i dodaje tam link bez względu na to jakie strony się znajdują w grupie i zostaje on przypisany do wszystkich stron -podobne rozwiązanie jest w darmowym linkex)

Przyłączam się do obu, a szczególnie do pierwszego.

Dodam też coś od siebie, przydałoby się masowe usuwanie linków pod wprowadzeniu urli jeden pod drugim. Czyli wprowadzamy jeden pod drugim adresy url, i wszystkie linki rotacyjne gdzie występują te adresy są usuwane.

Po co coś takiego? Linki rotacyjne przydają się do indeksacji wpisów np. w katalogach, gdy po jakimś czasie sprawdzimy co się zaindeksowało to to można już wygodnie by w taki sposób usunąć :)

Rozmawiałem z Adamem podczas testów pierwszej wersji o wdrożeniu mechanizmu pozwalającego na zliczanie wizyt bota Google na danym linku. Mam takie rozwiązanie w swoim SWLu, gdzie po N wizytach bota na podstronie z danym linkiem jest on uznawany za przekazany do indeksacji i dalsze wyświetlanie takiego linka jest wyłączane. U mnie jest to proste bo wszystko jest oparte o mysql i jedna zbiorczą zoptymalizowaną bazę. W przypadku wysyłania paczek txt na serwer sprawa się komplikuje ale jest do ogarnięcia ;) Dalszym etapem rozwoju tej funkcji jest sprawdzanie zaindeksowania URL przez cache, ale tego ja sam nie robie więc to taka teoria jakby Adam miał więcej czasu :)

Trzeba zrobić przycisk do ręcznego pobrania sitemap.xml - bo w chwili obecnej tylko z automatu to jest robione. Poza tym mi w danych strony nie działają statystyki PR i site - nie sprawdza tego i jest b.d.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

A najłatwiejszym rozwiązaniem by było sprawdzanie czy dany link jest w indeksie i by sam go wyłączał z wyświetlanie na stronach. Pomysły ciekawe dzięki wielkie

Tylko to by musiało iść z crona tak żeby przynajmniej raz dziennie sprawdziło czy jest w indeksie i jeśli jest to usunęło link. Przy dodawaniu linków opcja do zaznaczenia "usuń po indeksacji", w miarę proste a jakie pomocne ;)

Trzeba zrobić przycisk do ręcznego pobrania sitemap.xml - bo w chwili obecnej tylko z automatu to jest robione.

Czemu z automatu się nie podoba ?

Poza tym mi w danych strony nie działają statystyki PR i site - nie sprawdza tego i jest b.d.

Proxy dodane ? Jeśli nie dodane to dodaj jeśli nie masz proxy to napisz do mnie trochę podeślę.

Tylko to by musiało iść z crona tak żeby przynajmniej raz dziennie sprawdziło czy jest w indeksie

By szło z crona, można dodać ustawienie z jaką częstotliwością ma sprawdzać.

bilbord_opublikuj_mini.png

Chodzi mi o to, że mam kilka stronek i site jest raczej stały - zrobiłem pobierenie sitemapy co 100 dni, ale wkradła mi się literówka i źle pobrał sitemape i teraz chciałbym wymusić pobranie sitemap ręcznie, a tak to muszę czekać 100 dni lub zmienić wszędzie na 1 dzień.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• 1 miesiąc temu...

Program radzi sobie jakoś z wtyczkami keszującymi na WordPress ?

Pewnie system rotacyjny nie będzie działać, podobnie zachowuje się na zapleczach MM.

Linki stałe jeśli nie będziemy ich chcieli często zmieniać to powinny działać wiadomo jak jest cachowanie to jest cachowana cała strona do html lub innego pliku i linki z miniSWL'a także będą w tym kodzie i jak bym miał odświeżać ten plik to bez sensu cachowanie :)

bilbord_opublikuj_mini.png

No właśnie, bo jestem na etapie kombinowania jak sobie z tym poradzić na stronach pod statlinka + prolinka. I przyszło mi do głowy, że pytałem się kiedyś o to twórcy swleka i to miałoby być załatwione w nowej wersji.

Moim zdaniem można to dosyć prosto załatwić poprzez lekką modyfikację wtyczki do wp super cache - tam niektóre elementy strony można wyłączyć, aby się nie keszowały, więc przypuszczam, że można to zrobić dla kodu statlinka, twojego swl-a itp. Po prostu jak są zapisywane strony do wersji statycznej w php, to byłby doklejany kod odpowiedzialny za wyświetlanie linków. Czy nie mam racji ?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Arve, a nie wystarczy ci ustawienie cache na jakis maly czas? Ja mam 5 minut ustawione i potem pobiera od nowa calosc. N minutowe cache to jakby go nie bylo ;)

BTW

Tutaj masz opisane dla Twoje wtyczki jak ladowac SWLa zeby go nie cachowalo:

https://wordpress.org/plugins/wp-super-cache/faq/

Bardzo dziękuje. Nie wiem czemu nie przeczytałem FAQ :) Teraz wszystko stało się jasne i proste. Zaraz będę testował.

Strony na WP stawiam zazwyczaj raz i już żadnych artykułów nie dodaję. A jak dodaję, to bardzo rzadko, więc jednak wolałbym mieć ustawiony cache na znacznie dłużej niż 5 minut :)

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności