Skocz do zawartości

[css2 / xhtml] błąd pod Operą

lechup

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem, że pod Operą moja strona wygląda tak jak tutaj:

link

(jest enter po obrazku), nie wiem co moze byc powodem obrazek jest na tłem diva a na divie jest zagniezdzony innny div z pozycja relative i w nim jest formularz... wygląda, ze on jest właśnie powodem tego zamieszania... Na IE i FF wszystko jest ok:

Fragment css'a:

#top {
	background-image: url(gfx/top/top.jpg);
	width: 772px;
	height: 142px;
}

#top_c_m {
	position: relative;
	left: 210px;
	top: 58px;
	width: 600px;
}

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

Tak jak tutaj: https://pl.unidownload.com - nie ma tego entera pomiedzy menu top a logiem - tylko na necie jest wersja tabelkowa... a chce zrobić xhtmlowsko cssowską : )

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

Sprawdź wszystkie wartości margin w okolicy :gafa: Najczęściej tego typu jaja pod Operą są skutkiem ustawienia jakiegoś marginesu, ona tak trochę inaczej to interpretuje. Często przez np. nagłówki hx. Najlepiej ustaw wszystkie marginy na 0, a potem włączaj po kolei i zobacz, co jest przyczyną. Pozdrawiam

Dała matka rozum? To kombinuj.

Tak jak wspomnial Hellz na pewno problem jest w marginesach, ale sprawdz rowiez czy w stylach dotyczacych elementow tego menu nie masz za duzych wartosci w "line-height" albo "padding". A tym elementom, ktore nie mają w ogule stylach ustawionego marginesu, to nadaj im zerowy margines.

Najprosciej jest wyremowac (w kodzie html) wszystkie elementy z tego menu i dolaczac je potem po jednym aby zlokalizowac, ktory z nich rozwala strone.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności