Skocz do zawartości

Subdomeny

bartlomiej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam taki oto problem i przemyślenia:

Posiadamy system blogowy blog4u.pl, w google na frazy "szablony na bloga" i "darmowe blogi" na które pozycjonujemy szedł w góre systematycznie - do czasu. Gdy osiągnął pozycję 4/5 w liście nagle runął na pozycje 13...

Tak się zastanawiam, czy może być to spowodowane tym, że na początku szedł w góre, gdy było mało blogów było wszystko ok, ale jak pojawiło się kilka tysięcy blogów, to może jakiś filtr chwyciło?

Sprawa jest taka, że mimo iż jest te kilka tysięcy blogów jest sporo blogów bez notek, co daje być może kilkaset blogów identycznych [ten sam szablon i 0 zmian - czyli ustawienia domyślne]. Być może google obadało, że jest kilkaset takich samych subdomen i serwis wpadł w jakiś filtr, że może spamuje...

Co o tym myślicie?

Jakie macie sugestie wybrnięcia z tej sytuacji?

Jeśli ktoś miałby ochotę z nami współpracować przy pozycjonowaniu [trochę my Was, trochę Wy nas :) ] - zapraszam. Zgodnie z zasadami forum wpisz to w działe odpowiednim jako ogłoszenie

Dzięki z góry!

pozdro

B.

Domena ma około 1 roku. Serwis istrnieje od grudnia 2005 r. więc niewiele ponad 3 mce. Linkowałem systematycznie przez te 3 mce, nie sądzę, że to moje linkowanie mogło spowodować spadek, bo nie masakrowałem z linkami tak bardzo i wydaje mi się, że gdybym chwycił sand boxa to bym wyleciał z pierwszych 100 stron, a poleciałem 10 pozycji, chyba że się myle...

Pytałem o subdomeny. Czy uważacie, że to przez dużą ilość tak samo wygladających subdonem google mogło mi narzucić niższą pozycję? Czy słyszeliście o takim czymś kiedyś? Może ma jakiś filtr na to? Jeśli tak, będę musiał zrobić, żeby indeksowało danego bloga tylko jeśli są w nim notki... to rozwiązałoby problem, ale waham się, bo jeśli tak zrobie bez potrzeby to stracę sporo linków.

pozdrawiam

B.

Domena ma około 1 roku. Serwis istrnieje od grudnia 2005 r. więc niewiele ponad 3 mce.

I pewnie zleciało 2 tygodnie temu jak przełaczyli DC na BD.

Normalne, obserwuje to na wielu stronach.

Subdomeny nie powinny w żaden sposób zaniżać pozycji domeny głównej.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności