Skocz do zawartości

SWL'e - kilka pytań

tuskun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Tak jak w temacie, mam klika pytań odnośnie SWL'i, głównie tego jakie linki warto tam utrzymywać.

Dopiera zacząłem zabawę z tymi linkami, wcześniej było tylko katalogowanie itp.

Sprawdziłem listę dodanych linków i są tam pozycje, które mnie zastanawiają, np takie:

link1

link2

Czy takie linki w ogóle mają sens? Link ze stron bez treści, tylko z informacją, że treści nie znaleziono lub treść, która nie ma żadnych odnośników do innych zakładek tej strony a pod domeną jest zindeksowanych jaszcze cała masa stron.

Są tam jeszcze inne rodzaje dziwnych stron, takie które mają tylko tytuł w znaczniku h1 i 3 linki pod spodem. Warto je w ogóle trzymać?

Będę wdzięczny za podpowiedzi.

To jest Twój prywatny swl czy ogólnodostepny(eweb/gotlink ?)

Jeśli ogólnodostepny rotacyjny to przecież nie masz możliwości definować gdzie ma być Twój link.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

systemy rotacyjne, gdzie większość linków trafiała właśnie na tego typu strony mimo różnym opiniom dawały efekt. W tej chwili też dają jeszcze, ale jest znacznie większe ryzyko nałożenia filtra prowadząc takie linkowanie. Jeśli już chcesz się posiłkować swlem, to w mądry sposób, różnicując anchory i taka kampania nie powinna trwać non stop. Wszystko też zależy od ogólnego profilu linków jaki leci na daną stronę - jeśli strona ma linki w dużych ilościach także z wartościowych serwisów, wiele anchorów także z nazwą domeny to odpowiednio dopalona strona takim czymś nie powinna ucierpieć a może pomóc. Ale to już trzeba robić z głową bo śliski temat

Właśnie o to chodzi, że to nie są linki rotacyjne. To ogólnodostępny system wymiany linków seomatik. Są to linki stałe. Jest tam cała masa takich linków, ale są też linki ze stron typowo zapleczowych, które mają jednak jakąś treść.

Są też obcojęzyczne z bardzo małą ilością treści. Warto to trzymać czy usuwać. W sumie jak trzeba je usuwać to chyba się zawiodłem na tego rodzaju systemach ponieważ więcej z nimi roboty niż korzyści.

Czy dostanę jakieś podpowiedzi?

Czy usuwać wszystkie takie linki? Na obcojęzycznych stronach, bez treści na stronie itp?

Są czasami strony zawierające treść i zakładki ale typowo zapleczowe oraz w miarę normalne strony (chyba), fora itp.

Czy w ogóle warto się w to bawić?

Są strony, które można zrobić swl-em, ale @up ma rację, żeby używać swl trzeba mieć pomysł, plan.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Stron nie "robi" się tylko swl'em, bo ten kto tylko swl'em robi od swl'a ginie :D

Ale jak najbardziej się przydaje, wiedzą to przede wszystkim "agencje" seo :D

Wystarczy popatrzeć w topy trudniejszych fraz, większość nadal leci z swl'a "widocznie", a reszta pewnie "niewidocznie" dla ogółu.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Super fajnie, że tyle osób się wypowiada, tylko wydaje mi się, że zapomnieliście o fakcie upubliczniania czyjegoś zaplecza !

...

Tym razem to nie moje, ale zdarza się to notorycznie.

A mity o jakobym nie działaniu SWL polecam sprawdzać osobiście. Koszt - 80zł za 100k od dowolnej osoby na giełdzie. Ja efekty mam i korzystam.

Super fajnie, że tyle osób się wypowiada, tylko wydaje mi się, że zapomnieliście o fakcie upubliczniania czyjegoś zaplecza !

...

Tym razem to nie moje, ale zdarza się to notorycznie.

A mity o jakobym nie działaniu SWL polecam sprawdzać osobiście. Koszt - 80zł za 100k od dowolnej osoby na giełdzie. Ja efekty mam i korzystam.

Z tego co pamiętam nikt nie pisze na PIO, że swle nie działają. Każdy jednak dodaje, że jest spore prawdopodobieństwo otrzymania filtra. I tutaj nie ma co w ogóle polemizować, a seomatik na docelową to po pewnym czasie na pewno filtr. Ja to przerobiłem i już tego systemu nie używam bo mimo, że admini próbują pokazać jak ten system ostatnio się wzmocnił (domeny z PR itp) to wciąż wiele tam gówna niemiłosiernego.

Jednak chyba największym problemem tego systemu to różne linki bonusowe, które sam przydziela system. I tak naprawdę nie ma się żadnej wiedzy ile linków przydzielonych jest faktycznie dla serwisu. Z obserwacji ilość linków przydzielona przez usera zazwyczaj jest zwiekszana przez system przynajmniej 4-krotnie (poprzez w/w bonusy).

@Sting2005

Jeżeli linkujesz na dwie frazy, świeżą domenę, prawdopodobieństwo filtra jest duże. Ja bezpośrednio linkuję mocne strony, z długim stażem albo używam SWL tylko jako dodatkowego źródła linkowania. Seomatik przydziela linki bonusowe w ramach w ramach jednejj domeny.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Witam.

Tak jak w temacie, mam klika pytań odnośnie SWL'i, głĂłwnie tego jakie linki warto tam utrzymywać.

SWL rotacyjne bardzo dobrze się sprawują przy pozycjonowaniu stron, warunek jeden trzeba umieć się nimi obchodzić

najpierw dopalamy wpisy i linki stałe a potem dopalamy stronę nigdy odwrotne

Marketing internetowy dla firm

najpierw dopalamy wpisy i linki stałe a potem dopalamy stronę nigdy odwrotne

Czyt. najpierw narażamy na filtr/ban cudze domeny, a dopiero na końcu własne, gdy ryzyko jest już mniejsze, bo mamy szeroki profil linków :D

A gdy ktoś dopali swój wpis na naszej stronie, przybywamy na PiO i zakładamy wątek, jak ukarać spamera ;)

Moralność Kalego, normalnie :)

gdyby filtrowanie było takie proste to nie wiem co było by w TOPach

...

Z tego co pamiętam nikt nie pisze na PIO, że swle nie działają. Każdy jednak dodaje, że jest spore prawdopodobieństwo otrzymania filtra.....

pozycjonowanie strony przy pomocy SWL,a ma takie samo prawdopodobieństwo wpadniecia w filtr jak przy katalogowanie czy każdej innej metodzie, tylko strony nie pozycjonowanie nie wpadają w filtr. i tego do końca nie jestem pewien

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności