Skocz do zawartości

FIltr?

pinkxfloyd

Rekomendowane odpowiedzi

to spora jej część korzysta właśnie z katalogów,

EEEE... jak to możliwe, nie pisz tego nawet, rujnujesz światopogląd @nomico i jego postrzeganie katalogów. No ale on ma tylko taką wiedzę jaką przekazał mu pan od informatyki :D A to forum to jedyne źródło Twoich spadków, bo na nim miałeś oparte właściwie całe linkowanie.

Dlatego napiszę może tutaj - robiąc przy okazji autoreklamę :) - dobre - powtarzam dobre - katalogi dają dużo jeżeli wiesz co z nimi dalej zrobić. Masz link, który nie zniknie za miesiąc albo dwa, masz nad nim całkowitą kontrolę (w przypadku w-kata nawet po przeniesieniu katalogu na inną domenę masz nowe linki dostępne).

Teraz dziwicie się dlaczego tyle stron pospadało w ostatnim czasie. Ano dlatego, że straciło dużo linków (większość właśnie przez bany śmieciowych katów i precli), tak jak widać to na tym przykładzie. Teraz liczą się linki stałe a linki stałe zapewniają płatne katalogi. I im droższe, tym lepsze, bo właściciela dbają o nie bardziej niż o te śmieciowe, stawiane tylko pod swle.

PS. do mojego pupila :) Twierdzisz, że link sitewide na forum o fotografii jest śmieciowy dla fotografa z jakiegoś tam miasta? Dam Ci dobrą radę - zmień gimnazjum na takie, które ma bardziej rozgarniętego pana od informatyki.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• 2 tygodnie później...

@blake Widzisz, jezeli chodzi o mnie, to zgadzam się z toba ,a jednocześnie nie zgadzam się z tobą .

Jezeli chodzi o ilośc linków, to w pierwszej kolejności trzeba przeanalizować konkurencje,a więc jeżeli konkurencja przez 5 lat zgromadziła po 1000 linków, to gdy ty zapierdzielisz w kilka miesięcy 10 000 linków - nigdy nie wygrzebiesz się z filtra .

Są takie fraz, które są frazami komercyjnymi i obleganymi, a do TOP 5 wystarczy wykonać z 10 -20 stron zapleczowych ( stron tematycznych przeznaczonych tylko dla tej jednej strony ) .

Rada typu : linkuj dalej, gdy widzisz,ze konkurencja nad toba ma dużo mniej linków, to zła rada. Nawet jeżeli w taki sposób wskoczysz na wysokie pozycje, to po jakimś czasie jest wypad .

2. Zgadzam się z toba,ze dobre katalogi np. twoje, to bardzo fajny :"turbo- dopalacz" , ale tylko dopalacz, a nie główne źródło linkowania .

Z katalogami jest podobnie jak z SWL-ami, są świetne,ale pod warunkiem,że potrafisz z nich skorzystać

Prawda jest taka,ze bez SWL-i, katalogów nie jesteś w stanie osiągnąć wysokich pozycji na trudne frazy.

Prawda jest taka,ze bez SWL-i, katalogów nie jesteś w stanie osiągnąć wysokich pozycji na trudne frazy.

Prawda jest taka, że trzeba myśleć i to przy wszystkim co się robi :) Wszystko się zgadza to co piszesz o konkurencji, ilości linków itd, ale uwierz mi, że 90% fraz da się zrobić samymi katalogami. Wszystko zależy od tego jak do tego podchodzisz, bo jak ktoś myśli, że doda do 100, 200 czy 1000 katalogów i jest po robocie no to tylko można mu polecić zmianę branży.

No i oczywiście nawet swle nie są potrzebne.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Witam,

podkleję się do rozmowy, z jednym pytaniem, odnośnie strony www.taurus.rzeszow.pl. Wpisując w goole pozycjonowaną frazę "elektromechanika rzeszów" oraz adres strony, nie wyświetla się.

Strona ma już rok i trochę linków zwrotnych, jednak jeśli chodzi o optymalizację no to lipa (w planach jest już nowa).

Myślicie, że to może być filtr?

Z tego co widać, strona ma okolo 1000 BLek, linkuj więcej i linkuj. Przyda się nowej stronie, gdyż po dobrej optymalizacji wyniki też same powinno podskoczyć.

Filtra nie ma tylko mało działań, by była w dzisiątce

Zapraszam na serwis piłkarski - wyniki na żywo ze wszystkich lig polskich! Serdecznie zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności