Skocz do zawartości

Początki pozycjonowania i optymalizacji

Kapitan

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jednym linkiem z artelisa w stopce na łatwą frazę wskoczyłem ze sklepem z 23 poz. na 2 :)

Dla poszrzenia wiedzy polecam to https://helion.pl/view/3039U/pozop3.htm ja przeczytałem i powiem Ci bardzo dobra wiedza dla początkującego

Posiadam taki tam sklep dla niemowląt www.wyprawki-dzieciece.pl

Domy weselne. Znajdź idealne miejsce na imprezę okolicznościową

...pozycjonowania na trudne frazy nikt Cie nie nauczy raczej :) ... Nikt nic więcej Ci nie powie raczej.

Cóż to takiego może być, że tylko nieliczni to wiedzą i trzymają tylko dla siebie hmm :unknw:

...to po prostu tysiące godzin przed Googlem, softami, testami etc. Także nikt Ci tego nie przekaże ot tak.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

...pozycjonowania na trudne frazy nikt Cie nie nauczy raczej :) ... Nikt nic więcej Ci nie powie raczej.

Cóż to takiego może być, że tylko nieliczni to wiedzą i trzymają tylko dla siebie hmm :unknw:

Mocne frazy = Dużo kasy na zaplecza, linkowanie itp. do tego dochodzą własne lubi grupowe testy co do skuteczności różnych metod linkowania, narzędzi, strategii, dla tego szerszej wiedzy nikt na forach nie udzieli.

Ale jak widzisz co do podstaw i innych rzeczy jest masa ludzi chętnych do dyskusji. :P

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

SEO jak każdy inny biznes wymaga inwestycji- softów, szkoleń, doświadczeń- czasu. Im trudniejsza fraza tym większe wymagania inwestycyjne.

Masz mało kasy otwierasz warzywniak albo wykupujesz miejsce na placu. Jak się dorobisz inwestujesz dalej- stawiasz hurtownię itd, itd.

Co tu tłumaczyć? Co chwilę ktoś tu przyłazi i pyta o jakiś cudowny eliksir :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Mam pytanie odnośnie pomysłu, który wpadł mi do głowy. Wyczytałem, że jedną z dobrych metod pozycjonowania jest tworzenie własnych, długich tekstów i wplatanie w nie słów kluczowych i odnośników. Czytałem też, że kopiowanie z innych stron tekstów jest niedobre, pomijając prawo autorskie chodzi o to, że google widzi, że tekst nie jest oryginalny. I tutaj moje pytanie, gdyby tak na potrzeby zaplecza szukać stron obcojęzycznych z długimi tekstami, tłumaczyć je translatorem (jak wiadomo tłumaczenie pozostawia wiele do życzenia ale tekst tematyczny jest a roboty aż takie logiczne chyba nie są) i po przetłumaczeniu wplatać linki + słowa kluczowe? Pewnie nie jestem pierwszy kto na to wpadł więc jak to się ma do wyników?

A dodatkowo jak wygląda sprawa używania jednego tekstu kilka razy? tzn. traci to sens nawet przy użyciu go 2 krotnie? czy dopiero np. 50 krotnie? Pytam bo wiem, że dodaje się teksty masowo do setek katalogów i aż mnie dreszcze przechodzą na myśl, że są ludzie którzy piszą do każdego katalogu nowy tekst :>

Teksty dodaje się masowo, ale z synonimami, dlatego każdy z tekstów jest inny (stopień unikalności oczywiście zależy od jakości tekstu).

W stopce masz link do naszej mieszarki, możesz sam sprawdzi jak to działa.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

@Kapitan

Ze ja glupi nie pomyslalem o takim prostym tlumaczeniu ^^

Tylko klepie non stop teksty haha

Pytanie czy na zaplecze taki tekst tez ma sens, zeby go wrzucic, czy tylko do katalogowania itp

Wydaje mi sie ze ta 2 opcja. Bede musial podjac wyzwanie katalogowania zaplecza w ten sposob.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności