Skocz do zawartości

Awstats i kilka domen

ziombka

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy w dobrym dziale ale nie znalazłem innego odpowiedniego.

Tak więc zaintalowałem statystyki awstats i chciałem odpalić je na kilku domenach. Po skonfigurowaniu configów dla każdej domeny zauważyłem że dane dla każdej z nich sa takie same.

Musze jeszcze wspomnieć że wszystkie logi apache zapisywane sa tylko do jednego pliku i z niego właśnie korzysta awstats dla obu domen.

Pliki konfiguracyjne domen:

domena www.vibank.pl

domena www.zsz.be

Statystyki:

domena www.vibank.pl

domena www.zsz.be

Jednak porównując statystyki starajcie się patrzeć tylko na marzec gdyż tam statystyki są w pełni zaktualizowane, zaś w kwietniu na domenie zsz.be dane mogą być trochę przestarzałe.

Niewiem czy rozumiem ten post

Ale w httpd.conf masz lub musisz mić oddzielne logi dla kazdej skonfigurowanej domeny w swoim serwerze

Wtedy konfigurując awstata wskazujesz mu dla danej domeny konkretne logi konkretnej domeny lub subdomeny

Jesli dodbrze zrozumiałem to wszystkie lgi masz zapisyawane do jednego pliku w httpd.conf

Dlatego nalezało by to rozdzielić

Musze jeszcze wspomnieć że wszystkie logi apache zapisywane sa tylko do jednego pliku i z niego właśnie korzysta awstats dla obu domen

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Witam,

dla osob ktore pojmuja posty wlasnie tak jak ty, to jest mozliwe logowanie wszystkiego do jednego pliku. Natomiast zeby awstat mogl zczytac wszystkie poprawne dane logowanie musi zostac ustawione na "combined" lecz to tez moze byc zmylkowe wiec podaje ponizej rodzaj logowania.

LogFormat "%h %l %u %t \"%r\" %>s %b \"%{Referer}i\" \"%{User-Agent}i\"" combined

tyle powinno wystarczyc i statystyki powinny zostac zczytywane poprawnie przy zalozeniu ze plik konfiguracyjny jest poprawnie zmontowany.

A i dla autora postu - awstat umozliwia nadpisywanie zmiennych - taka mala podpowiedz :-)

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności