Skocz do zawartości

Szczyt chamstwa!

@res

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytam ten wątek i oczywiście współczuje @resowi, gdyż niedawno miałem również problem z jakimś @#^$! który zrobił przekierowanie na moją stronę, co nie spodobało się mojemu providerowi i zablokował mi konto!!! I tu niestety po naszej stronie leży trud udowodnienia, że to my mówimy prawdę :cry:

Jak bowiem dowieść, że:

1. To nie Ty @res zrobiłeś kopię swojej strony na Friko, żeby zgłosić się do bowi (metoda sugerowana w jednym z wątków)?

2. to właśnie strona @resa jest kopią tej z Friko (wiem, że na tej z Friko jest napisany "właściwy" adres, ale providerzy nie kierują się rozsądkiem)?

Dla bywalców tego Forum ww. pytania są bezsensowne (i słusznie), ale na własnej skórze przekonałem się, że są zadawane przez "profesjonalistów".

zamki polskie, pałace i dwory obronne

ale ta wypowiedx to mi się pdodab:

A na powaznie, to dostejmy po kilka dziennie donosow i prosb by skasowac czyjes konto, wszystkie uwaznie czytamy i kasujemy (donosy, nie konta). 

Z kasowaniem kont czekamy na nakaz prokuratury.

jestem pod wrażeniem

wk*****ny na maksa SID

Tak naprawdę regulaminy służą ustalaniu rzeczy nieustalonych prawem wyższego rzędu.

Co z tego że ci goście napisali sobie w regulaminie "za treść sajtu odpowiada użytkownik", jeżeli w ustawie jest co innego? Jest coś takiego jak prawa autorskie i oni poprzez zaniechanie działań (usunięcia treści) czynnie współdziałają przy łamaniu Twoich. A to już podpada pod paragraf i odszkodowanie. Tylko musisz miec dowody na to, że ta strona jest Twoja. Mogą to być zeznania świadków, którzy wiedzą, że to napisałeś.

Tak samo w sklepach mogą sobie wieszać debilne tabliczki "Po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględniamy", podczas gdy prawda jest taka, że każdemu przysługuje prawo reklamacji.

Na Twoim miejscu uderzyłbym w inny ton. Wysłał pismo (papierowe) z paroma groźbami. Z reguły w naszym pięknym kraju działa.

Pozdro i powodzenia

Ten sam qmpel, co pokazał mi kopię mojej strony, pokazł mi również kopię sms.pl (https://www.logosytapety.friko.pl/). Wydaje mi się, że jakby ktoś się uparał znalzłby jeszcze wieeeeeeele kopii innych stron :?

Ten sam znajomy prowadzi także mały interes (reklama) z friko i zaproponował mi, że zapyta się ich w mailu o sprawę tych plagiatów (bo jemu odpiszą, a mnie oleja). Oto odpowiedź jaką uzyskał:

Ten sposob byl dobry na google przez krotki czas. Teraz juz nie dziala. Wiec autor plagiatu dziala na korzysc autora oryginalu teraz jako ze kody sms-owe naleza takze do niego. Nie widze wiec problemu.
:?

Ten sposob byl dobry na google przez krotki czas. Teraz juz nie dziala. Wiec autor plagiatu dziala na korzysc autora oryginalu teraz jako ze kody sms-owe naleza takze do niego. Nie widze wiec problemu.

o mój boshe - zgroza :shock:

to zagroz im jakims prawnikiem - ze strona jest chroniona prawami autorskimi a oni oslaniaja tego co duplikuje :(

zapytaj sie prawnika ze strony https://www.jachnicki.pl - bardzo sympatyczny i uczynny czlowiek, który mi juz wiele poradzil i to zupelnie za darmo :(

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ten sam qmpel, co pokazał mi kopię mojej strony, pokazł mi również kopię sms.pl

ja znalazlem jeszcze w ww.dzwonkilogasms.friko.pl/ - ale to chyba nie jest plagiat bo nie widzialem sladów kopiowania chociaz kto wie...

pisz do sms.pl i walczcie razem !!

sorry chyba w tym kraju coś jest nie tak ??

mi sie poraz kolejny w tym dniu nasowa ten sam wniosek - stąd po prostu trzeba wyjechac i to jak najszybciej...

w usa za spamowanie skrzynek pocztowych koles dostal 9 lat !! a tutaj za chamski plagiat nie zrobia nic...

@res powodzenia - trzymam kciuki!!

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ten sam qmpel, co pokazał mi kopię mojej strony, pokazł mi również kopię sms.pl

ja znalazlem jeszcze w ww.dzwonkilogasms.friko.pl/ - ale to chyba nie jest plagiat bo nie widzialem sladów kopiowania chociaz kto wie...

pisz do sms.pl i walczcie razem !!

Nie rozumiem tej wypwoiedzi, gdzie tam jest plagiat? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności