Skocz do zawartości

Spadek odwiedzin

Rekomendowane odpowiedzi

Moje forum notuje widoczny spadek statystyk. Od strony merytorycznej stoi na podobnym poziomie, każdego dnia przybywa XXXX nowych postów, nawet 3 - 4 tys dziennie.

W listopadzie odwiedzało je 50-60 tys uu dziennie, w grudniu 40-50, w styczniu 30-40, teraz stoi na poziomie 25-35 tys uu dziennie... Wejścia są na te same hasła, z tych samych słów kluczowych, ale jst ich mniej... Po wstępnej analizie topowych słów wydaje mi się, że są one po prostu 2-3 pozycje niżej. Zamiast na 1 to na 3, zamiast na 2 to na 4-5 itd...

Można jakoś się przed tym "bronić"? Co mogę robić, w co zainwestować, aby ratować pozycję forum?

To może choć wyślij linka prywatną wiadomością :)

Liczba odwiedzin może zależeć też od indeksacji nowych stron z postami, może było pozycjonowane nienaturalnie i zaliczyło spadki na pozycjach?

Co Wy macie z tym pozycjonowaniem nienaturalnym ? Każda manipulacja mająca na celu zmianę rankingów jest nienaturalna.

Do autora : skoro pozycje zaczęły spadać to znaczy, że konkurencja lepiej się pozycjonuje. Albo Ty wcale się nie pozycjonujesz i wyprzedzają Cię śmieci.

multikonto

@tomierc, chyba możliwe. Pod koniec listopada witryna zanotowała spadek z dnia na dzień o 15 tys uu dziennie i tak już zostało.

Tylko jak wspominałem nie stosowałem żadnych zabiegów seo, treść jest "naturalna", w witrynie znajdują się długie, wyczerpujące artykuły, komentarze do nich... Jak więc mogę bronić się przed "ewentualnym pingiwinem" - jeśli rzeczywiście go załapałem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności