Skocz do zawartości

Pozycjonowanie strony, która była pozycjonowana.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie, ponieważ firma, która pozycjonowała naszą stronę zrezygnowała z dalszej współpracy, rozpadła się, a mnie zwiększyły się obowiązki i moim zadaniem będzie zająć się pozycjonowaniem, dlatego, jeżeli strona zawiera lekko ponad 500 backlinków z katalogów, to jak teraz dodawać wpisy? Tzn. żeby czasem nie zdublować wpisu w danym katalogu? Jak do tego teraz podejść?

Pozdrawiam!

Jeżeli posiada 500 linków z katalogów i to wszystko, co do niej prowadzi, to lepiej zajmij się zdobywaniem linków z innych źródeł. Pamiętaj o Pingwinie, który znów nadchodzi :)

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Jeżeli posiada 500 linków z katalogów i to wszystko, co do niej prowadzi, to lepiej zajmij się zdobywaniem linków z innych źródeł. Pamiętaj o Pingwinie, który znów nadchodzi :)

Czyli nie dodawać już strony do katalogów? Bo ona tam była pozycjonowana tylko na 3 frazy, a teraz mam ją pozycjonować na prawie 30 fraz... więc co sugerujesz? Lepiej zrobić zaplecze, linkować w katalogach zaplecze i z zaplecza linkować stroną główną? Widziałem, że strony mają po 2 tyś backlinków. Może lepiej nadal ją linkować w katalogach?

Najważniejsze to to, żeby nie trzymać się jednego schematu. Linki powinny pochodzić z różnych źródeł: katalogi, precle, fora, wiki, sociale, platformy blogowe itp.

To, że masz teraz większą ilość fraz, to dobrze. Będzie wyglądać naturalniej.

Nie powinieneś też unikać linków z adresem w anchorze, z frazami typu "kliknij tutaj" itp, oraz z nazwą marki.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Najważniejsze to to, żeby nie trzymać się jednego schematu. Linki powinny pochodzić z różnych źródeł: katalogi, precle, fora, wiki, sociale, platformy blogowe itp.

To, że masz teraz większą ilość fraz, to dobrze. Będzie wyglądać naturalniej.

Nie powinieneś też unikać linków z adresem w anchorze, z frazami typu "kliknij tutaj" itp, oraz z nazwą marki.

a mam pytanie, czy są gdzieś w necie miejsca gdzie jest jakaś baza katalogów, precli, for, wiki itp? Jak szukać takich miejsc?

Jak szukać takich miejsc?

I to jest właśnie istota naszej pracy :D

Trochę miejsc znajdziesz tutaj na forum, trochę znajdziesz w Google, a grunt to odnajdywać nowe miejsce, których jeszcze nie zna konkurencja :)

Tak jak pisze Karlosky linki muszą być różnorodne.

Ja mogę polecić z własnego doświadczenia, że warto postawić kilka blogów. Używać ich jako miejsc gdzie będzie znajdowała się unikalna treść.

Co do tej twojej dużej ilości fraz. Wyeksportuj sobie całą listę fraz z których masz wejścia na stronę.

Sprawdź ilość ich wyszukiwania oraz konkurencje(to nie jedyny czynnik) i daj im priorytety pozycjonowania.

Najpierw Strategia- później działania.

Dodam tylko, żebyś sprawdził czy wszystkie backlinki prowadzą na główną i na jakie anchory. Czy jakieś podstrony nie były pozycjonowane na poszczególne słowa.

Nie zwykły presell tylko porządne artykuły - btw wymienię się linkiem => PW...

Troche bardziej zwykły artykuły do przedruku...

A także Antyplagiat...

Ja mogę polecić z własnego doświadczenia, że warto postawić kilka blogów. Używać ich jako miejsc gdzie będzie znajdowała się unikalna treść.

To dobry pomysł, tylko dość czaso i pracochłonny. Ja prowadzę dwa blogi i już mam kłopot z dotrzymaniem własnych zasad (tzn. minimum 1 post co 1,5 do 2 tygodni). Posty unikalne, pisane ręcznie bez mieszania, długości 1000-1500 znaków. Chyba, że ktoś ma naprawdę lekkie pióro i sypie tekstem jak z rękawa :)

Kolorowe słuchawki na Fonostacja.pl

To dobry pomysł, tylko dość czaso i pracochłonny. Ja prowadzę dwa blogi i już mam kłopot z dotrzymaniem własnych zasad (tzn. minimum 1 post co 1,5 do 2 tygodni). Posty unikalne, pisane ręcznie bez mieszania, długości 1000-1500 znaków. Chyba, że ktoś ma naprawdę lekkie pióro i sypie tekstem jak z rękawa

ja staram się pisać arty na minimum 1700 znaków. A co do lekkości pióra to chyba tak owe posiadam bo ile można pisać o jednym i tym samym.

Co do samego zlecenia, widziałem na forum ofertę 1000 znaków za 2 zł więc można sie posiłkować. Jeśli ktoś nie ma weny na pisanie.

zależy z jakich katalogów. Jeśli Twojej strony nie ma w tych najlepszych powinieneś ją tam dodać jednocześnie balansując linkami z innych źródeł takich jak komentarze czy fora internetowe. Dorzuć rózne anchory, linki z adresem URL do podstron żeby wyglądało naturalniej.

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności