Skocz do zawartości

Niejasne zachowanie AdSense - Nie wyświetla poprawnie reklam

alan0z

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Mam od jakiegoś czasu stronę, na której chciałem zacząć wyświetlać reklamy AdSense. Póki pamiętam: LINK

Nie sprawiły mi problemu reklamy w formie "wieży" widoczne w lewej kolumnie na stronie głównej.

Stworzyłem poza nimi 4 takie same typy reklam w formie tekstu/grafik 468x60 aby wyświetlać je na liście ogłoszeń. Początkiem marca, wszystkie mają status aktywny. Zaimplementowałem kod i... jest jak widać - wyświetla się tylko reklama pierwsza, w 3 pozostałych polach na stronie jest puste pole - mimo że zaglądając do kodu źródłowego strony oczywiście reklama powinna się wyświetlić. Stąd wniosek, że to nie błąd mojej implementacji reklamy na stronie.

Dodam, że jak przenoszę w kodzie źródłowym kod reklamy która nie działa (czyli reklamę 2,3,4) na miejsce pierwsze w kolejności - reklama bez problemu się wyświetla, stąd wniosek, że jej kod jest dobry. Pomyślałem, że błędem jest użycie 4 kodów takich samych reklam na tej stronie głównej, ale gdy próbuję użyć kodu reklamy nr 1 czterokrotnie, sytuacja pozostaje bez zmian...

reklamy.jpg

Przyznam szczerze, że już nie mam pojęcia w czym może tkwić problem i byłbym wdzięczny za poradę jak w wszystkich 4 polach wyświetlić reklamy - a nie zbędną lukę :)

Da się też jakoś "oficjalnie", bądź własnym CSS/JS dodać do reklam tekstowych właściwość "text-align: left;" bo trochę drażniące dla oka jest to wyśrodkowanie... ?

Z góry dzięki za pomoc, i sorry jeśli odpowiedź na to pytanie jest na forum, ale uwierzcie szukałem... :( Jeśli chodzi o sprawę pliku hosts i tego że nie widzę części włąsnych reklam to to nie jest to , reklam nie widać również na innych maszynach z innych sieci.

Auto do ślubu - Oferta wynajmu samochodu ślubnego wraz z kierowcą, Bielsko-Biała.

Rozmieszczenie boksów 468x60 może być nieco dyskusyjne jako zlewające się z treścią strony. Uważał bym.

Na jednej stronie mogą znajdować się maksymalnie trzy standardowe jednostki reklamowe, trzy jednostki linków i dwa pola wyszukiwania

Ok - tą ewentualność oczywiście rozpatrywałem ;)

A co google adsense na taki pomysł abym w tym panelu bocznym po lewej dołączał inną podstronę serwisu poprzez IFRAME, oczywiście na dołączanej podstronie był by tylko kod reklam. Czy takie działanie jest zgodne z regulaminem adsense? Z tego co czytam, to chyba nie ? :D

Auto do ślubu - Oferta wynajmu samochodu ślubnego wraz z kierowcą, Bielsko-Biała.

OK - wszystko jasne.

Dostosowałem reklamy do mojej strony, jeśli mogę to proszę o opinie specjalistów - czy tak rozmieszczone reklamy mają szansę na podwyższenie mojego CTR? Od początku marca CTR nie przekroczył u mnie 1% (na starym układzie). Jeśli ktoś wie jakie realne działania powinienem podjąć by zwiększyć klikalność, proszę o kontakt - albo w tym temacie, albo przez PW. Oczywiście wchodzi w grę odpłatny audyt, ale preferował bym płacić tylko w przypadku pozytywnych efektów :)

alan0z przecież na stronie którą Ci podesłałem w ostatnim poście, która zawiera przykłady i zrzuty ekranu jak NIE umieszczać reklam. A Ty zabroniony układ wdrożyłeś u siebie na stronie...

Jak by tego było mało, strona nie ma treści tylko same reklamy na pierwszych ekranach.

OK sorry, zrozumiałem, że upodobnienie reklam do reszty treści strony to droga do donikąd, faktycznie wszystko było podane w linku od @mkr - wystarczyło poczytać :) Cóż, lepiej być uczciwym wobec użytkownika i wobec AdSense i odróżnić reklamy od treści strony. Dzięki za pomoc, teraz powinno być dobrze.

• 2 tygodnie później...

czy kolor czcionki reklam może być taki sam jak kolor linków, ale jest podpisane że REKLAMA GOOGLE font-size:11px; ("czyli linki #ff0000 i reklamy Adsense też #ff0000" tylko że napis nad nimi że REKLAMA GOOGLE) co śmieszne jak zmienię na inny kolor to CTR dramatyczne wzrasta :( być może bardziej zachęca do klika a niema lepszego miejsca do reklamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności