Skocz do zawartości

jtz?

Said

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

zastanawiam sie jak lepiej pozycjonowac duze serwisy i co przyniesie wieksze korzysci.

chodzi mi o to czy skupic sie na glownej stronie (+ subdomeny) i kilku slowach

kluczowych czy/i dodatkowo zajac sie kategoriami - dobierajac slowa kluczowe,

wartosciowy tekst itd. (z linkami bedzie trudniej jesli chodzi o podstrony glownie ze wzgledu

min. na ich ilosc)

Blog o Google AdSense

Sprawdź Page Rank Twojej strony internetowej.

zależy co masz na muśli mówiąc duży sewris w sensie rozległej treści np.: kilka mln podstron to

przede wszystkim Inteligentna OPTYMALIZACJA - oczywiście to zależy od specyfiku projektu i na każdy trzeba mieć "pomysł".

CO do linków jak chcesz pozycjonować duży serwis to nie trzeba wyrzucić wiaderko i łoptakę i przesiąsć się na koparkę. Czyli 1000 czy nawet 5 000 anchorów róznych wspomagających nie powinno stanowić problemu - przynajniej na dobry start. Oczywiście stosowane zaplecze do czegoś takiego to duży pieniądz i sporo pracy.

Odpowiednio zoptymalizowany cms to:

1. Przyjezne adresy url

3. Każda podstrona wyrzucana przez cms jest zoptymalizowana (czyli słowa kluczowe dot tematu podstrony są tam gdzie mają być - w tytule, altach, hx <strong> itp).

Co znaczy przyjazny URL i jak zrobić METE odpowiednią do każdej z podstrony??

Co znaczy przyjazny URL

napisane 1000 razy na tym forum....

i jak zrobić METE odpowiednią do każdej z podstrony??

Panowie to nie przedszkole. Jak ktoś bierze się za duży serwis to musi zacząć od koncepcji potem przejść optymalizację i dopiero zabawę z serwisem. A jak nie chce zmieniać struktury a tylko "pzycjonować" to niech sobie odpuści - to forum nazywa się pozycjonowanie i optymalizacja nie dlatego, że Michał miał takiw widzimisię, tylko że to jest nierozerwalne. O ile jescze stronę-wizytówkę można sobie robić na kilka fraz, o tyle duży serwis to praca nad całością.

Co znaczy przyjazny URL

napisane 1000 razy na tym forum....

Nie ma ani razu dobrze opisanego więc pytam,

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?a...2Bprzyjazny+URL

Panowie to nie przedszkole. Jak ktoś bierze się za duży serwis to musi zacząć od koncepcji potem przejść optymalizację i dopiero zabawę z serwisem.

Nie chcę pozycjonować dużego serwisu chcę się dowiedzieć podstaw a czy to jest przedszkole to ten dział napewno nim jest więc nie widze problemu. :)

1.W żadnej cywilizowanej wyszukiwarce meta tagi nie mają istotnego znaczenia.

IMHO mają, dość istotne. W guglownicy.

Bo tak jak nie bardzo idzie odrywać pozycjonowanie od optymalizacji, tak optymalizacja mnie osobiście wiąże się z nakłonieniem pacjenta co widzi w SERP moją stronę do kliknięcia właśnie w nią. Nawet jak jest piąta a nie pierwsza. I tu się przydaje meta description :D

No nie wiem, pierwszy wynik, ma takie meta:

<meta name="description" content="Międzyzdroje - Perła Bałtyku wita Internautów" />

a wyświetla się:

Międzyzdroje - Perła Bałtyku wita Internautów

Informacje lokalne i samorządowe, wizytówka miasta, jego historia, kalendarz imprez, walory turystyczne.

www.miedzyzdroje.pl/ - 23k - Cached - Similar pages

To że się często tak nie dzieje - to głównie myślę dlatego że na stronach nie ma description. Na stronach na których ten tag jest czasem się wyświetli coś innego - w związku z czym w większości wypadków mamy jednak jakąś kontrolę nad tym co pokaże wyszukiwarka. Myślę że warto spróbować :D

• 1 rok później...
hehe, akurat sprawdzałem od końca i do pierwszego nie dotarłem :)

ta strona akurat ma opis z dmoz'u.

to marginalny problem, ale może hierarchia jest taka:

1.jesli istnieje, to opis pobierany jest z dmozu

2.Jeśli nie to z description

3.A jeśli nie ma 1 ani 2 to z treści strony?

Czy ktoś z doświadczenia wie jak wymusić, aby opis był pobierany z meta zamiast z treści strony ?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności