Skocz do zawartości

Strona główna - blog czy statyczna ?

wookie85

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycjonuje swoję stronę z usługami fotograficznymi, na chwilę obecną pod adresem głównym wyświetla się bezpośrednio BLOG - co tydzień dodaję 1-2 wpisy/zdjęcia. Ze względu na kwestie wizerunkowe chciałem zmienić główną na stronę statyczną, jakiś pojedynczy wpis. BLOG powędruje gdzieś w zakładkę /blog. Czy takie zmiany i ewentualnie przeindeksowanie podstron wpłynie negatywnie na obecne pozycje ?

Pewnie będą jakieś zawirowania, ale raczej nie za duże skoro aktualnie na stronie głównej masz wycinki z innych wpisów. Jak będziesz przenosił całego bloga, to nie zapomnij o przekierowaniach 301 dla wpisów i kategorii.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Ale nadal nowa treść będzie, choć nie na głównej. Zreszta ona z głównej znika ( tylko 5 wpisów się wyświetla i to nie pełnych ). Zakładam więc że dobry tekst na główną + fotki nie wpłyną aż tak negatywnie.

Ciekawym na czym opierasz swoje założenia. Podzielam Twój optymizm, ale możesz stworzyć w ten sposób lepszą stronę o gorszych notowaniach- nie takie rzeczy się w G już wyrabiały.

Każdy widzi to inaczej, bo dla niektórych nawet minimalny spadek na kilka dni to realne straty, a kto inny przeboleje.

Oczywiście nie chcę stracić tego co wypracowałem, ale myślę, że nagle strona nie poleci bóg wie jak a z biegiem czasu poprawi się to jeśli już. Obecne wahania strony tez moga wynikać z tego że strona główna przeindeksowuje się. Co za tym idzie czasem jest mniejsze bądź większe nasycenie słów kluczowych na niej. Tak czy owak zaryzykuję i zobaczymy.

Odnośnie przekierowania, to jeśli przenosisz całego bloga wraz z wpisami to przekierowanie jest zalecane (a nawet niezbędne jeśli chcesz utrzymać pozycje). Jeśli przenosisz tylko starą stronę główną to nie ma czego przekierowywać.

Odnośnie ryzyka, to chyba lepsza strona główna będzie lepiej konwertowała niż kilka wycinków z postów, więc moim zdanie warto wprowadzić takie zmiany.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności