Skocz do zawartości

Filtry po ostatniej zmianie

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tak bardzo prosto wyjść z ręcznego filtra... 5 wniosków już poszło, 6miesięcy minęło, większość linkowania dotychczasowego usunięta, pozostawione tylko te "naturalniejsze" i wciąż odrzucane...

Może nie tylko w linkach przychodzących jest problem?

komunikat dostaje o linkach nienaturalnych, ok nie ściągnąłem 100% linków - zacząłem różnicować, więcej socjali, anchory na nazwę domeny itp, do tego poszedł adwords na kilka tys. /mies. i jak narazie ciemna duu...

I jak przy każdej miłej konwersacji połowa pisze, że coś jest banalne a połowa, że ciężko jak cholera.

Osobiście uważam, że nie jest obecnie łatwo zdjąć ręcznego filtra. Naprawdę szybciej jest postawić nowy serwis i go pozycjonować a w między czasie próbować ratować ten pierwszy.

Tak może to być powód. Sa następujące sposoby:

1. Piszesz, że nic nie wiesz i ktoś dodal Ci te linki. Jak masz duż katalogów to mało prawdopodobne, że Ci uwierzą.

2. Usuwasz te linki, które możesz i piszesz do nich, że usunąłeś to i to, że więcej nie będziesz, przepraszasz, idziesz na kolanach na Jasną Górę i w ogóle, że jesteś najgorszy na świecie, że ośmieliłeś się linkować.

3. Używasz disavow wybierając linki, które mogą im się nie podobać i opisujesz co i jak i dalej patrz punkt 2.

Generalnie możesz spróbować wszystkich trzech po kolei, bo każdy następny jest bardziej inwazyjny i mogą Ci zdjąć filtr, ale spadniesz w rankingu przez brak linków.

No jak masz powiadomienie to możesz na sierotke rzeczywiście ktoś pisał na blogu ze się dało, a jak automat to na rozpatrzenie odpowiedz tez z automatu że nic nie zrobili i jest 200 innych powodów.

Generalnie to jest beznadzieja że ktoś ci może linkami teraz upalić domene, o ile wcześniej sam tego nie zrobisz :)

ja dwa razy prosiłem o rozpatrzenie, po zmianach na stronie i po zrzeknieciu się linków z podejrzanych domen - zawsze ta sama odpowiedz.

zastanawiam się nad 301 ale strasznie mi szkoda domeny i czekam, może równolegle stawiać powoli nową strone na nowej domenie, ciężki temat boje się podjąć jakiekolwiek kroki i topić kase :(

Często niektórzy piszą olej domene rób od nowa a to wszystko zależy co to jest, bo jak blog o kwiatkach to porzuć ale jak działalność z marką lub nazwą to ciężko.

Ja 2 razy wylazłem na sierotkę :)

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności