Skocz do zawartości

Pojawia się i znika

przeman

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycjonuje moją stroną od miesiąca na kilka fraz regionalnych czyli usługi+ nazwa miasta. Dwie frazy interesują mnie najbardziej i te są najbardziej linkowane.Linkuje z katalogów i trochę w stopkach na forach. Wszystkie linki starałem się rodzielać równo na obie frazy. Zaczynałem od mocnych, płatnych katalogów. Na pierwszą fraze strona jest na 1 miejscu. Miasto niewielkie wieć konkurencja też nieduża. Kilkanaście stron. Druga fraza jest trudniejsza bo to najbliższe duże miasto.Konkurencja to kilkadziesiąt stron. Na tą fraze po kilku tygodniach strona była w top 15 jednak co jakiś czas znika. Nie ma jej nawet w top 100. Co może być przyczyną? Mam dalej linkować czy może przesadziłem i to jest jakiś filtr? Nie mam narzędzi jedynie majestic seo pokazuje, że podział anchorów na obie frazy jest porównywalny. Jest jeszcze coś. Jeśli tą "znikająca" fraze wpisze w cudzysłowiu to strona jest na 2 miejscu.

Ja obstawiam optymalizacje strony. Często się tak dzieje jak strona jest pod dwoma adresami - z www i bez.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

W narzedziach webmastrów google,konfiguracja- ustawienia-preferowana domena mam ustawione bez www. To wystarczy? Linkowanie faktycznie głównie na dwie razy średnio po 40% linków na każdą z głównych fraz a 20% na pozostałe 3.

Zmieniłem też ostatnio tittle i description. Może to jest przyczyna? Tylko czemu jedna fraza a druga pięknie wskoczyła ostatnio na 3 miejsce po paru dniach na 1 a na drugą fraze całkowity zanik. Jeśli się już pojawi to zawsze na podobnej pozycji w okolicach 15 miejsca.

To wystarczy?

Nie. To nie ma nic wspólnego z Twoją stroną.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności